7 întrebări frecvent adresate fotografului de nuntă

noiembrie 9, 2018

7 intrebari frecvent adresate fotografului de nunta

Atunci când sunteți în căutarea unui fotograf de nuntă există și câteva întrebări tehnice pe care ar trebui să le adresați fotografilor pe care îi intervievați. Aceste întrebări sunt importante pentru că trebuie să știți exact cu ce sunteți de acord înainte de a semna contractul. Iată 7 întrebări frecvent adresate fotografului de nuntă. Întrebările tehnice pot diferenția un fotograf amator de nuntă de un fotograf profesionist de nuntă.

 

Citește și: 5 sfaturi pentru alegerea unui fotograf de nuntă

 

În ce format fotografiază fotograful de nuntă?

Vrei să știi de ce aceasta este una dintre cele 7 întrebări frecvent adresate fotografului de nuntă? În mod ideal, doriți să fotografieze în format RAW. Acesta opțiune oferă o flexibilitate mai mare când vine vorba de editarea fotografiilor față de formatul binecunoscut JPEG. Acest format RAW este echivalentul în zilele noastre moderne cu rolă de fotografii negative.

Formatul de fotografiere RAW ocupă mult spațiu pe cardurile aparatelor DSLR sau mirrorless. Acest format are capacitatea de a stoca mai multe informații într-o singură fotografie. Să vă asigurați că fotograful dumneavoastră de nuntă are destule carduri de memorie pentru a acoperi toată ziua. Câte fotografii sunt capturate în ziua ta de nuntă diferă de la fotograf la fotograf. În general într-o zi obișnuită de nuntă în România sunt livrate în jur de 1000 de fotografii. Ceea ce înseamnă că un fotograf de nuntă are nevoie de multe carduri de memorie.

 

Citește și: Încetează să faci poze, începe să faci fotografii

 

Câte poze sunt livrate de un fotograf de nuntă din România?

Aceasta este o întrebare cu un răspuns dificil. Numărul exact de fotografii pe care le veți primi diferă foarte mult de anumite lucruri. Numărul de invitați, evenimente plănuite, numărul de ore pe care l-ați angajat pe fotograful de nuntă pot fi unele dintre ele. Vorbind cu mulți fotografi profesioniști de nuntă din România și participând la multe nunți am rezultat faptul că în medie se livrează în jur de 1000 de fotografii într-o zi obișnuită de nuntă.

Studiind site-urile fotografilor de nunți din alte țări cum ar fi Statele Unite ale Americii, Anglia sau Germania am dedus că numărul pozelor livrate de fotografii din străinătate este mult mai redus. Fotografii de nuntă din străinătate vă pot livra undeva la 600 de poze pentru o zi normală de nuntă. Toate aceste lucruri arată faptul că fotografia nu este o știință exactă, ci o artă. Anumiți oameni pot ține degetul mai mult timp pe butonul de declanșare al aparatului de fotografiat. Nu există fotograf de nuntă care vă poate garanta că vă livrează 1000 de poze, înainte de a vorbi cu dumneavoastră despre planurile de nuntă.

 

Citește și: Alegerea unui fotograf profesionist de botez

 

În cât timp sunt livrate pozele de un fotograf de nuntă?

Una dintre cele 7 întrebări frecvent adresate fotografului de nuntă se referă la durata livrării pozelor. În mod obișnuit un fotograf de nuntă are stipulată durată de livrare a pozelor în contract. Poate să dureze între 7 și 90 de zile. Fiecare fotograf prezintă așteptări diferite clienților săi. Îi încurajez pe miri întotdeauna să întrebe în cât timp sunt livrate fotografiile de nuntă. Cu toții am auzit poveștile cu livrarea întârziată a fotografiilor de nuntă. De aceea este benefic ca în contractul fotografului de nuntă să fie stipulată și durata de livrare a fotografiilor.

Probabil vă intebați de ce durează atât de mult să livreze pozele un fotograf profesionist de nuntă? Desigur, entuziasmul de a vă vedea fotografiile frumoase ale zilei de nuntă vă face să fiți nerăbdători și să vă întrebați de ce durează atât. Anumiți factori intervin în durata de livrare a pozelor de nuntă. Munca unui fotograf de nuntă nu se termină după ce ziua nunții se încheie. Există un proces îndelungat de selectare a pozelor, ajustarea culorilor, tăierea pozelor și crearea fotografiilor finale în stilul pe care l-ați angajat să o facă. Asigurați-vă că întrebați în cât timp vă sunt livrate pozele de fotograful dumneavoastră de nuntă!

 

Citește și: Sfaturi pentru o zi a nunții fără stres

 

Va fi furnizat un contract de servicii de fotografie?

Orice fotograf de nuntă profesionist trebuie să aibă un contract din care să reiasă faptul că prestează servicii de fotografie. Iar aceasta este probabil una dintre acele întrebări frecvent adresate fotografului de nuntă care oferă garanția fiecărei părți. Ar trebui să solicitați un contract de la fotograful dumneavoastră în care să se detalieze serviciile pe care le va furniza. Printre acestea se pot număra durata prestării serviciilor foto, prețurile, termenul de primire a fotografiilor, etc..

Angajarea unui fotograf cu contract legal este pentru protecția dumneavoastră și pentru protecția fotografului de nuntă. Fotografia nu este o știință, este o artă. Un fotograf amator este posibil să aibă talentul necesar pentru a crea poze incredibile. Însă pe lângă talent îi trebuie și experiență. Astfel încât dacă te gândești să angajezi un fotograf amator trebuie să ții cont și de faptul că ai nevoie de un contract.

