Cum să-ți găsești fotograful perfect pentru nuntă

august 22, 2018

Fotograful perfect pentru nunta ta face parte din procesul de planificare și selectare, la fel ca alegerea locației sau găsirea unei rochii ideale pentru nunta mult visată. Fotografiile de la nunta voastră, spre deosebire de flori sau de catering, trăiesc mult după acea zi specială. Poate fi dificil să găsești un fotograf care să se potrivească la fix cu estetica ta și cu gustul tău. Ai nevoie de cineva în care să ai încredere că va capta cu adevărat acele momente unice și importante. Iată câteva sfaturi și idei despre cum îți poți găsi fotograful potrivit pentru nuntă.

Cum să-ți găsești fotograful perfect pentru nuntă

O să capteze momentele într-un mod plăcut? O să lucrăm bine împreună? Dacă vă simțiți copleșiți am câteva sfaturi pentru a putea face o alegere mai ușoară atunci când căutați fotograful perfect pentru nuntă.

 

Citește și: 5 sfaturi pentru alegerea unui fotograf de nuntă

 

Întrebați lumea

Cu mult timp în urmă, când nu existau rețelele de socializare sau chiar internet, cel mai ușor mod în care puteai lua legătura cu o anumită persoană care practica un serviciu, era să întrebi. Să întrebi prietenii sau familia dacă știu fotograful perfect pentru nunta ta este cel mai ușor lucru pe care îl poți face. Prietenii au adesea un stil comun și bugete similare. Dacă ți-a plăcut nunta unui prieten, nu fii timid să-l întrebi despre experiența avută cu fotograful respectiv. Acum fotograful potrivit pentru nuntă se poate afla la câteva click-uri distanță.

 

Citește și: Sfaturi pentru o zi a nunții fără stres

 

Facebook, facebook, facebook

Rețelele de socializare s-au dezvoltat foarte mult în ultimul deceniu, iar toate micile afaceri se regăsesc pe Facebook. Intrați pe pagina de Facebook ale artiștilor vizuali si urmariți pozele acestora. Urmăriți stilul de edit aplicat pozelor și imaginați-vă dacă nunta dumneavoastră se regăsește în acel stil. Trebuie să împărtășiți gustul și viziunea dumneavoastră cu fotograful de nuntă. În procesul de a sări de la pagină la pagină s-ar putea să vă gășiți fotograful perfect pentru nuntă dumneavoastră. Aceasta poate fi una dintre singurele dați în care urmărirea socială agresivă este încurajată. Un alt sfat ar fi să aruncați o privire peste blog-urile sau revistele preferate de nuntă.

In România, Facebook este cea mai populară rețea de socializare. Facebook a fost folosit de peste 5.5 milioare de utilizatori de internet de desktop in luna mai 2017, reprezentand 80% din populatia care are acces la internet a țării. Pinterest si Instagram au audiențe asemanatoare, pe locul doi si trei in clasamentul rețelelor de social media populare din România. Pentru Instagram puteți folosi funcția de “Explore” unde puteți căuta dupa hashtag-uri precum #fotografdenunta, #fotografnunta.

 

Citește și: Cum începi să fotografiezi prima nuntă

 

Stabiliți un stil

Căutați un stil documentar sau doriți portrete tradiționale? Încercați să vă formați o idee clară despre stilul de fotografiere. Mulți fotografi au tendința să aranjeze oamenii în anumite poziții, însă pozele rezultate nu par naturale. Alți fotografi de nuntă sunt adepții stilului de fotojurnalism, capturând instantanee, momente organice din ziua de nuntă. Căutați poze care să emită emoții, stilul clasic, exigent sau documentar? În procesul dumneavoastră trebuie să căutați un portofoliu care să reflecte modul în care doriți să spuneți povestea de nuntă. Acordă timp pentru căutare și priviți prin portofoliul unui fotograf profesionist de nuntă. Acest lucru poate face diferența în găsirea fotografului perfect pentru nuntă.

Dacă există un stil special pe care îl doriți, concentrați-vă asupra unui fotograf care este specializat în acest lucru. Munca fotografului nu s-a terminat după evenimentul de nuntă, fotografiile moderne se fac în postprocesare. Când vă uitați la portofoliul unui fotograf, este util să știți că imaginile nu ies din aparatul foto așa cum le vedeți. Multe ore sunt investite în editarea fotografiilor, pentru ca acestea să arate așa cum le vedeți. Stilul este cel mai important lucru în alegerea fotografului potrivit pentru nuntă.

