Ești în căutarea unui fotograf de nuntă? Iată ce trebuie să știi!

noiembrie 1, 2018

Ești în căutarea unui fotograf de nuntă Iată ce trebuie să știi!

Indiferent dacă ești în căutarea unui fotograf de nuntă din București sau din orice alt județ din țară, te vei confrunta cu numeroase stiluri și opțiuni. De ce ai nevoie de un fotograf de nuntă experimentat? Surprinderea momentelor speciale de celebrare la nunta ta sunt unice. Toată lumea știe că nu se pot repeta. Ce trebuie să știi dacă ești în căutarea unui fotograf de nuntă? Sunt lucruri foarte importante pe care le-am menționat în acest articol. Iată câțiva factori importanți în alegerea fotografului potrivit!

 

Citește și: 5 sfaturi pentru alegerea unui fotograf de nuntă

 

Stilul fotografiei de nuntă dorit

Dacă sunteți în căutarea unui fotograf de nuntă trebuie să alegeți stilul de editare și de fotografiere dorit. Există sute de fotografi de nuntă în România cu zeci de stiluri de fotografiere. Este important să găsiți un stil de fotografie care să corespundă cu ceea ce doriți. Un stil pe care doriți ca fotografiile dumneavoastră să le aibă. Fie că este vorba de fotografiere în stil de fotojurnalism, tradițional sau contemporan, ciudat sau creativ.

Există multe stiluri diferite de fotografie de nuntă și cea pe care o alegeți ar trebui să reflecte stilul personal. De asemenea, acesta va fi modul în care se vor înregistra amintirile tale speciale, despre ziua ta specială. În cele din urmă, este o decizie importantă. Așa că vă sugeram să vă uitați foarte atent la o varietate de imagini pe site-ul fotografului.

Odată ce ați ales stilul preferat de fotografie de nuntă, va trebui să creați o listă scurtă de fotografi de nuntă. Aceștia trebuie să corespundă cu ceea ce căutați. Referințele de la prieteni sunt o modalitate foarte bună de a obține niște idei, citirea feedback-urilor online ale fotografilor de nuntă este o altă idee. Puteți trimite un mail cu mai multe întrebări (cât de multe doriți) sau puteți contacta la telefon fotograful pentru a avea un contact mai personal cu acesta. Până la urmă fotograful este persoana care va sta împreună cu dumneavoastră pe toată durata zilei. Trebuie să aveți încredere și să vă simțiți bine lângă acesta.

 

Citește și: Cum să-ți găsești fotograful perfect pentru nuntă

 

Alegerea unui fotograf profesionist de nuntă

Dacă ești în căutarea unui fotograf de nuntă trebuie să știi și care este diferența dintre un fotograf profesionist de nuntă față de unul amator. Când vine vorba de ziua nunții tale, fotografiile sunt ceva ce vei avea pentru totdeauna. Acestea sunt amintiri ale sentimentelor și ale detaliilor de la una dintre cele mai importante zile din viața ta. Un fotograf profesionist de nuntă a investit câteva zeci de mii de euro în echipamente. De la camere DSLR sau mirrorless, flash-uri, carduri de memorie, obiective foto, până la software-uri de editare și materiale educaționale, totul pentru afacerea lor. Acesta are cunoștințe vaste de editare și retușează pe deplin toate imaginile pe care le-a creat.

În afară de a oferi imagini complet editate, fotograful profesionist va avea acces la companii de imprimare profesională. Vă poate crea print-uri cu pozele preferate, să le puneți în tablouri sau vă poate crea albume foto și vă poate scuti de un stres în plus de după nuntă.

Un fotograf amator de nuntă sau cu puțină experiență va face fotografii în ziua nunții dumneavoastră, va face puțină treabă în postprocesare, va pune fișierele pe un stick usb și va termina treaba. Un profesionist va edita probabil între 10 și 40 de ore și va retușa cu atenție toate fotografiile dumneavoastră după ziua nunții. Timpul de editare al pozelor pentru un fotograf profesionist poate să depășească cu mult timpul petrecut la nunta dumneavoastră. Când vine vorba despre economisirea banilor, nu recomand să tăiați din buget dacă sunteți în dubii legate de angajarea unui fotograf profesionist de nuntă sau a unui fotograf amator de nuntă.

 

Citește și: 5 motive pentru a angaja un fotograf profesionist de nuntă

 

Experiența fotografului de nuntă

Câtă experiență trebuie să aibă un fotograf de nuntă pentru a putea să fie numit profesionist? Poate că fac fotografii cu un aparat DSLR de ani de zile, dar au început recent să fotografieze nunți. Asigurați-vă că au o experiență bună în fotografierea unei nunți. Nunțile sunt foarte diferite de lansări de modă sau de fotografia de peisaj. Acest lucru se datorează faptului că nunțile sunt dinamice și imprevizibile câteodată. Este un eveniment live și din experiența proprie pot spune că nicio nunta nu este la fel ca cealaltă.

