Cum începi să fotografiezi prima nuntă

septembrie 21, 2018

Cum incepi sa fotografiezi prima nunta

Vrei să fii fotograf de nuntă în România? Lucrează din greu și lucrează cu cap pentru ceea ce-ți dorești. Acesta este secretul magic pentru fotografierea primei tale nunți. Poți să lucrezi într-o corporație cum am făcut-o eu, dar dacă să fotografiezi este pasiunea ta o poți transforma în munca ta. Probabil mulți fotografi la început de drum și-au pus întrebarea aceasta: „Cum începi să fotografiezi prima nuntă?”. Eiii bine, sunt de părere că în loc de această întrebare poți spune: „o să-ți car geanta, o să-ți țin stativul cu flash, voi lucra gratuit”. Dacă vrei să știi cum începi să fotografiezi prima nuntă acest articol este pentru tine!

 

Citește și: DSLR sau mirrorless pentru fotografia de nuntă

 

Pasul 1: Începe să faci fotografii de portret

Învață să interacționezi cu oameni de tot felul. Într-o zi de nuntă nu interacționezi doar cu mireasa și cu mirele. Într-un fel faci parte din familie în acea zi, ceea ce înseamnă că interacționezi și fotografiezi oameni de toate vârstele. Vei fotografia nou născuți amuzanți și gălăgioși, domnișoare de onoare pline de emoții, bunici cărora abia le vine să creadă că nepoții lor se căsătoresc.

Experiența pe care o vei dobândi în fotografiile de portret ale oamenilor de toate vârstele te va ajuta să oferi calitatea necesară pentru a deservi pe toată lumea. Un fotograf nuntă București trebuie să fie rapid, eficient și, uneori, în mișcare. Dacă vrei să știi cum începi să fotografiezi prima nuntă acesta este primul pas.

 

Ai nevoie de experiență

De fiecare dată când fotografiezi un cuplu, indiferent că sunt căsătoriți de ani de zile sau se cunosc de câteva luni, privește această ocazie ca o modalitate de a-ți perfecționa modul în care poziționezi oamenii. O ședință foto în parc îți acordă mai mult timp de gândire fără o presiune totală. Vei avea timp și siguranța pentru a încerca lucruri noi. Aceste lucruri o să te facă un fotograf mai încrezător atunci când apare presiunea suplimentară a unei zile de nuntă. Ca fotograf de nuntă trebuie să livrezi poze minunate. Ești plătit pentru asta, oamenii aceia ți-au încredințat puterea de a le captura memoriile. Munca unui fotograf de nuntă nu este un lucru ușor de făcut.

Dacă ai nevoie de ajutor cu poziționarea oamenilor, poți să te înscrii la cursuri online care te vor ajuta enorm în drumul tău spre fotografierea primei nunți. Învață cum să poziționezi oamenii în fotografiile tale, technici de care toți fotografii au nevoie. Ai nevoie de experiență ca fotograf de evenimente. Poți dobândi experiență și ca fotograf cununie civilă sau fotograf botez București.

 

Citește și: Presets Lightroom Gratuite

 

Pasul 2: Fii un asistent, apoi un al doilea fotograf pentru nuntă

La fel ca un doctor, mai întâi începi să tratezi pacienți cu condiții minore (cum ar fi o răceală), după care devii un chirurg. Oare sunt nunțile la fel de serioase ca o operație pe creier? Asta depinde de mireasă.

Încearcă pe cât posibil să asiști la cât mai multe nunți, ca invitat ar fi costisitor asta. Însă poți trimite mail-uri fotografilor din orașul tău, să le transmiți că ești pasionat de fotografie și că vrei să înveți cât mai multe lucruri în fotografie. Astfel încât ești dispus să-i asiști la câteva nunți. Poți să-ți creezi o pagină de Facebook și să-ți încarci acolo imaginile. În străinătate Instagram-ul este văzut ca un portofoliu pentru artiști vizuali. Dacă vrei să arăți că fotografia este mai mult decât un hobby pentru tine atunci creează-ți un site. Așa ești văzut mult mai bine de către fotografii profesioniști cu care vrei să colaborezi. Pe viitor clienții tăi te pot găsi mai ușor și pot avea mai multă încredere în tine, considerându-te un profesionist.

