Drumul Spre Succes

august 17, 2018

Mulți oameni cred că drumul spre succes este greu. Și da, este. Nu este o călătorie pentru toată lumea. Este o călătorie numai pentru oamenii care sunt pregătiți pentru asta. Unde există voință, există o cale. Deci, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți dorești să faci un angajament că vrei să ai succes.

drumul spre succes cariera de fotograf

Nu este un lucru garantat că o să ai succes dar trebuie să ai o mentalitate puternică. Îți trebuie o mentalitate pozitivă pentru ca indiferent de stagiul în care ne aflăm în viață, ne confruntăm cu obstacole. Iată câteva obstacole cu care m-am confruntat eu…sau cu care încă mă confrunt în drumul spre succes.

 

Trebuie să fie perfect

Am amânat întotdeauna să pun acolo toată munca mea că fotograf deoarece ceva în interiorul meu îmi spune că trebuie să fie totul perfect. O voce îmi spunea mereu “Hey, nu poți posta poza asta…este puțin ieșită din focus” sau poate “Ahh…era perfectă dacă prindeam în poză și păsările acelea zburând deasupra cuplului”, “Am tăiat mâna cuiva în poză, nu pot s-o postez”. Da, nu pot să postez că nu este cum îmi imaginam poza. Păi, ca fotograf de evenimente am întâlnit mulți oameni, am luat legătura cu mulți clienți. Și cred că cel mai important lucru pe care l-am învățat de la clienți este următorul:

Pozele mele preferate de la un eveniment nu sunt cele preferate și de clienți. Cum adică? Da, există oameni care au preferințe diferite și imaginea mea artistică poate să difere de preferințele lor. Chiar dacă eu aveam câteva poze preferate de la un eveniment, mulți clienți au preferat alte poze de la acel eveniment.

Admir alți fotografi, îmi plac pozele lor, sunt invidios, dar pe ale altora nu le-aș fi pus în portofoliul meu și nu aș arăta nimănui, niciodată, munca aceea. Dar până la urmă, dacă nu pun poze acolo, nu mă știe nimeni. Este mai bine mai devreme, decât niciodată. Nu trebuie să fie totul perfect în poza ta, trebuie doar s-o arăți lumii. Poate ție nu-ți place un detaliu, dar sunt oameni care o adoră așa cum este.

Pune munca ta acolo s-o vadă lumea!

 

Nu am destul timp

Imi place sa fac fotografii dar nu am destul timp, lucrez la compania asta, de la 09:00 la 18:00, 8 ore cu o ora pauza, destul de corect. Dar pana la urma nu stau chiar o ora in pauza, mananc in 10 minute, stiu asta pentru ca ma uit de fiecare data la un episod din Friends si termin de mancat la jumatatea lui. Si nu fumez, nu ies “la tigara”. Cand e treaba stau cu ochii in calculator cu orele. Sunt bucuros ca am prins tramvaiul de la 18:04, asta inseamna ca ajung acasa la 18:39.

Studiile arata ca epuizarea psihica este mai periculoasa decat epuizarea fizica, si puteti avea incredere in mine pentru ca am scris “studiile arata…”. Super, ce sa fac acum acasa, sa mananc ceva, sa modific o poza, afara se face seara, de dimineata mi-am propus sa fac atat de multe astazi, cred ca ma uit la un film. Vine weekend-ul…ma bucur ca dorm mai mult. Poate organizez o sedinta foto cu iubita mea. In sfarsit eu si aparatul…si iubita.

“Nu am destul timp sa fac pozez”, asta imi spuneam tot timpul, pana cand mi-am dat demisia de la “job-ul corporatist”, gata cu scuza asta. Drumul spre succes incepe acum! Pai nu e chiar asa…multi oameni au un job si pe langa asta au timp sa faca si ce adora, eu de ce nu pot sa fac asta? Sunt un suflet rebel. Trebuie sa-mi gasesc vointa sa iau aparatul acela sa fac poze. Nu mai am nici o scuza. Toti avem aceeasi cantitate de timp intr-o zi, depinde de noi cum o folosim. Nu este vorba despre a avea timp, ci de a-ti face timp. Trebine sa inveti in viata sa-ti prioritizezi si sa acorzi timp pentru unele lucruri care conteaza. Asta ar putea insemna sa te trezesti putin mai devreme, sa-ti ridici fundul de pe canapea si sa nu te mai uiti atata timp la Netflix.

Fă timp!

 

Ce-o să spună lumea?

Când eram mai mic nu mă interesa deloc ce-o să spună lumea. “Hey, porți șosete lungi, vara!…ce-o să spună lumea?”…I don’t care! Acum nu mai port șosete lungi, vara, dar dacă aș purta…cred că m-aș întreba ce-o să spună lumea. Mi-am schimbat cariera, sunt fotograf, încerc să zic mai des fotograf profesionist, am toate sculele, știu toate pozițiile, tot ce mișcă. Multă lume în jurul meu este confuză, dar e normal. Nu mulți aleg să facă ce-și doresc, stau într-un loc sigur și trece timpul pe lângă ei. Eu fac ce-mi place, fotografiez.

 

Cred că sunt un artist. Îmi place să creez, întotdeauna mi-a plăcut. Ce contează ce spune lumea? Drumul meu spre succes a început, știu că nu sunt pregătit, dar știu că o să am succes. Dacă nu peste un an și nici peste doi ani, cu siguranță peste trei ani. Știu asta atât de tare și știu că atunci o să fiu pregătit.

 

Fotograf profesionist: Soulseeker

DISTRIBUIȚI ACEST ARTICOL
COMENTARII
ADAUGĂ UN COMENTARIU