7 instrumente software de care ai nevoie ca fotograf de nuntă

iulie 10, 2020

Vrei să știi care sunt cele 7 instrumente software de care ai nevoie ca fotograf de nuntă? În calitate de fotograf profesionist de nuntă pot spune sincer că suntem răsfățați când vine vorba despre alegerea instrumentelor software pentru fotografia de nuntă. Există zeci de instrumente software pentru fotografi de nuntă care ne fac viața mai ușoară. Acestea sunt instrumente software pe care le instalăm sau pot fi instrumente software bazate pe tehnologii tip cloud. Acum este mai ușor ca niciodată să edităm fotografiile de la un eveniment precum o nuntă sau un botez. Le putem livra în câteva minute de la exportare și le putem expune într-un mod inedit în portofoliul cu fotografie de eveniment. Dar cu atâtea alegeri, poate fi dificil să știi care sunt cele mai bune unelte software pentru fotografia de nuntă.

7 instrumente software de care ai nevoie ca fotograf de nuntă

Acesta este motivul pentru care am creat această listă scurtă cu cele mai bune 7 instrumente software de care ai nevoie ca fotograf de nuntă. Cu siguranță trebuie să utilizați aceste unelte software dacă aveți o afacere precum fotografia de eveniment. Cu aceste instrumente veți avea toată capacitatea digitală de care aveți nevoie pentru a accelera fluxul de lucru. Veți economisi timp în editarea fotografiilor și veți gestiona mai ușor relațiile cu clienții. Este important de știut că pentru fiecare dintre aceste unelte software există și una sau mai multe alternative. Unele se plătesc, iar altele sunt gratuite și există avantaje și dezavantaje pe care le puteți afla testându-le sau citind despre fiecare.

 

Citeste si: Obiective foto pentru fotografia de nuntă

 

1. SmugMug

După ce editați fotografiile de la un eveniment sau de la o ședință foto trebuie să aveți o metodă digitală de a le livra. SmugMug este o oportunitate excelentă de a arăta cuplurilor imaginile editate într-o galerie frumoasă. Zilele acelea când livrați fotografiile pe CD-uri sau pe stick-uri USB pot fi uitate.

Din fericire, în zilele noastre există o mulțime de instrumente software pentru un fotograf de nuntă. Acesta le poate folosi pentru a gestiona timpul mai bine. Unul dintre preferatele mele este SmugMug, care vă permite să încărcați imaginile într-o galerie pe care o puteți seta cum doriți. Clienții pot apoi selecta fotografiile și le pot descărca în dispozitivul lor. Din galerie aceștia își pot comanda chiar și print-uri, însă acest lucru este mai dificil de setat în România.

SmugMug este conceput pentru generația socială, unde clienții pot pune chiar comentarii la fotografiile dorite. Partajarea socială este încorporată în platformă și galeria poate fi setată ca vizibilă pentru toată lumea, vizibilă doar pentru cei cu link sau puteți seta o parolă specifică. Prețul este avantajos, iar SmugMug te lasă să încarci un număr nelimitat de poze pe platforma lor.

Excelent pentru a arăta cuplurilor imaginile editate într-o galerie.

Cost: 65$/an

Alternative: Pic-Time, Pixiset, Onedrive, Drive

 

Citește și: 7 întrebări frecvent adresate fotografului de nuntă

 

2. JPEGmini

Dacă postați foarte multe fotografii în portofoliu aveți nevoie de un instrument software pentru a micșora dimensiunile imaginilor. JPEGmini vă permite să comprimați fotografiile la cea mai mică dimensiune posibilă a fișierului, fără a compromite calitatea imaginii. Face parte din cele 7 instrumente software de care ai nevoie ca fotograf de nuntă.

JPEGmini vă permite să reduceți dimensiunea fișierelor dumneavoastră cu până la 80%, dar rezoluția și calitatea vor rămâne aproape la fel. Asta înseamnă că dacă aveți un portofoliu cu fotografii de nuntă le puteți uploada pe website, iar acesta se va încărca mai rapid pentru potențialii clienți.

