5 sfaturi pentru alegerea unui fotograf de nuntă

mai 16, 2020

Ziua nunții implică multă planificare și rezervare a timpului pentru căutarea furnizorilor potriviți pentru ziua voastră specială. Pentru a vă ușura munca am scris acest articol cu 5 sfaturi pentru alegerea unui fotograf de nuntă. Dacă doriți să aveți un fotograf de nuntă de top pentru a surprinde ziua cea mare, trebuie să aveți grijă să-i rezervați serviciile cât mai devreme. Acest lucru se aplică inclusiv atunci când data nunții este programată în weekend sau în afară sezonului de nuntă. Adevărul este că fotografii de top sunt întotdeauna rezervați pe tot parcursul anului. Așa că începeți să căutați fotograful de nuntă din timp. Multe mirese își rezerva fotograful chiar și cu 2 ani înainte.

miri la starea civila alegerea unui fotograf de nuntă

Articolul acesta răspunde cel mai bine întrebării: „Cum aleg fotograful de nuntă potrivit?”. O întrebare pe care multe mirese și mulți viitori miri o iau în considerare destul de des în planificarea zilei de nuntă. Fotograful de nuntă nu trebuie să fie doar un alt furnizor pentru servicii de nuntă într-o zi oarecare din viața voastră. Acesta trebuie să dețină experiența, echipamentul, caracterul, dar să aibă și capacitatea de a garanta că amintirile voastre sunt documentate în modul prezentat pe site-ul lui oficial. Acestea fiind spuse, știm că alegerea fotografului de nuntă poate părea copleșitoare, însă nu vă descurajați. Aici găsiți 5 sfaturi pentru alegerea unui fotograf de nuntă potrivit pentru ziua voastră unică.

 

Citește și: Alegerea unui fotograf profesionist de botez

 

Uită-te prin portofoliul fotografilor de nuntă

Vă pot spune din experiența proprie ca fotograf de nuntă că am întâmpinat clienți care au programat o discuție telefonică fără să se uite prin portofoliul meu. Este fundamental să vă uitați prin portofoliul potențialilor fotografi de nuntă. În acest mod veți acumula mai multe cunoștințe despre stilul de fotografiere și cel de editare al fotografiilor. Desigur, a avea un portofoliu este esențial! În alegerea unui fotograf de nuntă potrivit pentru ziua voastră site-ul acestuia reprezintă un element decisiv. Însă, ceea ce trebuie să vezi este un album foto complet de nuntă. Câteva fotografii pe prima pagină nu spun întreaga poveste a zilei de nuntă.

Fotografiile voastre de nuntă ar trebui să spună povestea zilei. Toate momentele unei zile de nuntă trebuie documentate și toate emoțiile captate în fotografii. Atunci când alegeți un fotograf de nuntă și vă uitați prin portofoliul acestuia vă doriți ca fiecare album foto să aibă o consistență în calitate și aspect. Este posibil să vă dați seama că nu vă place modul în care sunt editate fotografiile sau stilul de fotografiere al acestuia.

 

Citește și: 5 motive pentru a angaja un fotograf profesionist de nuntă

 

Decideți stilul fotografiilor de nuntă

Unul dintre cei mai importanți factori în alegerea unui fotograf profesionist pentru ziua nunții este stilul de editare al fotografiilor. Începeți să aruncați o privire pe portofoliile potențialilor fotografi. După câteva minute de vizualizare a portofoliilor de nuntă vă veți da seama că sunt fotografii care vă atrag atenția mai mult. Editarea fotografiilor de nuntă face parte din stilul fotografului ales. Înțelegeți că aceste fotografii sunt amintirile voastre și trebuie să fie pe placul vostru atât după ziua nunții, cât și peste ani de zile. Acest lucru este valabil pentru alegerea unui fotograf nuntă București, fotograf nuntă Brasov sau în orice alt oraș. Trebuie să vă puteți vedea în acele fotografii, deoarece acestea vă vor reprezenta ca un cuplu pentru anii următori.

Un element decisiv pentru alegerea unui fotograf de nuntă este stilul de fotografiere. Există câteva stiluri de fotografiere pentru ziua nunții precum fotografia de nuntă într-un stil fotojurnalistic, tradițional sau contemporan. Dacă nu puteți observa stilul de fotografiere în portofoliul fotografului ales, atunci puteți discuta despre acest lucru la telefon sau la prima întâlnire. Dacă încă nu te-ai decis în privința stilului fotografiilor de nuntă, nu-ți face griji, privește câteva fotografii din portofoliul celor mai buni fotografi de nuntă și vezi care îți atrag atenția.

