Cum crești pagina de Instagram în 2023

august 7, 2020

Instagram înseamnă mai mult decât crearea unui feed frumos. Cu peste 1 miliard de utilizatori lunar, un algoritm ultra-inteligent și tone de brand-uri creative și recunoscute pe Instagram, acesta poate fi un loc competitiv dacă dorești să crești contul sau pagina. Deși este posibil să nu fi înclinat spre marketing, va trebui să-ți ridici nivelul de cunoștințe în acest domeniu dacă dorești să construiești o audiență consistentă pe pagina de Instagram. Astăzi Instagram servește ca o platformă de care orice creator poate beneficia cu mare încredere. Tot ce trebuie să știi ca să crești pagina de Instagram în 2023 este în acest articol consistent. Folosește în mod corect aceste sfaturi utile și poți ajunge să ai mulți followers pe Instagram.

Social Media Specialist Bucuresti Romania

Oricât de frumoase ar putea fi lucrările tale, fie că ești un fotograf profesionist de nuntă, un blogger/vlogger sau un bucătar, cu toții avem nevoie de o îndrumare în direcția corectă. Acest lucru este necesar pentru a fi observați. Prin acest ghid complet poți să crești pagina de Instagram și iți poți stimula prezența online. Vezi cele mai importante sfaturi pentru a crește numărul de urmăritori pe Instagram!

 

Citește și: 7 instrumente software de care ai nevoie ca fotograf de nuntă

 

Cum să ai mai mulți followers pe Instagram?

Dacă te întrebi cum să ai mai mulți urmăritori pe Instagram atunci trebuie să iei în considerare sfaturile de mai jos! Creșterea unui cont sau a unei pagini de Instagram s-ar putea să nu fie la fel de ușor cum era înainte. Trebuie să acorzi mult timp pentru a crește pagina de Instagram în 2023. Dar sunt câteva lucruri esențiale și câteva trucuri pe care le poți încerca. Fie că vrei să ai mai mulți urmăritori pe contul personal sau pe pagina business de Instagram trebuie să citești aceste tactici utile. Aceste sfaturi îți vor face pagina de Instagram să fie mai plăcută vizual, rezultând într-un număr mai mare de followers!

 

  1. Alege-ți o nișă
  2. Creează-ți o temă pentru postări
  3. Optimizează-ți bio-ul pe Instagram
  4. Scrie descrieri mai lungi postărilor
  5. Folosește #hashtag-uri eficient
  6. Postează mai multe video-uri
  7. Postează în momentul potrivit
  8. Interacționează cu audiența
  9. Colaborează cu alți creativi
  10. Fii organizat și consistent

 

Citește și: Planifică-ți nunta cu o aplicație de telefon

 

Alege-ți o nișă

Primul pas în găsirea nișei pe Instagram este să afli ce îți place. Ce fel de conținut te atrage? Ce îți dorești să fotografiezi? Despre ce vrei sa vorbești? Pentru mine este ușor să spun acest lucru, îmi place să fotografiez, iar Instagram este folosit deseori ca un portofoliu pentru creatori. Datorită acestui lucru mulți fotografi profesioniști de eveniment primesc multe cereri pentru evenimente de pe Instagram. Un expert într-un domeniu, precum un fotograf de nuntă, fotograf de botez sau fotograf de cununie civilă din București se poate promova foarte ușor pe Instagram prin fotografii create la evenimentele la care participă. Dacă nu ești pasionat de ceea ce fotografiezi, oamenii de pe internet o să vadă acest lucru. Oferă un beneficiu urmăritorilor tăi și realizează acest lucru într-un mod plăcut vizual!

În cazul în care ai un brand și dorești să crești acea pagină de Instagram, atunci trebuie să postezi doar lucruri legate și despre acel brand. Lucrurile acestea se pot rezuma la produse sau servicii ale brand-ului. Decideți ce audiență trebuie să aibă pagina de Instagram! De asemenea, trebuie să interacționați cu persoane sau pagini care au un interes comun cu al brand-ului tău.

