Sfaturi pentru alegerea unui aranjament floral pentru nuntă

mai 28, 2020

„Florile sunt un limbaj universal pe care orice mireasă îl înțelege” – Colin Cowie. Florile de nuntă sunt frumoase și le adorăm cu toții. Ele fac parte din aspectul fiecărei mirese, a unui aranjament floral pentru nuntă și chiar a tortului de nuntă. Alegerea florăriei de nuntă potrivite este una dintre cele mai interesante părți ale planificării nunții și poate fi un proiect personal. Știm cu adevărat că fiecare mireasă visează să aibă cele mai frumoase flori în ziua nunții sale. De asemenea, este foarte important să ne dăm seama că acestea sunt scumpe și nu toate sunt la fel. Ele au culori diferite și unele înfloresc doar în anumite sezoane.

Sfaturi pentru alegerea unui aranjament floral pentru nuntă recomandări florării nuntă

Toată lumea adoră florile, iar florile de nuntă din buchetul miresei sau buchetul de cununie civilă nu fac excepție. Dar cu toate acele buchete, aranjamente florale pentru mese, flori pentru domnișoarele de onoare sau pentru mire și cavalerii de onoare, poate fi puțin complicat să știți ce stil va fi cel mai potrivit pentru ziua voastră mare.

Florile potrivite, aranjate frumos de florarul de nuntă perfect pot înfrumuseța întregul eveniment. Ele vor fi o parte de neuitat din ziua ta specială. Acesta este motivul pentru care am scris aceste sfaturi pentru alegerea unui aranjament floral pentru nuntă. Află mai jos care sunt și recomandările mele pentru florăriile specializate în buchete de mireasă, pentru nașă sau tendințele în decor de nuntă pentru 2020.

 

Citește și: 7 sfaturi pentru a face distractivă cabina foto pentru nuntă

 

Stabiliți bugetul pentru florile de nuntă

Mai bine zis începeți cu nunta voastră de vis, iar apoi tăiați din cheltuieli pentru a reveni la realitate. Elaborarea unui buget este întotdeauna un proces foarte dificil. La fel și setarea unui buget pentru ceilalți furnizori precum un fotograf profesionist de nuntă. Nu există o anumită suma corectă sau greșită pentru alegerea unui aranjament floral pentru nuntă. Într-adevăr puteți avea o nuntă frumoasă pur și simplu comândând florile de nuntă esențiale. Fiecare nuntă este diferită și depinde cu adevărat de cât de importante sunt florile pentru mireasă și mire. Și în alegerea unor servicii foto nuntă în București sau în orice alt oraș, de asemenea, importanța acestui lucru se reflectă în bugetul vostru.

Chiar dacă este dificil de ghicit cât vor costă toate buchetele de nuntă sau aranjamentele florale de la restaurant, poți totuși să stabilești un buget floral care să aibă sens în bugetul general al nunții voastre. Cunoașterea bugetului pentru florile de nuntă vă va ajuta florăria să vă recomande flori și stiluri în limita de preț setată. Un sfat important este să fiți sinceri cu bugetul setat. De asemenea, trebuie să aveți o idee generală despre câte mese veți avea la locația de nuntă.

 

Alegeți mai întâi rochia de mireasă, apoi buchetul de mireasă

Stilul și forma rochiei ar trebui să aibă un impact mare asupra florilor pe care le alegeți. Chiar dacă aveți un aranjament floral pentru nuntă în minte trebuie să țineți cont că acesta trebuie să se completeze cu tinuta voastră. Ține minte că un buchet de mireasă ar trebui să completeze ceea ce porți mai degrabă decât să concureze cu rochia de mireasă. Imaginează-ți cum ar arătă o ținută modernă, elegantă cu un buchet plin de flori sălbatice. Ceva este nu este în regulă, nu? Acum imaginează-ți aceeași rochie cu un buchet de mireasă din cale care aduce un plus de eleganță imaginii tale.