Un fotograf de nuntă experimentat va cunoaște fluxul unei zile de nuntă și va ști unde să se poziționeze la momentul potrivit. Totul pentru a obține fotografii uimitoare. Uneori un fotograf experimentat de nuntă este la fel de bun ca și un organizator de nuntă! Puteți cere sfaturi legate de culorile îmbrăcăminții sau a decorului pentru nuntă.

Lăsă munca unui fotograf profesionist de nunta să vorbească pentru el! În căutarea unui fotograf de nuntă poți avea multe medii precum recomandări sau site-uri. Când cauți un fotograf folosești Google, însă te poți folosi și de site-uri cu liste de fotografi profesioniști. Unele dintre ele sunt fotografi-cameramani.ro sau mywed.com unde puteți găsi fotografi de nuntă experimentați.

Uneori fotograful cu adevărat potrivit pentru tine nu se află întotdeauna pe prima pagină de pe Google și poate fi ratat! Vizualizați portofoliul fotografului de nuntă ales și încercați să vă imaginați în pozele acelea. Dacă vă face plăcere lucrul acesta atunci s-a strigat BINGO!

 

Citește și: DSLR sau mirrorless pentru fotografia de nuntă

 

Detaliile din contractul unui fotograf de nuntă

Odată ce s-a terminat nunta, vei dori să-ți pui mâinile pe fotografiile tale. Însă există câteva lucruri ce trebuie să știi dacă ești în căutarea unui fotograf de nuntă. Livrarea galeriei complete poate varia de la o săptămână până la 90 de zile. Mulți fotografi cu adevărat talentați care doresc să aibă mulți clienți își mențin prețurile joase și fotografiază multe nunți în timpul sezonului îndelungat. Asta poate să însemne că nu se concentrează pe editarea foto, sau altcineva le editează fotografiile. Trebuie să vă asigurați că edit-urile o să fie exact ca cele din portofoliul fotografului ales! Faceți o listă de întrebări pe care ar trebui să i le adresați fotografilor intervievați.

Ce drepturi aveți asupra pozelor? Dacă doriți să controlați unde sunt publicate fotografiile trebuie să se speculeze lucrul acesta în contractul fotografului de nuntă. Fie că este vorba despre un fotograf nuntă București sau din orice alt oraș, recomand să semnați un contract legal.

Aveți un buget plănuit pentru fotografia de nuntă? Consider că pachetul de nuntă al unui fotograf se poate modifica după cerințele fiecărui client. Așa că dacă nu aveți nevoie de un al doilea fotograf sau vă axați doar pe fotografie și nu aveți nevoie de un videograf de nuntă, puteți menționa acest lucru. Stabiliți detaliile cu fotograful dumneavoastră de nuntă. Fotograful de nuntă, la fel ca toți ceilalți furnizori de servicii trebuie să știe programul din ziua nunții, cu orele și locațiile exacte. Nu lăsați aceste detalii pentru ziua nunții, întrucât ziua respectivă este despre voi!

 

Citește și: 7 întrebări frecvent adresate fotografului de nuntă

 

Importanța unui fotograf profesionist de nuntă

Poate că ești pe muchie de cuțit în legătură cu decizia de a angaja un fotograf profesionist de nuntă. Însă, dacă peste 20 de ani nu o să ai o fotografie bună împreună cu persoana pe care o iubești cel mai mult, este posibil să regreți că nu ai angajat un fotograf de nuntă pe stilul dorit de tine. Ești în căutarea unui fotograf de nuntă din București? Trebuie să alegi servicii foto nuntă de calitate superioară. Doar un fotograf profesionist de evenimente îți poate garanta imagini de calitate.

Un fotograf amator care nu are experiență ca fotograf de botez sau fotograf de cununie civilă nu vă poate garanta amintiri captate profesional. Acesta trebuie să dețină echipamentul necesar, experiență si profesionalism. În acest mod atunci când vine ziua nunții veți sta mult mai relaxați. Fotografiile din ziua nunții sunt amintiri cu care veți rămâne după una dintre cele mai importante zile. Alegeți să investiți într-un profesionist!

 

Concluzii în alegerea fotografului

Acestea sunt câteva din lucrurile pe care trebuie să le știi dacă ești în căutarea unui fotograf de nuntă din București sau din orice alt județ din țară, cât și de peste hotare. După ce ați vorbit cu câțiva fotografi și ați restrâns lista preferaților, va fi timpul să luați decizia finală! Veți petrece întreaga zi de nuntă cu această persoană, așa că asigurați-vă că vă place cu adevărat stilul și vă potriviți caracterele.

Nu subestimați importanța unei bune conexiuni cu fotograful de nuntă. Fericirea și confortul tău sunt cele mai importante. Alegeți o persoană care are capacitatea de a scoate ce este mai bun din fotografiile dumneavoastră și persoanei iubite. Un fotograf profesionist de nuntă vă oferă imagini uimitoare pentru anii ce vor veni!

 

Fotograf de nuntă din București: Soulseeker

DISTRIBUIȚI ACEST ARTICOL