Sfat pro: Pentru a găsi nișa paginii de Instagram pentru care dorești să crești audiența trebuie să experimentezi cu stiluri de fotografii sau postări. Nu-ți fie teamă să experimentezi și să postezi stiluri noi de fotografii. Va exista un moment când îți vei da seama pe ce drum vrei să mergi și îți vei găsi nișa pentru a crea o audiență și pentru a crește pagina de Instagram.

 

Citește și: 5 motive pentru a angaja un fotograf profesionist de nuntă

 

Creează-ți o tema pentru postări

Tematica sau tema profil Instagram

Gândește-te la Instagram ca la o revistă. Oamenii ajung pe feed-ul tău și văd un layout cu o temă. Dacă sunt impresionați de ceea ce văd atunci vor dori să vadă postări asemănătoare în continuare. Așa că aceștia te vor urmări. Destul de ușor, nu?

Pagina ta de Instagram trebuie să aibă un conținut uimitor, plăcut vizual, culorile să se potrivească și postările să aibă sens. Dacă vrei să-ți crești pagina de Instagram în 2023 fiecare postare trebuie gândită, nu poți posta lucruri aleatoriu pentru că îți place cum arată noua postare. Este posibil ca aceasta să nu se potrivească cu restul din feed!

Există instrumente online sau aplicații care te pot ajuta să creezi o schemă cu postările viitoare. În acest mod vei avea o idee despre cum va arăta pagina de Instagram. Unelte precum Later, Planoly sau Buffer te pot ajuta să creezi tema pentru pagina de Instagram și poți automatiza postările pentru zilele următoare.

Sfat pro: Poți folosi postări asemănătoare pe diagonală, postari cu diverse citate, trei postari asemănătoare una după alta, o linie asemănătoare pe mijlocul feed-ului, etc.. Imaginația ta este limita. Analizează competiția din nișa ta și vezi ce fel de tematică au pe pagina de Instagram.

 

Citește și: Alegerea unui fotograf profesionist de botez

 

Optimizează-ți bio-ul pe Instagram

Bio pagina Instagram

Bio-ul tău joacă un rol crucial în îndemnarea oamenilor să te urmărească. Le oferă un rezumat rapid despre ce este vorba pe pagina de Instagram. Acesta este motivul pentru care bio-ul pe Instagram (sau de pe altă rețea de socializare) trebuie să arate abilitațile sau serviciile brand-ului. Cu ce se ocupă afacerea ta? Ce fel de servicii oferi? Cum poate un potențial client să ia legatura cu tine?

Profită la maxim de cele 150 de caractere disponibile în bio. Include hashtag-uri relevante și o introducere informativă și atrăgătoare pentru afacerea ta. Nu uita să adaugi link către website sau portofoliul online, împreună cu un CTA (apel la acțiune). Acest lucru indică vizitatorilor să arunce o privire și pe website, unde pot afla mai multe informații utile. Website-ul unui fotograf nunta București poate fi un indiciu de profesionalism, datorita caruia poate beneficia de mai multe cereri. Poți adăuga numărul de telefon sau adresa de email și locul în care afacerea activează, acest lucru se identifică mai bine cu potențialii clienți.

Sfat pro: Dacă ai mai multe website-uri sau mai multe link-uri importante există diferite instrumente care te pot ajuta să adaugi mai multe link-uri la bio. Unul dintre aceste instrumente este Linktree.

 

Citește și: Cum să-ți găsești fotograful perfect pentru nuntă

 

Scrie descrieri mai lungi postărilor

Scrie descrieri atrăgătoare postarilor care stârnesc interesul publicului țintă. Poți include întrebări din când în când, precum și informații despre produsul sau despre serviciul oferit. O notă de umor nu strică niciodată, dacă se potrivește cu vibrația postării. Acest lucru vă va implica audiența mai mult și aceasta se va bucura cu adevărat de sfaturile și de conținutul postării.

Încurajează audiența să interacționeze cu postarile tale, acest lucru va atrage mai multă atenție asupra muncii tale. Mai multă interacțiune pe social media vă va ajuta postarile să fie văzute de mai multă lume.