 

Citește și: 10 site-uri cu rochii de mireasă la prețuri accesibile

 

Fă-ți temele înainte de întâlnirea cu floristul de nuntă

Atunci când planificați o zi de nuntă trebuie să aveți timp să vă documentați și lucrul acesta este valabil și în alegerea unui aranjament floral pentru nuntă. Fă-ți timp pentru a-ți da seama ce fel de flori îți plac. Află cum se numesc înainte de a începe să vorbești cu floristul de nuntă. Există două lucruri principale pe care doreșți să le cunoșți: numele florilor și termenii florali.

Un exercițiu de imaginație este să-ți dai seama ce-ți place și cum ai vrea să arate. Nu trebuie să fiți experți în vocabularul florilor, ci doar să înțelegeți numele de flori care vă plac, tipurile de buchete, aranjamente florale și alte detalii. Află, de asemenea, dacă floarea dorită este în sezon în zona ta. Există unele flori care au un aspect similar în cazul în care nu găsești aranjamente florale pentru nuntă care se potrivesc sezonului cu ziua nunții tale.

 

Discutați cu alte cupluri de miri despre florarii lor

Atunci când căutați aranjamente florale pentru nuntă sau buchetul de mireasă puteți cere recomandări de la prietenii proaspăt căsătoriți. Unul dintre cele mai bune moduri de a-ți găsi floraria ideală este prin recomandări. În domeniul serviciilor de nuntă recomandările reprezintă metodă principală în găsirea furnizorilor potriviți. Puteți discuta cu foștii sau viitorii miri despre alegerea unui fotograf nuntă București sau din orice alt oraș, dar și despre ceilalți furnizori.

Dacă lucrați cu un organizator de nuntă profesionist, ar trebui să aibă câteva sugestii de floriști. Recomandarea mea este să vizionați un portofoliu al activității lor. Florarii profesioniști sunt rezervați într-un mod rapid. Vă doriți să-i rezervați din timp, mai ales dacă vă căsătoriți în vârf de sezon. Așa că începeți să căutați florării pentru aranjamentul floral de nuntă cu cât mai repede posibil.

 

Citește și: De ce să angajezi un organizator de nuntă?

 

Luați în considerare paleta de culori

Acesta este un punct de plecare major în alegerea unui aranjament floral pentru nuntă. Este probabil una dintre cele mai complicate părți ale planificării zilei tale de nuntă. Am constatat că miresele se luptă întotdeauna pentru a se decide în privința unei palete de culori definită. Sfatul meu este să te uiți la locația de nuntă aleasă pentru petrecerea nunții și să începi din acest punct. Culorile și stilul zilei de nuntă sunt influențate în mod cert de locația aleasă.

 

Alege flori de nuntă potrivite stilului tău

În general florile voastre de nuntă ar trebui să reflecte stilul general al nunții. Atunci când căutați un aranjament floral de nuntă trebuie să luați în calcul și stilul vostru personal. Dacă aveți o nuntă formală, aranjamentul floral pentru nuntă, buchetul de mireasă, accesoriile precum florile de pus în pieptul mirelui și a cavalerilor de onoare sau florile domnișoarelor de onoare ar trebui să fie înclinate către stilul tradițional. Astfel încât toate să pară la locul lor.

Dacă ziua de nuntă este mai relaxată și mai informală, poți obține un pic de creativitate cu decorațiunile de nuntă. Poți crea detalii handmade sau aranjamente de flori potrivite pentru o nuntă în aer liber.

 

Anumite flori sugerează stiluri specifice

Da, chiar și florile de nuntă pot reflecta stilul tău de nuntă. Bujorii sau trandafirii se potrivesc cu o atmosferă clasică și diafană, în timp ce aranjamentele luxuriante de flori vor adăugă o notă romantică. Florile vibrante amestecate cu verdeață emană un sentiment rustic.

Sfatul meu este să lucrezi cu floristul tău pentru a alege stilul care se potrivește cu aspectul general al nunții tale. Puteți să experimentați și cu alternative florale cum ar fi pene, fructe sau chiar spicuri de grâu. În alegerea unui aranjament floral pentru nuntă este foarte important să definești stilul de nuntă dorit.