 

Citește și: Nuntă Secretă a.k.a. Elopement Wedding

 

Înțelegeți costurile

Înțelegerea costurilor pentru diverse produse și servicii este primul pas în luarea deciziilor de nuntă. În timp ce mulți fotografi nu își postează prețurile online, folosesc portofoliul lor pentru a obține o perspectivă asupra tipurilor de nunți pe care le fotografiază. Se folosesc de munca lor pentru a-și măsura prețurile.

Dacă programul fotografilor găsiți este încărcat și asta reiese în postările de la Instagram Stories și dacă aceștia au evenimente private sau nunți cu destinație exotică de tip elopement wedding, puteți presupune că taxele lor încep probabil de la un preț mai mare decât ale unui fotograf care are nunți doar pe teritoriul României. Fotografiile sunt amintiri pe care le veți păstra mult timp după ziua nunții, amintiri pe care le puteți împărtăși cu prietenii și familia. Angajarea unor servicii foto nuntă București de calitate este un lucru important. Captarea tuturor emoțiilor din ziua nunții poate fi realizată doar de un fotograf cu experiență.

 

Citește și: 5 motive pentru a angaja un fotograf profesionist de nuntă

 

Asigurați-vă că aveți personalități potrivite

Ați găsit un fotograf care vă place. Ce urmează? Și mai mult, cum vă asigurați că este fotograful perfect pentru nunta dumneavoastră? Se potrivesc stilurile și personalitățile dumneavoastră? Atunci când realizați primul contact, fie cu ajutorul email-ului sau prin telefon, asigurați-vă că împărtășiți viziunea dumneavoastră pentru acea zi. Dacă fotograful simte o legătură cu tine, poate răspunde într-un ton mult mai personal, creând ocazia de a începe o prietenie.

Pentru stabilirea tuturor detaliilor despre ziua nunții este de preferat să vă întâlniți înainte cu fotograful dumneavoastră. Pentru un proiect cum este documentarea unei zi de nuntă există multe detalii, un itinerariu destul de mare, sunt implicate multe persoane și se fac multe drumuri. Până la urmă veți petrece mult timp cu această persoană într-una din cele mai intime zile din viața voastră. Dacă aveți timp să vă întâlniți personal cu toate persoanele responsabile de anumite lucruri din ziua nunții, asta vă va crea o stare de spirit liniștitoare.

 

Citește și: Cum să economisești bani pentru nuntă

 

Revizuiți activitatea acestora

Asigurați-vă că cereți trei până la patru galerii complete de nunți din trecut. Este important să vezi cum acoperă o nuntă de la început până la sfârșit. Nu vă uitați doar la cele mai importante fotografii din portofoliul lor. Cereți referințe și uitați-vă peste feedback-urile primite de la ceilalți clienți. Discutați cu alte cupluri despre momentele lor preferate din ziua de nuntă și ce locații pentru ședința foto vă recomandă. Fotograful perfect pentru nuntă trebuie să aibă experiență și ca fotograf botez sau fotograf cununie civilă.

În albumele lui foto de la nuntă sau de la botez puteți observa stilul acestuia. Acordați atenție modului de editare și a consistenței. Fotografiile din portofoliu trebuie să aibă o consistență.

 

Citește și: Drumul spre succes

 

Stabiliți detaliile de după nuntă

Dacă semnați un contract cu fotograful dumneavoastră, citiți cu atenție toate clauzele. Probabil cel mai important, când vă oferă fotograful imaginile finale? Vorbiți despre printuri sau despre albumul de nuntă dacă vă doriți să aveți minunatele poze atât digital cât și fizic. Toate aceste detalii ar trebui discutate și convenite în prealabil, astfel încât să știți la ce să vă așteptați după nuntă. Fiecare fotograf are puncte forțe și puncte slabe, iar dacă există un fotograf care spune că nu are slăbiciuni atunci fugiți. Fie că nu gestionează foarte bine timpul din ziua nunții sau livrează greu pozele, fiecare are punctele lui mai slabe. Trucul pentru fotograful perfect de nuntă este să balanseze punctele forțe cu slăbiciunile astfel încât să puteți colabora împreună.

 

Citește și: Ești în căutarea unui fotograf de nuntă? Iată ce trebuie să știi!

 

Fotograful perfect pentru nuntă

Fotograful perfect pentru nuntă este esențial pentru a capta momentele zilei. Indiferent dacă căutați un fotograf de nuntă din București sau din orice alt oraș din țară, sper că aceste sfaturi v-au fost de ajutor. În timp ce intervievați fotografi, țineți cont de nevoile dumneavoastră. Relația fotograf-client este o relație personală! Există mulți fotografi potriviți pentru nunta dumneavoastră, alegeți cu responsabilitate.

 

Fotografi cameramani nuntă: Soulseeker

 

DISTRIBUIȚI ACEST ARTICOL
COMENTARII
ADAUGĂ UN COMENTARIU