Sfat pro: Dacă chiar dorești să-ți stârnești audiența poți crea concursuri sau competiții. Până la urmă, cine nu adora să câștige ceva? Premiul nu trebuie să fie ceva grandios, pentru un fotograf profesionist, organizarea unei ședințe foto de cuplu este o idee magică pentru a crește pagina de Instagram în 2023!

 

Citește și: Cum să devii un fotograf mai bun pe timp de pandemie de coronavirus

 

Folosește #hashtag-uri relevante

Folosește hashtag-uri relevante și eficiente pentru fotografiile tale. Poți folosi până la 30 de hashtag-uri pentru o postare, așa că trebuie să profiți de fiecare șansă pentru ca postarea ta să ajungă la cât mai multe persoane. Dacă îți construiești un brand propriu și vrei să-ți crești pagina de Instagram poți de asemenea să-ți faci un hashtag personalizat.

Hashtag-urile nu sunt nicăieri mai importante decât pe Instagram. Folosind o combinație de hashtag-uri, locație și etichetare, postarea ta poate ajunge la mai multe persoane. Datorită popularității sale, acum este posibil și să urmăriți un hashtag!

Folosește hashtag-uri relevante pentru brand-ul tău. Pentru un fotograf de nuntă din București, cele mai populare hashtag-uri sunt #fotografnunta sau #fotonunta. Nu folosi hashtag-uri care au sute de mii sau milioane de postari, deoarece este posibil ca postarea ta să se piardă printre acelea.

Sfat pro: Folosește liste cu hashtag-uri personalizate afacerii tale. Diverse studii arată că un număr între 9 și 11 hashtag-uri au o audiență mai mare. Testează diverse numere și diverse hashtag-uri!

 

Citește și: Locații cool de nuntă din România

 

Postează mai multe video-uri

Videoclipurile sunt viitorul pe Instagram și o mulțime de brand-uri creează acum conținut video de lungă durată pentru IGTV. Dacă îți dorești să crești rapid numărul de urmăritori pe pagina de Instagram trebuie să folosești toate funcțiile platformei. Video-urile pe Instagram vor genera mai multe rezultate și interacțiune deoarece Instagram promovează acest tip de conținut din ce în ce mai mult.

Instagram IGTV

IGTV este super apreciat și datorită unor modificări recente este mai strâns conectat la Instagram. În acest fel poți să trimiți conținutul tău mai ușor către publicul țintă. Dacă video-ul făcut pentru IGTV apare pe pagina de Explore, atunci spațiul ocupat de acesta va fi de 4 ori mai mare decât cel al unei poze! Așa că toți ochii vor fi ațintiți asupra video-urilor tale!

Instagram Live!

Instagram Live este cheia unui marketing de succes pe social media. Cu Instagram Live poți să faci fluxuri video live celor care te urmăresc. Urmăritorii tăi pe Instagram pot afla știri sau sfaturi utile în direct de la afacerea ta. Odată ce ai terminat poți să uploadezi video-ul pe Story pentru următoarele 24 de ore.

Instagram Stories

Instagram Stories sunt un alt mod rapid de a ajunge la audiența ta. Fii creativ în poveștile tale! Pune întrebări, postează des în Instagram Stories și îți vei putea crește pagina de Instagram într-un mod rapid și organic. Sondajele sunt o altă idee creativă pentru Instagram Stories, vezi ce fel de conținut le place celor care te urmăresc pe Instagram. Joacă-te cu filtrele și cu Boomerangs, acestea sunt un mod uimitor de a începe să atragi cât mai mulți oameni care adora conținutul tău pe Instagram!

Instagram Reels

Instagram Reels este cea mai nouă funcție introdusă pentru utilizatori. Cu viitorul aplicației TikTok încă nesigur, Instagram, prin Reels spera să atragă câțiva creatori pe noua funcție direct competitivă cu TikTok. Reels le permite paginilor să înregistreze videoclipuri de până la 15 secunde și să adauge muzica, precum și o serie de filtre și efecte peste acestea. Ceea ce istoria aplicațiilor ne-a învățat până acum este că trebuie să sari în barca celei mai noi funcții introduse de Instagram. Așa că poți încerca acum Instagram Reels pentru profilul sau pentru pagina ta de Instagram. Această funcție este un nou mod de a crește pagina de Instagram și de a deveni noul trend!