Excelent pentru comprimarea imaginilor pentru prezentare pe website.

Cost: 65€

Alternative: FILEminimizer

 

Citește și: Idei de cadouri pentru fotografi de Crăciun

 

3. Photo Mechanic

Imediat ce ai terminat de fotografiat un eveniment precum o nuntă, un botez sau o cununie civilă, începe partea de post-procesare. Fiind un fotograf nuntă București știu că după o zi obișnuită de nuntă mă pot întoarce acasă și cu peste 4000 de fotografii RAW. Acest lucru înseamnă că fiecare secundă contează în sortarea fotografiilor brute de la nuntă.

Photo Mechanic sau o alternativă a acestuia care este la fel de rapidă este instrumentul software esențial pentru orice fotograf de nuntă. Această unealtă permite să evaluați foarte repede toate fotografiile de la eveniment și să alegeți preferatele pentru editare. Photo Mechanic face post-procesarea inițială mai rapidă ca niciodată! Acest lucru vă eliberează timpul pentru a continua cu sarcina distractivă de a edita efectiv imaginile. Este un instrument software de care orice fotograf de nuntă are nevoie pentru a economisi timp.

Excelent pentru a vedea, a organiza și a selecta fișierele preferate sub format RAW.

Cost: 139$

Alternative: XnView

 

Citește și: Cum crești pagina de Instagram!

 

4. Adobe Lightroom

Dacă aveți o mulțime de fotografii pentru care doriți să aplicați presetări sau modificări similare, Lightroom este instrumentul software esențial. Este un software de editare bazat pe cloud care vă permite să vă editați cu ușurință fotografiile de la evenimente sau de la ședințe foto. Posibil cel mai important instrument software pentru un fotograf de nuntă.

Deși Lightroom face parte din aceeași familie de instrumente de editare ca Photoshop, a fost proiectat cu funcționalități specifice pentru a gestiona și edita un număr mare de imagini într-un singur loc. Acest lucru îl face benefic pentru orice fotograf nuntă, fotograf cununie civilă sau fotograf botez. Photoshop este un instrument de editare foarte avansat, însă nu este conceput pentru a fi folosit pentru a edita și organiza sute de imagini în același timp.

Lightroom citește metadatele stocate cu imaginea atunci când faceți o fotografie, apoi cataloghează automat în funcție de acestea. Prin aceasta catalogare, devine mai ușoară munca de a rasfoi și de a edita loturi mari de fotografii de nuntă, botez sau chiar fotografii de la ședințe foto de cuplu sau de familie.

Excelent pentru a edita loturi mari de fotografii doar cu câteva click-uri.

Cost: 120$/an

Alternative: Capture One

 

Citește și: Planifică-ți nunta cu o aplicație de telefon

 

5. HoneyBook

Atunci când ai o afacere ai nevoie de un Customer Relationship Management (CRM). Scopul sistemului CRM este de a vă ajuta să vă organizați și să optimizați totul. De la procesul de rezervare și formularele de contact, până la comunicarea cu clienții, contractele și memento-urile de plată.

Înscrierea la HoneyBook este ca și cum ai angaja un asistent personal, totuși HoneyBook este mai prietenos cu bugetul și lucrează non-stop. Acest instrument software benefic afacerilor dedicate fotografiei de eveniment este o baza de date puternică ce îți economisește timp. Pe lângă baza de date cu clienți, facturi și contracte, aici poți avea propriul calendar sau propriile sarcini la care ai rapoarte specifice.

Este un instrument software de care ai nevoie ca fotograf de nuntă, însă există și alternative mai puțin costisitoare care nu sunt la fel de puternice și care probabil consumă mai mult timp.

Excelent pentru o soluție completă cu o bază de date cu clienți, calendar, contracte și facturi.