 

Citește și: 29 de locații superbe pentru ședința foto de nuntă în București

 

Gandește-te la sezonul florilor pentru nuntă

Cred că atunci când vine vorba despre flori de nuntă, nu este nimic mai eficient decât utilizarea florilor de sezon. De ce? Dacă vei avea bujori roz primăvară ca flori în buchetul de mireasă atunci îți vei aminti pentru totdeauna de ziua ta frumoasă când îi vei vedea crescând în grădină. Nu există o regulă care să spună că puteți folosi flori doar dacă sunt în sezon. Însă, este destul de greu de găsit flori din afara sezonului, iar acest lucru în general va însemna un preț mai mare pentru buchetul de flori sau pentru aranjamentul floral de nuntă.

 

Vorbește cu un specialist pentru un aranjament floral de nuntă

Vorbește cu floralul tău despre ceea ce înflorește în sezonul în care ai nunta programată. Încearcă să faci aranjamentul floral pentru nuntă în jurul acelor flori. Există, de asemenea, flori minunate disponibile pe tot parcursul anului. Dacă te căsătorești în lunile călduroase de vară sau în locuri unde vântul sau frigul intră în joc atunci un alt lucru de luat în considerare în alegerea buchetului de flori pentru mireasă, nașă sau domnișoare de onoare este ca acestea să reziste pe toată durata evenimentului.

 

Citește și: Cum să-ți găsești fotograful perfect pentru nuntă

 

O colecție de imagini ajută întotdeauna

Pentru a avea o inspirație în alegerea unui aranjament floral pentru nuntă sau a unui buchet de mireasă puteți opta pentru a strânge o colecție de imagini. Analizând exemple anterioare poți cu adevărat să îți creezi multe idei. În aceste colecții de imagini puteți descoperi unde pot fi necesare florile în locația pentru nuntă. Însă, acordați atenție acestui lucru, ideile se schimbă pe măsură ce planurile de nuntă progresează.

 

Locația de nuntă influențează alegerea florilor

Locația ta de nuntă îți va influența foarte mult deciziile florale. Dacă, de exemplu, ai o nuntă în aer liber cu grădină sau podgorie, florile por fi păstrate la minimum. Ceea ce înseamnă că poți face o impresie mare doar cu câteva aranjamente florale pentru nuntă.

Bolta de flori poate arăta ciudat într-o salon de nuntă modern. Așa cum un grup de orhidee albe nu ar părea normal într-un cadru rustic. Țineți cont și de configurația prezidiului.

 

Florist pentru nuntă poate crea ceva frumos

În loc să oferiți o lista cu flori de nuntă pe care le doriți neapărat, veți obține un design floral mai bun dacă oferiți floristului exemple de flori care vă plac. Există tone de fotografii de inspirație pe Pinterest, așa că de ce să nu faci un panou cu imagini pentru inspirație? Salvați toate imaginile care vă plac. Notați-vă ce vă place la fiecare imagine în contextul comunicării mai eficiente a viziunii și stilului.

Culorile nunții și stilul locației de petrecere vă pot ajuta foarte mult în alegerea florilor potrivite. Dacă există deja flori naturale în jurul locației, este posibil să aveți nevoie de mai puține aranjamente florale pentru nuntă. În alte cazuri, a avea detalii strălucitoare de flori poate face ziua nunții tale atât de fermecătoare, iar fotografiile de nuntă vor readuce sentimentele specifice zilei.

 

Citește și: Creează-ți propriile invitații de nuntă

 

Adaugă o atingere personală decorului de nuntă

Florile nunții tale trebuie să-ți aducă aminte de momentele împărtășite cu partenerul tău. Poți adăuga o atingere persoanală prin includerea unei flori specifice. Include flori din primul buchet primit din partea mirelui. Sau folosește o culoare care înseamnă ceva pentru amândoi. De asemenea, multe mirese au elemente încorporate în buchetele lor de nuntă, elemente folosite de mama lor în ziua nunții sale.

Pentru a-ți da seama de culori puteți folosi Pinterest sau Instagram. Totul prin căutarea unor hashtag-uri speficice precum #florinunta sau #buchetmireasa. Arătați imagini floristului cu care colaborați pentru ziua nunții și pentru alegerea unui aranjament floral de nuntă pe stilul vostru.