Sfat pro: Dacă vrei să crești pagina sau profilul de Instagram într-un mod organic și rapid trebuie să folosești toate funcțiile pe care această aplicație ți le pune la dispoziție. A posta fotografii este un lucru, însă poți face Instagram Stories, poți avea conținut video de durată pe IGTV sau poți face video-uri scurte cu noua funcție Instagram Reels. Pentru o persoană care este în industria creativă, precum un fotograf botez București, acesta poate posta video-uri BTS (behind the scenes) cu munca pe care o depune. Este un mod inedit de a ajuta viitori fotografi prin sfaturi. În plus, potențialii clienți te pot vedea cum lucrezi.

 

Citește și: Sfaturi și recomandări formații de nuntă

 

Postează în momentul potrivit

Dincolo de adăugarea de hashtag-uri corespunzătoare, de a folosi conținut de calitate și de a folosi toate funcțiile Instagram-ului pentru a obține mai mulți followers, ar trebui să luați în considerare și calendarul postărilor. Ce oră este potrivită pentru a posta? Când este cea mai multă lume, sau publicul tău țintă pe Instagram? O abordare orientată spre atingerea publicului dorit implică analiza a ceea ce a mers și a ceea ce nu a mers în trecut. Vizitând opțiunea de Insights puteți obține o analiză detaliată a istoriei postarilor și a implicării celorlaltor profile.

Când este cea mai bună perioada pentru a posta pe Instagram? În general cea mai bună perioadă pentru a posta pe Instagram este la prânz între ora 11:00 și ora 13:00 și seara între ora 19:00 și ora 21:00. Aceasta apreciere este conform celor de la Later. Cu toate acestea, nivelul de interacțiune se poate schimba în funcție de ziua în care postezi pe Instagram. Conform celor de la Hubspot, cea mai bună zi pentru a posta pe Instagram este Joi.

Sfat pro: Folosește o aplicație dedicată postărilor automate pe Instagram. Acolo este posibil să vezi care sunt cele mai potrivite ore pentru a posta pe Instagram și poți obține detalii analitice optimizate. În acest fel crești pagina de Instagram cu un efort minim.

 

Citește și: 29 de locații superbe pentru ședința foto de nuntă în București

 

Interacționează cu audiența

Oricât de simplu poate părea, oamenii sunt mai susceptibili să facă ceva dacă le ceri să o facă. Împărtășești un citat și vrei să afli părerea lor? Pui o întrebare care le stârnește interesul. Ai o postare amuzantă sau cu care te identifici? Cere-le urmaritorilor de pe Instagram să îți spună părerea lor. Interacționează cu audiența dacă dorești să crești pagina de Instagram. Pune întrebări deschise! Dacă îți arăți idea, acest lucru va încuraja persoanele care te urmăresc pe Instagram să acționeze în consecință.

Fă o mică cercetare! Vezi ce fotografie/postare în feed-ul de pe Instagram a primit cele mai multe like-uri și comentarii. De asemenea, observă și care a primit mai puține. Ce a îndrumat publicul să interacționeze cu postarea? Cum poți încorpora mai multe fotografii de acest timp în feed-ul paginii de Instagram?

Sfat pro: Analiza este esențială și în acest moment. Interacțiunea, oferirea de sfaturi utile și postarea unui conținut de calitate duc la creșterea numărului de followers pe Instagram!

 

Citește și: Cele mai bune camere pentru vlogging

 

Colaborează cu alți creativi

Think outside the box! Întreabă un alt creator de conținut pe Instagram din nișa paginii tale dacă puteți colabora pentru a crește reciproc numărul de followers. Pentru a crește o pagină de Instagram trebuie să oferi ceva comunității din nișa ta. Printr-un barter cu alți creatori sau alte brand-uri poți oferi sfaturi și detalii din spatele afacerilor pentru a atrage alți utilizatori.