 

Citește și: 7 întrebări frecvent adresate fotografului de nuntă

 

Luați în considerare caracterul fotografului de nuntă

Unul dintre lucrurile care de obicei nu sunt luate în considerare atunci când cuplurile aleg un fotograf de nuntă este caracterul acestuia. Fotograful, împreună cu videograful și organizatorul de nuntă, sunt persoanele care vor fi în jurul vostru în majoritatea timpului, pe parcursul evenimentului. Vă doriți o persoană morocănoasă sau una care să vă facă să zambiti și să fiți confortabili în fața aparatului foto? Este una dintre cele mai importante zile din viața voastră! Aveți nevoie de persoane cu un caracter plăcut pe lângă voi. Luați în considerare caracterul fotografului de nuntă, dar și al celorlalți furnizori de servicii pentru ziua nunții. Este important să vă simțiți relaxați și fericiți în jurul lor.

Sfatul meu este să vă întâlniți cu fotograful de nuntă ales pentru captarea momentelor în ziua nunții. O alternativă a întâlnirii este o discuție la telefon sau pe Skype. În acest mod vă asigurați că aveți un caracter potrivit pentru a parcurge ziua nunții. Înâlnirea cu fotograful ales vă va oferi, de asemenea, șansa de a pune orice întrebări, de a vedea albume foto de nuntă printate sau galerii de nunți complete online. Caracterul fotografului este important și în alegerea unui fotograf botez București, fotograf cununie civila București sau din orice alt oraș.

 

Citește și: De ce să angajezi un organizator de nuntă?

 

Investește într-un fotograf de nuntă bun

Investiția într-un fotograf de nuntă bun poate să fie dificilă. Sunt de părere că prețul nu reflectă întotdeauna calitatea serviciilor – un lucru des întâlnit pentru serviciile foto de nuntă. Toate cuplurile de miri au alocată o sumă din bugetul pentru ziua nunții pentru alegerea fotografului de nuntă. Uneori fotograful pe care ți-l dorești pentru a documenta ziua ta de nuntă poate să fie în afara prețului alocat. Puteți să alocați între 15-20% din bugetul total pentru fotografia de nuntă. Tot ce trebuie să faceți este să va întrebați: „Fotografia de nuntă este o prioritate?”. În același timp țineți minte că fotografiile și video-ul sunt probabil singurele amintiri cu care veți rămâne după ziua nunții.

Domeniul fotografiei de nuntă este o afacere costisitoare, iar aparatul profesionist de fotografiat nu este ieftin. Adăugând la costurile unui fotograf profesionist de nuntă lucruri precum obiectivele foto, accesorii foto de iluminat, desktop-ul/laptop-ul de editare, software-ul de editare al fotografiilor, precum și costurile de transport rezultă faptul că prețul acestuia poate să fie mare pentru bugetul unui cuplu tânăr de miri. Unul dintre sfaturile mele principale este ca atunci când găsiți un fotograf care vede lumea așa cum vă regăsiți voi în ea și poate capta asta prin camera lui, doar atunci poate să merite să cheltuiți puțin mai mult decât ați anticipat. Țineți minte că acestea sunt amintirile voastre cu care veți rămâne după ziua nunții. Cu siguranță nu veți regreta dacă investiți într-un fotograf de nuntă bun!

 

Citește și: 7 instrumente software de care ai nevoie ca fotograf de nuntă

 

Alocați timp pentru cercetarea fotografului potrivit

Pe măsură ce veți analiza site-urile acestora vă veți da seama de stilul dorit. Pe lângă verificarea site-ului, puteți de asemenea să vă uitați pe rețelele de socializare și să verificați testimonialele fotografului de nuntă. Din recomandările de pe Facebook puteți afla diverse lucruri de la foștii clienți. După ce ați examinat portofoliile și v-ați ales preferatele, este timpul să vă întâlniți cu profesioniștii înșiși. Fotograful ales va petrece majoritatea timpului cu voi în ziua nunții, este important ca personalitățile voastre să se potrivească. Un sfat util în alegerea unui fotograf de nuntă este să-l întrebați despre fotografia preferată! Veți afla multe despre viziunea și personalitatea lui din modul în care vă răspunde la întrebări. Lăsând viziunea la o parte, un fotograf profesionist de nuntă trebuie să fie politicos și discret, totuși capabil să-și exprime direcția viziunii în imagini. Imaginile de nuntă pot necesita multă organizare.

Găsirea fotografului de nuntă necesita mult timp în cercetarea acestuia chiar dacă este un fotograf de nuntă din Cluj sau din Constanța. Dacă acesta este un profesionist atunci are un website cu un portofoliu de nuntă și echipament profesional. În același timp va vorbi și va direcționa lucrurile ca un adevărat expert. Dacă vă gândiți să alegeți un fotograf de nuntă din recomandări sfatul meu este să faceți cercetările necesare. Verifică site-ul, rețelele de socializare dar și blog-ul, pentru a te asigura că ai făcut alegerea potrivită.

 

Foto nuntă București: Soulseeker

DISTRIBUIȚI ACEST ARTICOL