 

Ai răbdare, creează-ți portofoliul

Pentru a afla cum începi să fotografiezi prima nuntă trebuie să ai răbdare. Te pot refuza mulți, iar unii nici nu îți vor răspunde la mail, dar dacă vrei să fii un fotograf de nuntă profesionist trebuie să ai încredere în abilitățile tale. Ai răbdare, creează-ți portofoliul cu portrete ale prietenilor, învață technici noi și concentrează-te pe cum îi poți ajuta pe fotografii locali. Cu siguranță cineva va avea nevoie de ajutorul tău. La început îți poți oferi serviciile pentru a fi asistentul unui fotograf experimentat. Orice eveniment, fie de nuntă, botez sau cununie civilă este diferit, poți învăța lucruri noi în orice moment. Orice fotograf de nuntă are nevoie de un asistent, fie trebuie să-i țină flash-ul la ședința foto, să-i care echipamentul său poate are nevoie de poze dintr-un anumit unghi. Este momentul tău să strălucești!

Dacă ai ocazia să faci poze la evenimente, drept urmare să fii un al doilea fotograf pentru nuntă, poți folosi aceste fotografii în portofoliul tău de evenimente. Asigură-te doar că acest lucru nu este o problemă pentru fotograful cu care colaborezi, este numele lui la mijloc. Dacă vrei să fii un profesionist desăvârșit, în aproape orice domeniu trebuie s-o iei pas cu pas. Este un proces care asigură că un profesionist este bine pregătit și calificat. Cu o experiență adecvată, astfel încât clienții să fie bine deserviți vei știi exact cum începi să fotografiezi prima nuntă.

 

Citește și: Sfaturi pentru o zi a nunții fără stres

 

Pasul 3: Nu te grăbi!

Văd multe decizii greșite ale fotografilor, în principiu ale mele. Unele sunt luate în momentele critice și din lipsa timpului. Dacă ești la început de drum în fotografia de eveniment și dacă vrei să știi cum începi să fotografiezi prima nuntă, sfatul meu este să nu te grăbești.

În primul rând, vei experimenta cu una dintre cele mai importante zile din viața cuiva pentru a obține o experiență în fotografie. Dacă greșești ceva, poți strica imagini memorabile din ziua lor și nu vor avea ce să-și amintească din ea. În al doilea rând, în fotografie este vorba despre recomandări și este numele tău în joc! Să fii un fotograf de nuntă este un brand pentru tine și dacă faci ceva greșit și nu se pot recupera imaginile, cariera ta poate începe cu stângul. Și există multe lucruri pe care ai putea să le faci greșit. Gândește-te doar la setările pe care trebuie să le faci de fiecare dată când intri într-o cameră nouă.

 

O să ai nevoie de back-up pentru orice

A fi un fotograf de nuntă în România, în general, poate să fie destul de scump. De la carduri de memorie, obiective foto, baterii, flash-uri până la două aparate de fotografiat, totul trebuie să aibă o rezervă. Orice se poate întâmpla în ziua nunții și nu vrei să fii acela care este plătit să fotografieze o nuntă, fără o cameră. Dacă ești un fotograf nou în domeniu și vreo să știi cum începi să fotografiezi prima nuntă am un secret pentru tine.

Chiar dacă nu ai bugetul necesar pentru un aparat de rezervă, o modalitate de a combate acest lucru este să închiriezi echipamentele pe care nu ți le permiți încă. Există câteva avantaje în ceea ce privește închirierea echipamentelor față de a le cumpăra și de aceea recomand acest lucru fotografilor amatori. Poți încerca obiectivele foto pe care le-ai dorit întotdeuna fără a sparge pușculița. În unele situații vei realiza că investirea a 6500 de lei într-o lentilă nouă nu îți va face cu adevărat muncă mult mai bună și dintr-o dată vei salva câteva mii de lei.

 

Fă-ți o listă cu ce fel de poze vrei să faci

Probabil nu multe persoane sunt genul care își fac liste. Mulți fotografi vor să fie creativi în ziua aceea, să arate altceva, să fie originali, înțelegi ideea. Câteodată presiunea din ziua unei nunți poate să fie prea mare și îți vei pierde toată creativitatea. Nu spun că ți se poate întâmpla ție, dar se poate întâmpla oricui. Nunta poate fi destul de copleșitoare uneori cu tot ce se întâmplă în jurul tău. În căldura momentului, poți uita cu ușurință ce fotografii trebuie să obții sau sari peste un moment important al zilei.