 

Citește și: Cum să-ți găsești fotograful perfect pentru nuntă

 

Ce fel de echipament folosește un fotograf de nuntă?

Poate să fie o întrebare adresată fotografului de nuntă în cazul în care se cunosc detalii tehnice din acest domeniu. Aceasta este o întrebare specifică dintr-un domeniu tehnic la care nu multe persoane se pricep. În mod normal este un semn bun dacă fotograful își cunoaște echipamentul. În timp ce fotografii de nuntă nu au nevoie neapărat de cele mai bune echipamente de fotografiat, este important să aibă back-up pentru orice situație.

De la folosirea a două aparate foto până la folosirea mai multor obiective de fotografiat. Este important ca fotograful să folosească două aparate, în cazul în care unul se strică se va putea baza foarte rapid pe celălalt aparat. Trebuie să folosească cel puțin două tipuri de obiective și mai multe carduri de memorie pe lângă flash-uri și alte ustensile pentru creativitate. Această întrebare se poate aplica oricărui fotograf de nuntă. De reținut este ca pentru orice fotograf, fie fotograf de nuntă, fotograf de botez, fotograf de cununie civilă sau pentru orice alt eveniment, este important să folosească sau să dețină două aparate de fotografiat.

 

Citește și: Obiective foto pentru fotografia de nuntă

 

Care este stilul de fotografiat al fotografului tău de nuntă?

Probabil te întrebi de ce aceasta este printre cele 7 întrebări frecvent adresate fotografului de nuntă. Te-ai uitat prin câteva albume foto, poate pe website sau pe pagina de facebook a fotografului de nuntă ales și ți-au plăcut multe poze. Există însă multe stiluri de fotografiere care sunt practicate la o nuntă obișnuită. Trebuie să alegeți stilul care vi se potrivește cel mai bine. Un fotograf de nuntă poate să abordeze un stil numit fotojurnalistic, iar altul tradițional. Stilul fotojurnalistic practicat la nuntă se bazează pe o subtilitate a fotografului, necesită răbdare și o cunoștință a poziționării. Rezultatul este fotografia emoționantă și intimă din ziua nunții.

Fotografii de nuntă care practică acest stil nu se implică prea mult în regia nunții. Ei doar documentează momentele naturale, momente reale care se întâmplă în ziua aceea. Obiectivul fotografiei fotojurnalistice de nuntă este de a surprinde momentele emoționante ale zilei de nuntă, ale mirilor, ale familiei și ale prietenilor. Pe de cealaltă parte, stilul tradițional de fotografiere a nunții implică mai multă regie. Atunci când sunteți covârșiți de emoții intense este posibil să vă blocați. Probabil nu o să știți cum să reacționați și este binevenit un impuls al fotografului, care să vă spună câteva lucruri esențiale. Vă poate poziționa și poate vorbi cu voi mai mult pentru a crea cele mai bune poze. Gândiți-vă ce stil vi se potrivește cel mai bine și întrebați fotograful de nuntă ales ce fel de stil de fotografiat practică!

 

Citește și: Ești încăuțarea unui fotograf de nuntă? Iată ce trebuie să știi!

 

Ce se întâmplă dacă fotograful de nuntă se îmbolnăvește?

Deși este puțin probabil ca fotograful să se îmbolnăvească în ziua nunții, există însă o posibilitate. Este esențial să întrebați fotograful dumneavoastră de nuntă ce se întâmplă dacă acesta se îmbolnăvește. Aceasta este o întrebare pe care trebuie s-o adresați atunci când vă întâlniți pentru prima dată cu fotograful de nuntă. Rezolvarea acestei probleme poate să fie foarte ușoară pentru un fotograf profesionist de nuntă. În practică, majoritatea fotografilor vor avea o rețea de alți fotografi de nuntă pe care îi cunosc și în care au încredere.

Mulți fotografi profesioniști de nuntă din România vin însoțiți de un al doilea fotograf. Acesta este de obicei un fotograf care învață și își dezvoltă portofoliul, însă are același stil de fotografiere și editare ca fotograful principal. Un fotograf profesionist de nuntă are posibilitatea să cheme alt fotograf la fel de priceput ca el atunci când intervine neplăcerea ca acesta să nu poată ajunge la nuntă. Acesta poate să fie unicul motiv pentru care trebuie să angajați un fotograf profesionist la nunta dumneavoastră.

 

Citește și: 5 motive pentru a angaja un fotograf profesionist de nuntă

 

Informați-vă înainte de a face o alegere

Vrei să știi care sunt cele 7 întrebări frecvent adresate fotografului de nuntă? Acestea pot fi doar unele dintre cele mai frecvente întrebări adresate fotografului de nuntă. Ca fotograf nuntă București am întâlnit clienți care mi-au adresat o multitudine de întrebări înainte de a colabora cu ei. Pe de altă parte am întâlnit persoane care nu s-au interesat de multe dintre aceste aspecte, ci pur și simplu au făcut alegerea pe baza pozelor din galeria foto sau recomandări.

Dacă sunteți o persoană care doriți să vă informați înainte de a face o alegere, sper că aceste întrebări frecvent adresate fotografului de nuntă v-au fost de folos.

 

Foto nuntă București: Soulseeker

DISTRIBUIȚI ACEST ARTICOL
COMENTARII
ADAUGĂ UN COMENTARIU