Cum să devii un fotograf mai bun pe timp de pandemie de coronavirus

aprilie 20, 2020

Cum să devii un fotograf mai bun pe timp de pandemie de coronavirus-2

Deoarece lumea ia măsuri drastice pentru a încetini răspîndirea pandemiei coronavirusului, unul din lucrurile cele mai utile pe care le putem face în acest moment este să stăm izolați în casă. Acest lucru poate să fie o povara pentru unele persoane. Însă evenimentele majore din lume arată un impact pe termen lung pe care acest virus îl are în toate industriile. Coronavirusul din 2019 va cataliza și va crea o schimbare radicală în toate domeniile, inclusiv în cel al fotografiei. Un lucru important este că acum este un moment potrivit pentru a deveni un fotograf mai bun. Industria nunților din întreagă lume se bazează pe servicii și aceasta poate să fie grav afectată. Principalele cauze sunt amânările sau anulările evenimentelor, acest lucru rezultând în scăderea veniturilor.

Multe persoane și afaceri care au servicii pentru clienți pot fi afectate în mod direct de pandemia de coronavirus și de restricțiile acesteia. Sfatul meu este să folosești acest timp de izolare în beneficiul tău ca prestator de servicii. Oportunitățile se arată în vremuri grele. Pandemia cu COVID-19 este o perioada dificilă pentru orice fotograf, fie că vorbim despre fotografi de evenimente (fotograf de nuntă, botez sau cununie civilă) sau despre fotografi de portret, specializați în fotografia de produs sau orice alt fel de fotografi.

Pentru a deveni un fotograf mai bun pe timp de pandemie de coronavirus am scris câteva sfaturi utile. Le puteți urma în această perioada de izolare. Mulți fotografi cu servicii foto nuntă își pot vedea veniturile scăzând în câteva luni. Această perioada este una de panică pentru viitorii clienți deoarece nu știu exact dacă își pot organiza evenimentul mult visat. Pentru a beneficia de această perioadă cel mai bine este să vă axați pe dezvoltarea proprie.

 

Citește și: Cele mai bune camere pentru vlogging în 2020

 

Lucrează la site-ul tău de fotografie de eveniment

Poate să fie o perioadă grea pentru orice fotograf de eveniment. Dacă îți dorești să devii un fotograf mai bun pe timp de pandemie cu coronavirus trebuie să fii productiv pe partea de business. Pentru acei fotografi care încă nu au un website unde își expun portofoliul, sfatul meu este să-l creeze chiar acum. Aceasta este o perioadă perfectă pentru a lucra la site-ul tău și de a-ți actualiza portofoliul cu fotografii de eveniment. Pentru un fotograf profesionist de nuntă este fundamental să aibă un site unde își poate expune portofoliul de nuntă, botez sau cununie civilă.

Pentru a crea un site și pentru a lucra la acesta îți trebuie mult timp la dispoziție. Nu este ideal să lucrezi la el în timpul sezonului de nunți. Acum fiind amânate unele evenimente și având timpul necesar pentru acest lucru este un moment bun pentru a lucra la site-ul de fotografie. Îți poți posta noile povești de nuntă sau fotografii de botez. Lucrează la partea de SEO și învață cum să-ti îmbunătățești poziționarea în Google.

În cazul în care nu te pricepi să lucrezi la site-ul tău de fotografie, poți angaja pe cineva care să facă acest lucru sau te poți documenta în acest sens. Dezvoltarea proprie este un lucru important pentru orice persoană și este o calificare care te poate ajuta pe viitor. Învață cum să administrezi un website de fotografie pe WordPress, Wix, Squarespace, etc.. Dacă nu vrei să angajezi pe cineva care se pricepe pe partea de SEO poți învața tehici de SEO on-site sau off-site. Poți downloada cursuri despre SEO acreditate, te poți abona la Skillshare sau poți să cauți video-uri pe YouTube.