Cost: 34$/luna

Alternative: Studio Ninja, Google Calendar & Excel, factureaza.ro

 

Citeste si: Alegerea unui fotograf profesionist de botez

 

6. Pixellu SmartAlbums

Pentru a crea un album foto de nuntă sau botez ai nevoie de un instrument software grozav și ușor de folosit. Pixellu SmartAlbums te poate ajuta să-ți faci treaba. Este un instrument software pentru fotografi de eveniment, simplu și intuitiv. Încorporate găsești zeci de layout-uri profesionale care îți oferă o creativitate enormă în alcătuirea albumului foto.

Să faci un album foto n-a fost niciodată mai ușor: selectezi imaginile, le pui într-un colaj și imediat vezi un design. Layout-urile se pot personaliza ușor și această unealtă îți poate economisi timp important. Înainte mulți fotografi cameramani de nuntă foloseasu programe precum Photoshop pentru a crea albumele foto. Photoshop este o unealtă puternică, însă destul de greu de folosit pentru crearea unui album.

Să fim sinceri acum, nimănui nu-i place să creeze un album foto, însă cu acest instrument software poți scoate la iveală creativitatea de proiectare. Poți afla că îți place să creezi layout-uri și să le salvezi ca template-uri. Albumele foto sunt întotdeauna un serviciu suplimentar benefic pentru orice fotograf profesionist de eveniment. Dacă ai albume foto în serviciile tale pentru fotografia de eveniment, ai nevoie de un program precum Pixellu SmartAlbums, un instrument software pentru orice fotograf de nuntă!

Excelent pentru a crea un design de album foto în câteva minute.

Cost: 9$/luna

Alternative: Fundy Designer, Photoshop, InDesign

 

Citește și: Locații cool de nuntă din România

 

7. Later

Facebook are peste 9.8 milioane de utilizatori în România. Aici este piața unde vrei să te promovezi dacă dorești să ajungi la publicul țintă. Instagram este în continuă creștere și aduce din ce în ce mai multe funcții noi. Pentru unii fotografi Instagram este văzut și ca o platformă unde își pot promova portofoliul cu fotografii de nuntă.

Postarea pe rețelele de socializare nu este pentru toată lumea, însă cu Later poți realiza într-o singură zi toate postările pentru o luna întreagă. Aceasta este o unealtă necesară oricărui fotograf de nuntă, unde acesta poate posta pe Instagram toate fotografiile de la serviciile foto nuntă sau botez. Cu opțiunea de auto-share pe Facebook poți face mult mai ușoară misiunea de a posta pe ambele rețele de socializare în același timp.

Later este potrivit pentru afaceri de toate dimensiunile, iar o afacere precum fotografia de eveniment nu iese din calcul. Este o platforma vizuală de marketing social care ajută la gestionarea și creșterea social media a afacerilor. Este un instrument software de care ai nevoie ca fotograf de nuntă.

Excelent pentru a planifica postările pe Instagram/Facebook.

Cost: 30 postari/lună gratuit

Alternative: Planoly, Buffer, Hootsuite

 

Citește și: 5 sfaturi pentru alegerea unui fotograf de nuntă

 

Instrumente software pentru fotograf de nuntă

Sincer, nu pot spune ce instrument software din această listă este mai important. Toate sunt importante, toate au avantajele și dezavantajele lor la fel ca și alternativele lor. Poți cu ușurință să susții o afacere în fotografia de eveniment doar cu unele dintre alternativele acestor instrumente. Nu ai nevoie de toate cele 7 instrumente ca fotograf, însă acestea sunt unele dintre cele mai bune instrumente software pentru orice fotograf de nuntă. Acestea te ajută să planifici și să economisești timp important. Timp pe care îl poți folosi în găsirea unor potențiali clienți sau timp de relaxare cu familia.

 

Foto nuntă București: Soulseeker

DISTRIBUIȚI ACEST ARTICOL
COMENTARII
ADAUGĂ UN COMENTARIU