Este din ce în ce mai evident că poți să câștigi bani mulți din vlogging. Ceea ce tinde să facă cei mai buni vloggeri să iasă în evidență este calitatea materialului lor, precum și conținutul, desigur. Mulți fotografi sunt de acord că aceste lucruri sunt valabile și pentru un fotograf profesionist de nuntă. Singura problema este că există cateva zeci de camere pentru vlogging din care să alegeți. Fără cunoștințele corecte, veți afla că este aproape imposibil să știți ce aparat pentru vlogging vă este potrivit.
Odată cu creșterea explozivă a vlogging-ului, mii de consumatori încep să posteze pe YouTube videoclipuri din viață lor de zi cu zi. Dacă doriți să faceți același lucru, ar trebui să investiți într-o cameră de vlogging de înalta calitate. Să investiți într-un aparat video pentru vlogging sau să folosiți telefonul?
Deși este posibil să utilizați smartphone-ul vostru, acesta nu este un echipament ideal pentru crearea de conținut de calitate. Este o alegere mult mai bună să achiziționați o cameră foto video cu obiective pentru vlogging. Aceasta vă va permite să creați videoclipuri mai bune pentru publicul dumneavoastră. Dacă aveți conținut de calitate atunci este bine să-l prezentați în cel mai bun mod posibil. Deși este important ca videoclipurile să fie clare, 4K nu este întotdeauna cea mai bună metodă de filmare. Dacă postați pe canalul de YouTube sau pe Instagram Stories, Full HD este mai mult decât destul. Puteți vedea mai jos cele mai bune camere pentru vlogging în 2020, recomandate și de voggeri cu milioane de subscriberi.
Citește și: Obiective foto pentru fotografia de nuntă
Camere video pentru vlogging
În acest articol sunt prezentate câteva camere pentru vlogging cunoscute și recomandate de influencers. Cu toate acestea, nu cea mai ieftină cameră pentru vlogging și nici cea mai mică este cea mai bună. Este posibil să existe un aparat pentru vlogging mai bun pentru nevoile dumneavoastră și să nu fie inclus în acest articol. De aceea recomand de fiecare dată să mergeți și să testați aparatele în magazinele de specialitate. Acolo puteți discuta cu vânzătorii pregătiți pentru a vă răspunde la toate întrebările despre camere pentru vlogging.
Citește și: Ce aparat foto să cumpăr
Canon EOS R
Majoritatea lentilelor foto cu care au ieșit cei de la Canon sunt super calitative dar și super scumpe. Canon RF 15-35mm F2.8 L IS este un exemplu potrivit pentru vlogging, însă este foarte scump. De cele mai multe ori, pe camere pentru vlogging se folosește un obiectiv zoom cu astfel de focale. O alternativă este să cumpărați vechea versiune și un adaptor pentru montura R. Cu toate acestea, Canon EOS R este una dintre camerele de vlogging de top în acest moment.
- 30.3MP, senzor CMOS Full Frame
- Autofocus bun
- ISO care se extinde până la 102.600
- Ecran tactil și articulat
- Viewfinder electronic 3.68m-Dot OLED
- C-Log și ieșire HDMI 10 biti
- Un singur card SD
- Crop in 4K
Sony A7III
O cameră de vlogging robustă și folosită de amatori până la profesioniști. Chiar dacă ecranul se ridică doar până la 90 de grade poți avea încredere că este una dintre cele mai bune camere pentru vlogging în 2020.
- 24.2MP, senzor Exmor R CMOS Full Frame
- Autofocus bun
- ISO care se extinde până la 204.800
- Ecran care se articulează la 90 de grade în sus
- IBIS (stabilizare până la 5 trepte EV de expunere)
- 2 sloturi de carduri SD
- Baterie bună
- Crop în 4K
- Ecranul nu este rabatabil
- Ciudat ergonomic
Sony A6600
Vloggerul poate privi în ecran dacă este în focus sau dacă expunerea este corectă. Acest aparat este folosit și de mulți videografi de nuntă, sunt sigur că și de mulți fotografi de nuntă și nu numai. Imaginea redată este una bună și este o cameră pentru vlogging care poate filma 4K. Are un sistem de autofocus de ultima generație și are o performanță bună în ceea ce privește Eye-AF.
Obiectivul potrivit pentru acest aparat foto după părerea mea este Sony 16-55mm F2.8, făcut special pentru aparate Sony cu senzor APS-C. Dar dacă pe viitor doriți să faceți un upgrade la un aparat Sony full frame atunci este posibil ca Tamron 17-28mm F2.8 să vă ajute mai mult. Diferența dintre Sony A6400 și A6600 este că noul model are IBIS (stabilizare) care v-ar ajuta mai mult pentru partea de video și are o baterie nouă care vă ține mai mult timp. Sony A6600 are și mufă pentru microfon. Dacă vreți o variantă mai ieftină atunci A6400 poate să fie potrivit pentru dumneavoastră, însă veți renunța la multe lucruri care fac diferența de calitate. Stabilizarea și sunetul sunt unele dintre ele.
- 24MP, senzor APS-C
- Autofocus bun
- ISO care se extinde până la 102.600
- Ecran tactil care se ridică la 180 de grade
- Preț bun
- Meniul este ciudat
- Grip înca mic
Fuji X-T4
Poate să filmeze Full HD la 240fps, are un ecran rabatabil și încărcare prin USB-C. Pe lângă toate lucrurile acestea care îl fac un candidat foarte bun pentru cea mai bună cameră pentru vlogging, Fuji este o companie cunoscută pentru culorile ei naturale și frumoase. Stabilizarea internă poate funcționa împreună cu stabilizarea lentilelor și poate ajunge până la 6.5 stopuri de corecție. Prețul poate să fie unul mare față de alte aparate foto video pentru vlogging prezentate aici, însă aceasta este o cameră cu care vă puteți face treaba mulți ani de la cumpărare. Puteți lua în considerare Fuji X-T4 ca fiind una dintre cele mai bune camere pentru vlogging în 2020.