 

Citește și: Ce aparat foto să cumpăr

 

Invață editare foto pentru a-ți spori creativitatea

Dacă ești un fotograf de eveniment la început de drum sau chiar dacă ești un fotograf profesionist de nuntă, botez sau cununie civilă poți să înveți tehnici noi de editare. Dacă vrei să devii un fotograf mai bun pe timp de pandemie cu COVID-19 poți să înveți să editezi fotografiile în software-uri specializate. Dacă iei fotografia de nuntă în serios și vrei ca acesta să fie job-ul tău full-time trebuie să înveți să editezi fotografiile pe care le livrezi. Editarea foto poate schimba radical o fotografie.

Stilul de editare este una dintre principalele metode de diferențiere a fotografilor. Acesta poate să fie unul natural, aerisit, pastelat, sau poate să fie într-o tonalitate întunecată și cu un contrast puternic asupra fotografiilor. Există zeci de moduri în care se poate edita o fotografie și există zeci de fotografi cu stiluri diferite. În această perioada de izolare poți să înveți să editezi fotografiile în Lightroom, Capture One sau orice alte programe de editare.

Cu ajutorul unor cursuri poți să înveți să editezi fotografiile online într-un mod rapid. Un alt mod de a învața să editezi fotografiile este să vizualizezi video-uri pe YouTube. Acest lucru poate să fie dificil. Fiecare fotograf are propriul stil de editare. Ai nevoie să-ți dezvolți propriul stil pe care să-l ai în toate fotografiile prezente în portofoliu, cât și în toate fotografiile livrate. Stilul de editare trebuie să fie consecvent.

 

Citește și: Cum începi să fotografiezi prima nuntă

 

Invață și experimentează tehnici creative pentru fotografii

După ce vei învață să editezi fotografiile poți să înveți tehnici noi și creative pentru a impresiona cu fotografiile tale. Un mod inedit prin care poți să faci asta este să înveți tehnica de dublă expunere. Această tehnică este folosită de mulți fotografi profesioniști de nuntă din întreaga lume. Este un mod bun pentru a fi creativ. Tehnica de dublă expunere presupune folosirea a două fotografii, una expusă peste alta. În acest mod putem crea o fotografie unică.

Poți învață tehnici creative de editare foto și acest lucru te va face un fotograf mai bun. În cazul în care ai timp să te documentezi de tehnici noi poți încerca și tehnica de fotografie cu expunere lungă. Un alt lucru creativ este utilizarea separării frecvențelor în Photoshop. Fie că vorbim despre fotografia de nuntă, fotografia de portret sau fotografia de stradă, acestea sunt tehnici creative care îți pot fi de folos în viitor. Ca fotograf de nuntă la început de drum este important să știi că în fotografia de nuntă sunt incluse multe tipuri de stiluri de fotografie. Unele dintre aceste tehnici îți pot uimi clienții și aceștia te pot recomanda mai departe.

Vă petreceți mult timp acasă și proiectele sunt amânate sau anulate? Metoda Brenizer este o altă tehnică importantă pe care o poți folosi în fotografia de nuntă. În drumul tău către a deveni un fotograf mai bun pe timp de pandemie de coronavirus este important să îți îmbunătățești atât partea de business cât și partea tehnică.

 

Citește și: 5 motive pentru a angaja un fotograf profesionist de nuntă

 

Caută inspirație în fotografie și cinematografie

Primul lucru la care mă gândesc când citesc “inspirație în cinematografie” este Wes Anderson. Acesta este un director de filme care la prima vedere par simple, dar sunt complexe. Multe scene din filmele lui sunt cu camera statică. Acesta pune accent pe poziționarea și mișcarea subiectului, centrarea scenei sau culorile acesteia. Stilul lui este unic și poate să fie ușor recunoscut. În această perioada dificilă unde #stămacasă îți poți găsi inspirație în cinematografie. Vizualizează filmele lui Wes Anderson, Quentin Tarantino sau David Fincher. Fie că ești fotograf profesionist de evenimente sau videograf profesionist de nuntă, fiecare putem învața lucruri noi sau ne putem inspira din cinematografie. Îți dorești să devii un fotograf mai bun în timpul pandemiei cu coronavirus? Poți face acest lucru alimentandu-ți inspirația cu multe filme bune.

