Cum să economisești bani pentru nuntă

septembrie 4, 2018

Există câteva trucuri pentru a reduce costurile, iar acestea te pot face să economisești bani pentru nunta ta chiar și până la câteva mii de lei. Când ai un buget restrâns, planificarea unei nunți este foarte stresantă și de îndată ce spui cuvântul “nuntă”, lucrurile devin foarte scumpe. Trucurile acestea vă pot economisi mii de lei, transformând o nuntă ieftină într-o nuntă grozavă. În acest articol voi relata câteva sfaturi și idei despre cum poți să economisești bani pentru nuntă. Sunt un fotograf de nuntă din România și am participat la zeci de nunți din care am aflat următoarele lucruri.

Cum sa economisesti bani pentru nunta 2

Cum să faci o nuntă cu bani puțini? În primul rând trebuie să renunți la multe mofturi, economisind și eventual cerând ajutorul prietenilor. Nu te speria, am pentru tine câteva trucuri pentru o nuntă ieftină dar cu bun gust.

 

Citește și: Locații cool de nuntă din România

 

Alegeți data potrivită pentru a vă căsători

Toată lumea vrea să se căsătorească într-o sâmbătă de vară, ceea ce o face o opțiune super scumpă. Localurile care organizează nunți pot fi ocupate în fiecare sâmbătă pentru întreaga vară. Totuși există și localuri care organizează nunți în ziua de duminică. Iar aceasta comparativ cu sâmbăta ar putea reduce costurile de rezervare a localului chiar și la jumătate. Desigur, este un risc, deoarece nu toți oaspeții dumneavoastră vor dori să petreacă până târziu într-o zi de duminică.

Nunțile în perioada de iarnă sunt, de asemenea, mai ieftine (cu excepția Crăciunului și a Anului Nou), iar luna ianuarie este perfectă pentru găzduirea de nunți la un discount de 50%. Alegeți data potrivită pentru a vă casatori și economisiți bani pentru nuntă!

 

Citește și: Nuntă Secretă a.k.a. Elopement Wedding

 

Cum să găsești un local pentru o nuntă ieftină

Pentru rezervarea unei locații de nuntă ieftine merită să vă gândiți și la locuri neconvenționale. Cele mai evidente, (care apar de obicei atunci când sunt căutate locații de nuntă pe Google) tind să fie cele mai scumpe. Dar dacă căutați locuri care nu găzduiesc de obicei nunți, atunci ați putea să negociați prețul pentru închirierea localului pentru câteva ore. Gândiți-vă la pub-urile locale, hambare prin apropierea Bucureștiului sau locațiile industriale precum fabricile vechi. Investiția în localul de petrecere vă poate salva mulți bani pentru nuntă.

 

Citește și: 6 motive pentru a participa la târguri de nunți

 

Mâncarea și băutura pentru nuntă

În ideea în care vrei să economisești bani pentru nunta ta de vis puteți apela la o firmă de catering. Cărora le puteți spune că mâncarea este pentru o petrecere mare și nu pentru nunta dumneavoastră. Să nu vă grăbiți să acceptați primul preț pentru mâncare. Țineți cont câți invitați aveți și datorită faptului că veți comanda o cantitate mare de mâncare puteți negocia puțin prețul cu firma de catering. Aceasta este o situație în care câștigă ambele părți, dumneavoastră comandați macare la un preț negociat și firma de catering livrează într-o seară cât pentru o săptămână.

Țineți cont de oamenii pe care îi veți invita, mâncarea trebuie să fie pe gustul tuturor. Nu alegeți meniuri sofisticate, puteți îmbina bucătăria tradițională românească cu bucătăria modernă. Tortul se servește după miezul nopții, chiar spre sfârșit, iar la acea oră mulți dintre invitați deja au plecat. Poți să economisești bani pentru nunta ta alegând un tort mai ieftin. Mâncarea și băutură pentru nuntă sunt importante. Oamenii vorbesc întotdeauna de lucrul acesta după nuntă.

 

Citește și: 7 tendințe pentru tortul de nuntă în 2019

 

Rochie de mireasă pentru un buget restrâns

Merită să investești 4700 de lei sau poate chiar mai mult într-o rochie pe care o vei purta o singură zi? Sunt multe rochii de mireasă second hand pe site-urile din România, asta dacă nu vă deranjează să plătiți cu 60% mai puțin pentru o rochie Carolina Herrera second hand. Pe site-urile de vânzare-cumpărare există rochii de mireasă uimitoare, făcute de designeri cunoscuți pentru o fracțiune din costul lor inițial. Trebuie să realizați că probabil această rochie o veți purta doar o dată, depinde de dumneavoastră dacă sunteți dispuși să cheltuiți mii de lei pentru o rochie.

Vestea bună este că există o mulțime de opțiuni pentru rochii de mireasă care arată uimitor. Pe unele le poți purta chiar de mai multe ori. Rochii de mireasă la un preț accesibil găsiți și la târguri de nunți care se organizează de câteva ori pe an în București. Dacă doriți să economisiți bani pentru nuntă atunci luați în calcul varianta cu o rochie de mireasă mai accesibilă.