Ca un mic bonus, aș sugera, de asemenea, să-i întrebi pe cuplul de miri dacă există o persoană specială cu care vor să vadă mai multe fotografii. Fie că este vorba despre un nepoțel simpatic sau de mătușa Maria care i-a ajutat cu bani pentru îndeplinirea nunții mult visate. Acesta este un gest mic cu care ei pot impresiona acea persoană și pot adăuga ca puncte bonus pentru tine în recomandările viitoare.

 

Trebuie să-ți cunoști aparatul de fotografiat destul de bine

Sunt de părere că trebuie să știi să schimbi setările aparatului și cu ochii închiși. Trebuie să știi unde sunt toate butoanele și cel mai important trebuie să știi ce face fiecare buton. Unele pot fi reprogramabile, astfel încât îți poți customiza aparatul după bunul plac. Acestea îți poți ușura munca. Nu îți dorești ca în ziua nunții altcuiva să descoperi că poți seta mai multe puncte de autofocus. Când lucrurile încep să se miște în ziua nunții și trebuie să realizezi poze variate în diferite situații de iluminare, ai putea să-ți dai seama că nu îți cunoști aparatul foto așa cum ai crezut.

Dacă vrei să știi cum începi să fotografiezi prima nuntă trebuie să fii capabil să privești o scenă și fără să te gândești prea mult la asta. Să știi exact ce setări ale camerei tale trebuie să ajustezi pentru a expune corect. Apoi cum să schimbi acele setări în câteva secunde în timp ce te deplasezi înspre următoarea locație.

 

Citește și: Obiective foto pentru fotografia de nuntă

 

Pasul 4: Ziua nunții se petrece într-un ritm rapid

Este important să înțelegi că sesiunile foto de portrete pe care le organizezi cu prietenul cel mai bun, iubita, sau cuplul acela drăguț din facultate nu sunt la același nivel ca o zi a nunții. Când îți fotografiezi iubita, ai opțiunea să controlezi aproape orice. Poți controla locația unde are loc ședința foto. Poți controla ora la care are loc și ce echipament iei cu tine. Este doar un tip de fotografie pe care îl faci: portrete. Trebuie să înțelegi că totul din ziua de nuntă se petrece într-un ritm rapid. Nu ai mult timp să schimbi lucrurile.

 

Nunțile sunt la un alt nivel

Ca să fii un fotograf de nuntă trebuie să fii un expert în multe tipuri de fotografie: fotojurnalism, portrete, macro, fotografie de produs și uneori fotografie de peisaj. De dimineață, când mireasa se machiază trebuie să fii un fotograf de produse comerciale, fotografiezi inelele, pantofii, rochia și buchetele de flori. În timp ce mireasa este ajutată să se îmbrace cu rochia ești un fotojurnalist inobservabil, pozând în lumina interioară mixtă. Apoi vei face portrete afară, în timp ce lumina soarelui este deasupra voastră și creează umbre aspre pe fețele cuplurilor. După ce toată această nebunie se termină, începe alta. Ești responsabil să gestionezi grupuri mari de oameni și să te asiguri că toată lumea este pozată.

Urmează biserica, și ghici ce, preotul îți spune să nu te plimbi prea mult pe lângă el. Sau îți poate interzice să folosești flash-ul. Imediat sesiunea foto în parc unde trebuie să fii creativ într-un mod rapid și după aceasta treci să fotografiezi locația de petrecere la restaurant. Dacă vrei să știi cum începi să fotografiezi prima nuntă trebuie să fii extrem de precis și rapid. Nunțile sunt la un alt nivel față de fotografia de portret în studio unde ești în controlul lucrurilor.

 

Ritm rapid

Totul se petrece într-un ritm rapid. În jocul unor fotografi cameramani de nunți, când nu mai ai timp pentru un lucru, trebuie să treci la următoarea chestie. Nu poți schimba prea multe lucruri. Și nu poți cere să se repete un moment. Sfatul meu este să înveți pe rând fiecare tip de fotografie. Ține minte, trebuie să-ți cunoști aparatul și să fii rapid!

 

Concluzii în fotografierea primei nunți

Sper că ai găsit aceste sfaturi utile. Aș aprecia dacă le-ai împărtăși pe site-urile de socializare. Dacă ai alte întrebări despre cum începi să fotografiezi prima nuntă te rog lasă-le în secțiunea de comment de mai jos și voi încerca să le răspund cât pot de bine. Îți mulțumesc mult pentru că ai citit aceste sfaturi și îți urez noroc în fotografierea primei nunți!

 

Fotograf profesionist de nuntă: Soulseeker

DISTRIBUIȚI ACEST ARTICOL