Vrei să faci un pas mai departe în creșterea paginii de Instagram? Urmărește conturi populare de Instagram care prezintă diverse lucrări ale artiștilor. Încearcă să-ți prezinți munca pe ele. Paginile cu mii de followers pe Instagram care atrag mulți utilizatori și multă interacțiune sunt ideale pentru a vă expune munca. Dacă aveți o afacere de fotografie de nuntă puteți să ajungeți la nivelul în care să vă expuneți munca pe @wedmag.ro sau @revistanunta. Acestea sunt conturi care se ocupă exclusiv de domeniul nunților, de unde vă pot veni oportunități de potențiali clienți.

Sfat pro: Dacă sunteți la început de drum în creșterea afacerii pe Instagram este dificil să colaborați cu diverse pagini mai cunoscute. În colaborarea voastră trebuie să existe un beneficiu pentru ambele părți. Încearcă să colaborezi mai întâi cu utilizatori de pagini care au un număr de followers asemănător cu cel al paginii tale. În acest mod este un câștig egal în ambele sensuri.

 

Citește și: Creează-ți propriile invitații de nuntă

 

Fii organizat și consistent

Cum crești pagina de Instagram în 2020

Când vine vorba despre a avea zeci de mii de followers pe Instagram, trebuie să fii organizat și consistent în postările tale. O modalitate bună de a fi organizat este de a posta automat cu ajutorul instrumentelor de software. Consistența în postări, precum și potrivirea acestora între ele sunt de asemenea importante. O altă idee de luat în considerare este să aflați zilele sau evenimentele speciale care urmează și pe care le puteți remarca în postări. Pentru un fotograf profesionist sau chiar un fotograf București la început de drum, Crăciunul este o ocazie extraordinară de a posta fotografii relevante pentru a rezerva ședințe foto de Crăciun.

Această selecție a diferitelor tipuri de conținut are ca rezultat un flux echilibrat care prezintă clar ce faceți și despre ce este vorba pe pagină. Aceeași consecvență pe care o ai în limbajul tău vizual ar trebui să fie aplicată și orelor de programare. Nu trebuie să-ți bombardezi urmăritorii cu multe postări în fiecare zi. în același timp, nu aștepta prea mult între postări. Majoritatea celor care te vor urmări recent pe pagina de Instagram nu vor fi persoane care urmăresc ceea ce ai postat în trecut, ci persoane care așteaptă ce vei posta în viitor. Audiența ta va dori să știe ce beneficiu vor avea dacă apasă pe butonul acela de Follow!

Sfat pro: Dacă ai un feed de Instagram cu o tematică consistentă, atunci faptul că postezi regulat poate avea un impact ridicat. Chiar și un model simplu prezentat pe pagina de Instagram poate duce la creșterea organică a acesteia. Important este să comunici despre ce este vorba la prima vedere.

 

Citește și: Drumul spre succes

 

Creează o strategie de creștere a profilului sau a paginii de Instagram

Sfaturile prezentate mai sus pot fi considerate cu ușurință un ghid complet de a crește pagina de Instagram în 2023. Acestea sunt cele mai eficiente metode de a folosi Instagram pentru a construi o afacere plăcută vizual. Dacă vrei să crești pagina de Instagram trebuie să ai o strategie. Întotdeauna este vorba despre un joc de numere când vine vorba despre urmăritori, like-uri și comentarii. Ca în orice rețea socială, strategia cea mai de succes în general este să fii autentic și sociabil. Ofertă sfaturi utile si postează regulat conținut de calitate!

Creșterea contului de Instagram poate fi o provocare imensă. Dacă urmărești tehnicile și strategiile potrivite, cu siguranță poți obține rezultate relevante în 2023! Dacă ești un expert într-un domeniu, atunci poți oferi sfaturi utile pe care multe persoane sunt dornice să le aprofundeze. Împărtășește sfaturile tale cu alți utilizatori!

Dacă te concentrezi pe implicare, nu doar pe creșterea numărului de urmăritori, Instagram poate fi o afacere minunată pentru produsele sau serviciile tale. Aceasta poate duce la un flux abundent de venituri.

Foto nuntă: Soulseeker

DISTRIBUIȚI ACEST ARTICOL
COMENTARII
ADAUGĂ UN COMENTARIU