 

Citește și: 10 site-uri cu rochii de mireasă la prețuri accesibile

 

Rugați-vă prietenii să vă ajute cu organizarea nunții

Acest lucru s-ar putea să nu fie întotdeauna valabil, dar puteți întreba prietenii care au abilitați de planificare dacă ar fi dispuși să vă ajute în organizarea nunții de vis. Acesta este un mod eficient de a scăpa de puțin stres și să economisești bani pentru nunta ta. Renunță la formațiile care cântă la nunți, acestea pot fi foarte costisitoare, iar majoritatea invitaților preferă să asculte hit-uri în varianta originală. Gasește un DJ bun care știe să facă atmosferă și distracția este asigurată. Acesta este de fiecare dată mai ieftin decât o formație! Întreabă prietenii dacă au cunoștințe în manevrarea unui mixer pentru muzică sau dacă cunosc pe cineva care te-ar putea ajuta.

Dacă vrei ca amintirile tale să fie asigurate trebuie să angajezi un fotograf profesionist pentru nuntă. Documentarea fiecărui moment din ziua nunții tale este foarte important. Un fotograf cu experiență ca fotograf nuntă București sau fotograf botez București este necesar deoarece știe cum decurge ziua și știe ce să imortalizeze în pozele lui. De asemenea un fotograf de nuntă îți poate fi și un ajutor în organizarea momentelor, îți dictează pașii următori și poate înlocui chiar și un organizator de nunți.

 

Citește și: 5 motive pentru a angaja un fotograf profesionist de nuntă

 

Faceți o listă cu priorități

Când stați și planificați nunta veți avea un buget, însă vor exista și sacrificii pe care trebuie să le faceți pentru a vă menține în bugetul propriu-zis. Nu doriți să cheltuiți mai mult decât vă puteți permite. Este important să faceți o listă cu priorități pentru nuntă și încercați s-o respectați. Poate alimentele și băuturile sunt mai importante pentru voi decât un zid de flori și o cabină foto, de exemplu. Faceți sau cumpărați-vă singuri băuturile, asta vă poate salva câteva sute de lei.

 

Citește și: De ce să angajezi un organizator de nuntă

 

Fii brutal cu lista de invitați

Mulți invitați înseamnă mai multe cheltuieli și mai multă bătaie de cap. Gândiți-vă la persoanele pe care le vedeți de mai multe ori pe an și invitații doar pe acelea. Asta dacă doriți să reduceți masiv lista de oaspeți. Poate o să pară dur, dar doar pentru că un var îndepărtat este din familie, nu înseamnă că trebuie să-l invitați la nuntă dacă nu-l vedeți des. Dacă ai invitați din alte orașe căzează-i la rude și prieteni, în loc să cheltuiești pe o cazare la hotel sau pensiune. În acest mod economisiți mulți bani pentru nuntă.

 

Citește și: Planifică-ți nunta cu o aplicație de telefon

 

Decorațiuni pentru o nuntă ieftină

Decorațiunile florale de nuntă sunt scumpe. Florile care nu sunt de sezon pot fi extrem de scumpe, este bine să te axezi pe maxim două tipuri de flori și să folosești și alte elemente mai ieftine pentru decorații. De ce să cheltuiți o avere pe o cutie, câteva numere la masă sau pe un zid de flori când le puteți cumpăra la mâna a două mai ieftin? De asemenea, întrebați prietenii deja căsătoriți dacă puteți împrumuta oricare dintre decorațiile lor. Un cuplu drăguț vă poate împrumuta luminile sau lumânările lor. Vedeți dacă puteți împrumuta plante în ghiveci de la prieteni, în loc de a plăti pentru aranjamente florale scumpe.

 

Citește și: Sfaturi pentru o zi a nunții fără stres

 

Folosiți invitații minimalistice

Nu vă lăudați și nu cheltuiți o avere pe invitațiile de nuntă și pe notele de mulțumire. Investiți acești bani în ceremonia dumneavoastră. Este mai ușor să contactezi invitații cu ajutorul internetului, decât să le trimiți invitații tipărite și scumpe prin poștă. Puteți reduce în mod semnificativ deșeurile de hârtie și puteți economisi bani solicitând oaspeților să răspundă online invitațiilor dumneavoastră digitale.

Un site tipic pentru nunți costa aproximativ 250 de lei pentru înființare și întreținere un an. Așa că dacă oaspeții dumneavoastră sunt cunoscători ai mediului online, mergeți cu siguranță pe acest traseu. Pentru oaspeții mai în vârstă care nu au acces la internet, puteți suna, iar aceștia pot răspunde invitației dumneavoastră prin telefon. De asemenea mărturiile pot fi făcute și nu cumpărate. Vei găsi o mulțime de idei pe internet care te vor ajuta să realizezi mărturii unice și grozave, invitații vor aprecia asta mai mult. În acest mod economisești bani pentru nunta ta.

 

Citește și: Creează-ți propriile invitații de nuntă

 

Bucurați-vă de ziua de nuntă

În cele din urmă ceea ce ne vom aminti despre nuntă nu este numele DJ-ului sau paleta de culori a decorațiunilor. Nunțile sunt despre celebrarea unei zile speciale cu prietenii și cu cei dragi și începerea unui nou capitol din viața ta. Bucurați-vă de ziua de nuntă și nu uitați să zâmbiți în pozele fotografului de nuntă!

 

Foto nuntă București: Soulseeker

DISTRIBUIȚI ACEST ARTICOL