Un alt mod bun în care te poți inspira este să studiezi munca altor fotografi cunoscuți. Această perioada este una bună pentru a studia alți fotografi. Fie că le studiați stilul de fotografiere, partea de SEO a site-ului sau stilul de editare. Acești fotografi cu servicii profesionale de fotografie de nuntă au investit mult timp și probabil au găsit secretul de a deveni un fotograf mai bun. Lucrul benefic în studierea fotografilor preferați este că în acest fel vei avea o viziune asupra a ceea ce vrei să faci în viitor cu afacerea ta de fotografie.

Înspiră-te din coperțile discurilor vinil. Poate părea un mod neobișnuit de inspirație pentru un fotograf de nuntă sau a unui fotograf profesionist de botez. Însă am găsit multă inspirație în fotografiile coperților pe discurile vinil. Poți găsi multe fotografii căutând termenii „vinyl cover” sau „jazz vinyl covers” pe Pinterest. Dacă vei studia coperțile discurilor vei observa și font-urile folosite, cât și creativitatea acestora.

 

Citește și: Planifică-ți nunta cu o aplicație de telefon

 

Identifică noi strategii de marketing

Este o perioada bună pentru a identifica noi strategii de marketing. Puteți face client prospect și puteți aplica strategiile învățate după această perioada nefastă în industria fotografiei de eveniment. Un pas important în a deveni un fotograf mai bun în timpul izolării de virusul SARS-CoV-2 și un pas important pentru orice afacere de fotografie este să ai strategii de marketing. În cazul în care ești un fotograf de nuntă amator ai nevoie de strategii de marketing pentru a atrage primii clienți. Printre aceste strategii se pot număra discount-uri pentru o anumită perioada sau includerea unei ședințe foto de cuplu înainte de ziua nunții. În acest fel cuplul de miri poate afla stilul tău de abordare a unei ședințe foto, iar în ziua nunții aceștia vor fi mult mai relaxați.

Cu aceste strategii de marketing poți identifica potențialii clienți. Clienți care caută fotografi de nuntă în România sau chiar fotografi de nuntă internaționali. Poți fotografia o nuntă în Santorini sau pe Coasta de Azur dacă știi cum să-ți setezi ad-urile pe Google sau pe Facebook.

Poți folosi toate rețele de socializare pentru a contacta alți furnizori de nuntă și cu care poți colabora pentru viitoare evenimente. Este o perioada bună pentru a-ți crește numărul de followers pe Instagram. De asemenea poți să-ți dezvolți o strategie de postări pe Facebook. Chiar dacă Instagram nu este la fel de folosit în România precum în alte țări. Acesta are un potențial bun pentru a găsi clienți noi pentru un fotograf nuntă București sau din orice alt oraș.

 

Citește și: Nuntă Secretă a.k.a. Elopement Wedding

 

Concluzii

Această perioadă de carantină a tuturor serviciilor este una grea pentru orice prestator. Avem nevoie de timp pentru a depăși această criză și de înțelegere comună. Evenimentele pot fi amânate sau anulate, însă trebuie să înțelegem că este o perioada de frică și de panică și pentru cuplurile noastre.

Alegeți ca în această perioadă să vă îmbogățiți cunoștințele tehnice. Pentru orice fotograf, amator sau profesionist este un lucru benefic să învețe tehnici sau strategii noi. Aceste lucruri îl pot ajuta în viitor. Fie că vorbim despre un fotograf care prestează servicii foto botez sau servicii foto cununie civilă. După cum am spus mai sus, oportunitățile se arată în vremurile grele. Noi trebuie să devenim fotografi mai buni chiar dacă #stămacasă.

Dacă vrei să devii un fotograf mai bun pe timp de pandemie de coronavirus trebuie să investești în tine ca persoană și ca furnizor de servicii foto.

 

Foto nuntă București: Soulseeker

DISTRIBUIȚI ACEST ARTICOL
COMENTARII

Nu pot sa va multumesc suficient pentru postare. Astept cu nerabdare sa citesc mai multe. Rece.