 

Citește și: Planifică-ți nunta cu o aplicație de telefon

 

Recomandări de florării sau floriști pentru nuntă

Florile de nuntă joacă un rol important în ziua nunții. Acestea setează tonul stilului, creează un decor frumos și dau startul unei celebrări. Pentru multe viitoare mirese, când vine vorba de alegerea florilor din buchetul miresei sau a aranjamentului floral pentru nuntă poate fi dificil. Așa că aici sunt recomandările mele de top pentru florarii care va pot ajuta în ziua nunții. Alegeți oricare dintre acești specialiști pentru a vă ușura munca.

 

Flori Sauvage

Flori Sauvage aranjamente florale pentru nuntă București

Flori Sauvage este un atelier floral romantic-visător, cu drag de arhitectură veche și de artă. Alexa și Georgiana, designerii florali ce se ocupă de tot ce înseamnă conceptul floral al unui eveniment, își doresc să aducă cu fiecare buchet creat emoție și visare. Stilul lor este unul cât mai apropiat de natură, fluid, diafan, ce conferă un aspect romantic oricărei nunți. În plus, lucrează cu grijă față de mediu și cu respect pentru natură, fără plastic și burete floral, și apelând la producătorii români de flori ori de câte ori este posibil.

Pe site-ul lor găsiți și un ghid gratuit pentru florile de nuntă. De ce este important acest ghid pentru viitoarele mirese? În planificarea unei zile de nuntă trebuie să investești mult timp pentru a te informa, iar în acest mod scutești timp și bani. Un ghid pentru florile de nuntă plin de informații utile și cu inspirație pentru buchete și aranjamente romantice!

https://www.florisauvage.ro/

 

Flowers of Joy

Flowers of Joy decor floral nunta aranjamente florale de nuntă

Sunt speciali pentru că job-ul lor este pasiune și pentru că pun accentul pe o execuție impecabilă. Sunt prompți și serioși, iar creativitatea și armonia culorilor se poate aprecia chiar din lucrările lor.

Crearea unui eveniment memorabil implică oameni pasionați, dedicați și creativi. Echipa Flowers of Joy vă garantează o nuntă de poveste! Iar pentru că fac totul din pasiune își doresc ca aranjamentele lor să transmită o bucurie aparte așa cum le spune și numele.

Flowers of joy = more than flower, it’s about art, imaginative, and creative!

Creatori de emoții unice!

Pentru mai multe imagini pline de inspirație puteți intra pe pagina lor de Facebook, Instagram sau pe site-ul lor unde găsiți și datele de contact.

https://www.flowersofjoy.ro/

 

Aranjamente de Vis

aranjamente de vis aranjamente florale pentru nunta buchet mireasa buchet nasa

Aranjamente de Vis este o echipă creativă care poate organiza întregul eveniment la o calitate deosebită a produselor și serviciilor.

Sunt pe piața evenimentelor din 2011 și au început asigurând partea de aranjamente florale pentru nuntă și botez. Între timp și-au extins activitatea astfel încât, în momentul de față asigură o gama foarte bogată de produse atât pe partea de evenimente private cât și corporate.

În ceea ce privește nunțile, și aici puteți apela cu încredere. Au un portofoliu impresionant când vine vorba de buchete de mireasă sau nașă. Experiența acumulată în lucrul cu miresele este un punct forte și în cazul în care ești o mireasă indecisă, poți apela la ei cu încredere. În mod cert îți vor face un buchet de mireasă care va fi apreciat de toți invitații.

Și pentru nașicile indecise au soluții, fie că este vorba de buchetul de nașă sau lumânările de cununie. Au modele de lumânări de nuntă deosebite, dar și adaptate în funcție de buget.

Și pentru că în ultima vreme au crescut cerințele pe lucruri personalizate, au extins domeniul de activitate și asigura diverse produse personalizate pe lemn precum seturi de gătit pentru mirese, agende, pernițe de verighete, căsuțe de bani și pahare decorate manual pentru întâmpinarea invitaților.