- 26MP, senzor BSI CMOS (APS-C)
- Ecran articulat
- Baterie mai mare
- Imagine video 4K exceptională
- IBIS (până la 6.5EV cu anumite lentile)
- 2 sloturi de carduri (UHS-II)
- Preț ridicat
- Același senzor și procesor ca versiunea precedentă
Panasonic Lumix GH5
- 20.3MP, senzor 4/3
- Ecran tactil și articulat 3.2’
- 4K 60/50fps
- Preț bun
- Multe setări video profesionale
- Senzor Micro Thirds
- Probleme de autofocus
- Dezvoltarea sistemului înca necunoscută
Canon EOS M6 Mark II
- 32.5MP, senzor APS-C
- Ecran tactil 3’ care se ridică la 180 de grade
- 4K 30fps
- Preț bun
- Nu există prea multe obiective foto EF-M
- Dezvoltarea sistemului înca necunoscută
Nikon Z 50
- 21MM, senzor APS-C
- Ecran tactil 3,2’ care se lasă în jos la 180 de grade
- 4K 30fps
- Aceeași montură ca aparatele Nikon Z cu senzor full-frame
- Preț bun
- Nu există prea multe obiective foto Z DX
- Nu are IBIS
- Senzor vechi
Canon 200D
- 24.2MP, senzor APS-C
- Ecran tactil și articulat
- Conexiune Bluetooth, NFC, Wi-Fi
- Multe obiective foto disponibile
- Preț bun
- Nu filmeaza 4K
- DSLR cu design învechit
DJI Osmo Poket
- 12MP, senzor 1/2.3’
- Ecran 1’ tactil
- 4K 60fps la viteze de până la 100Mb/s
- Mica și ușoară
- IBIS 3 axe
- Încărcare USB-C
- Focală fixă
- Senzor mic
GoPro Hero 8 Black
- 12MP, senzor 1-Chip CMOS
- Ecran 2’ tactil
- 4K 60fps la viteze de până la 78Mb/s
- Mică, ușoară și rezistentă
- Stabilizare foarte bună
- Mufă pentru microfon
- Focală fixă
- Senzor mic
Citește și: De ce să angajezi un organizator de nuntă
Pot să fac vlogguri cu telefonul?
Bineînțeles. De fapt, mulți oameni fac asta. Un smartphone modern este un mod mai convenabil întotdeauna, atât pentru buget cât și pentru utilizare și portabilitate. Se pot face vlogguri cu smartphone-ul foarte bune și într-un mod ușor. Rețineți însă, că anumite camere frontale tind să fie inferioare celor din spate. Un microfon extern poate să vă aducă sunetul la un alt nivel. Deci orice smartphone de calitate poate să fie o cameră video pentru vlogging cu buget redus.
Citește și: Cum începi să fotografiezi prima nuntă
Accesorii pentru vlogging
Sunt mulți factori care fac un video excelent. Unul între ei este calitatea imaginii, iar celălalt este calitatea sunetului. În ceea ce privește calitatea imaginii, v-am expus mai sus câteva opțiuni utile de camere pentru vlogging.
Dacă content-ul dumneavoastră este unul unde calitatea sunetului contează, atunci vă recomand să investiți într-un microfon extern. Asigurați-vă că aveți o cameră pentru vlogging care are mufă pentru microfon. Cele mai cunoscute microfoane pentru vlogging sunt produse de Rode VideoMic.
Un alt accesoriu este trepiedul și aici există zeci de variante. Însă cel mai cunoscut trepied de camere pentru vlogging este probabil unul dintre modelele produse de Joby GorrillaPod. Foarte util dacă îți pui aparatul video pe birou sau dacă îl ții în mână. Un alt trepied pe care să-l luați în considerare dacă vă apucați de vlogging este un trepied mai mare pe care să așezați aparatul video atunci când vă filmați.
Ca fotograf profesionist de evenimente (fotograf cununie civilă București, fotograf botez București, fotograf nuntă București) pot spune că lumina este de asemenea destul de importantă, fie că vorbim despre fotografie sau videografie. Pentru a vă ajuta puțin de creativitatea luminii există multe lămpi cu LED-uri. Aputure este un brand de lămpi LED folosit și recomandat de mult vloggeri de pe YouTube.
Citește și: 5 motive pentru a închiria o cabină foto la nuntă
Concluzii aparate pentru vlogging
În alegerea camerei potrivite pentru vlogging trebuie să aveți în vedere mai mulți factori. Trebuie să vă răspundeți la întrebări precum: „Pentru ce content folosesc camera pentru vlogging?”, „Am nevoie de un aparat pentru a crea video-uri sau mă folosesc de smartphone?” sau „Care sunt cele mai bune camere pentru vlogging în 2020?”. Investiția poate să fie una costisitoare, însă puteți folosi camera pentru vlogging și pentru alte proiecte.
Puteți face fotografie de eveniment sau puteți face video-uri de calitate pentru brand-uri cunoscute. Așa că alegeți un aparat foto video potrivit pentru content-ul vostru. Cel mai important lucru probabil este să mergeți în magazin și să testați aparatele la care vă gândiți. Astfel le puteți vedea și simți în mână. Veți observa cum sunt funcțiile și butoanele acestora. Alegerea aparatului foto video pentru vlogging poate să fie una dificilă, însă sper că v-am făcut mai ușoară alegerea prin acest articol.
Servicii Foto Nuntă: Soulseeker