Mai nou au introdus și drăgălașele seturi de tăvițe pentru moț. Toate au o grafică concepută personalizat, la o calitate superioară.

În speranța că v-am făcut curioși, vă invit să faceți o vizită pe site-ul lor, pentru a vă convinge singuri de toate lucrurile menționate în acest articol.

http://www.aranjamentedevis.ro

 

Rosalia Flowers

floraria Rosalia Flowers Iasi florist nunta Iasi flori nunta Bucuresti

Sunt o echipă de floriști pasionați din Iași care livrează flori si emoții din 2012 în Iași. În atelierul propriu realizează cu pasiune buchete de mireasă, lumânări pentru cununie, aranjamente florale diverse pentru nuntă sau botez. Nunta este un eveniment important în viața fiecarei persoane, tocmai de aceea, Floraria Rosalia din Iași vă oferă o gamă larga de produse, care acoperă în totalitate nevoia de aranjamente florale la orice nuntă.

Lucrează doar cu flori naturale proaspete, de cea mai buna calitate, import Olanda. Au floriști educați și cu expierență care vă pot face ca nunta dumneavoastră sa fie așa cum ați visat. Tratează fiecare comandă de flori cu cea mai mare seriozitate, fiecare aranjament îl fac cu pasiune, fiecare buchet are personalitate. Pe site-ul lor www.floraria-rosalia.ro puteți consulta un catalog online cu sute de buchete de mireasă, lumânări cununie sau accesorii florale diverse pentru nuntă.

https://www.floraria-rosalia.ro

 

SuperFlori

floraria SuperFlori Bucuresti

Superflori.ro este un site dedicat pasionaților de frumusețea florilor, oferind servicii de flori la domiciliu în orașele Bacău, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Focșani, Ploiești și Suceava. Ca o florărie de încredere, Superflori.ro se angajează să ofere cele mai proaspete și mai frumoase flori, alături de aranjamente florale creative și elegante. Fie că este vorba despre un buchet pentru ocazii speciale sau despre decorarea unui eveniment, experții florari de la Superflori.ro creează aranjamente florale personalizate, care încântă și aduc bucurie.

Cu serviciul de livrare rapidă și profesională, Superflori.ro asigură că florile ajung în timp util la destinație, fie că este vorba despre o surpriză pentru persoana iubită sau un gest de apreciere către cineva drag. Cu o gamă variată de flori și accesorii florale, Superflori.ro este alegerea perfectă pentru a aduce o notă specială în orice moment sau eveniment.

 

Citește și: 5 motive pentru a angaja un fotograf profesionist de nuntă

 

Obține propuneri și împărtășește dragostea

Decideți-vă în privința unei propuneri de la floristul vostru de nuntă. Pe baza a ceea ce le-ați spus despre viziune și bugetul vostru pentru flori acesta îți va face o propunere. Un alt sfat în alegerea florilor din buchetul miresei, buchetul nașei sau a unui aranjament floral de nuntă este să vă pregătească un decor floral pentru o nuntă luxoasă și unul setat pe un buget minim. Puteți oricând să amestecați și să creați un pachet intermediar. Poate că veți cheltui mai mult pentru florile domnișoarelor de onoare, însă recuperați în buget din aranjamentul floral pentru mese. Nu uitați că trebuie să vă coordonați în livrarea buchetelor, corsajelor și a cocardelor când ajung persoanele responsabile de servicii foto video nuntă (fotografi cameramani nuntă).

La sfârșitul nunții, multe mirese le dau oaspeților florile din decorul nunții. Aceștia sunt întotdeauna foarte entuziasmați să primească un fragment din ziua ta specială. Țineți minte că un aranjament floral pentru nuntă reprezintă stilul miresei și al nunții. Sfatul meu este să luați legătura cu persoane specializate care vă pot garanta un decor asa cum visați.

 

Fotograf de nuntă din București: Soulseeker

DISTRIBUIȚI ACEST ARTICOL
COMENTARII
ADAUGĂ UN COMENTARIU