10 hoteluri pentru pregătirile mirilor în București

august 31, 2023

În acest articol, vom deschide ușile către o selecție exclusivă de locații, prezentând cele mai frumoase hoteluri pentru pregătirile mirilor în București. Această listă este alcătuită din experiența mea ca fotograf nuntă București. Hotelul pentru pregătirile mirilor reprezintă locația importantă în cadrul unui eveniment de nuntă. În inima agitată și sofisticată a Bucureștiului, capitala vibrantă a României, se ascund comori hoteliere care pot să aducă magia și rafinamentul necesar acestui capitol special. Toate aceste hoteluri pentru gătitul mirilor oferă o oază de confort și eleganță în mijlocul emoțiilor și a așteptărilor.

Aceste recomandări de hoteluri pentru pregătirile mirilor în București se remarcă prin atenția lor la detalii și prin spațiile pregătite cu grijă pentru a crea amintiri prețioase. Pentru cei care apreciază eleganța și simplitatea, hotelurile ce pun accentul pe linii curate și culori neutre oferă un cadru perfect pentru a îmbrăca rochia de mireasă și costumul mirelui. Pe de altă parte, cei care caută hoteluri pentru pregătirea mirilor în București cu un aer boem și autentic vor fi cuceriți de hotelurile care îmbină elemente tradiționale cu confortul modern.

O caracteristică importantă a acestor hoteluri este spațiul generos și ambientele luminoase, concepute special parcă pentru a găzdui pregătirile mirilor. Oglinzile mari, mobilierul rafinat și facilitățile moderne creează un mediu propice pentru coafură, machiaj și momente de relaxare înainte de marele eveniment. Mai mult decât atât, serviciile de catering și posibilitatea de a lua micul dejun sau de a savura o băutură înainte de nuntă adaugă o notă de răsfăț și bunăstare în aceste clipe speciale.

Acest articol își propune să ofere o incursiune captivantă în lumea celor mai frumoase hoteluri pentru pregătirile mirilor din București.

 

Citește și: 5 sfaturi pentru alegerea unui fotograf de nuntă

 

Recomandări de hoteluri pentru pregătirile mirilor în București

 1. The Marmorosch
 2. InterContinental Athenee Palace
 3. JW Marriott Bucharest Grand Hotel
 4. Conacul Coroanei Luxury Boutique Hotel
 5. Radisson Blu
 6. Grand Hotel Bucharest
 7. Hotel Lido by Phoenicia
 8. Epoque Hotel Relais & Châteaux
 9. Penthouse Orhideea
 10. Hilton Garden Inn Bucharest Old Town

 

Citește și: 5 motive pentru a face pregătirile mirilor la hotel

 

1. The Marmorosch / zona Centru Vechi

The Marmorosch cel mai frumos hotel pentru pregatirile mirilor

The Marmorosch, locația emblematică din Centrul Vechi, oferă un decor sofisticat pentru pregătirea mirelui sau a miresei la hotel. Această locație este prima pe lista mea de recomandări de hoteluri pentru pregătirile mirilor în București. Un reper al hotelurilor pentru nuntă în București, acest spațiu remarcă eleganța sa cu vedere panoramică și servicii ireproșabile. Atmosfera autentică a centrului istoric se îmbină cu facilitățile moderne, creând un cadru ideal pentru o pregătire memorabilă. Cu o arhitectură ce amintește de epoca de aur a orașului, acest hotel devine o alegere deosebită pentru pregătirea mirelui într-un decor autentic și fascinant.

Înconjurați de clădiri vechi și străzi pline de farmec, mirii au ocazia să trăiască experiența autentică a orașului înainte de nuntă. Pentru cei ce caută hoteluri pentru nuntă în București, The Marmorosch se diferențiază prin atmosfera sa rafinată și facilitățile moderne, care îmbină perfect tradiția cu confortul contemporan. Pregătirea mirilor la hotel devine astfel o călătorie în timp, unde momentele speciale se conturează într-un decor impresionant. Serviciile atente și ospitalitatea caldă completează experiența mirilor. Hotelul The Marmorosch devine astfel nu doar un loc de pregătire, ci o parte integrantă din povestea de nuntă, oferind un cadru autentic și inconfundabil în mijlocul tumultului orașului și a emoțiilor intense.

Locație: Strada Doamnei 2, București 030053

 

2. InterContinental Athenee Palace / zona Ateneul Român

recomandări hoteluri pregătirile mirilor București

InterContinental Athenee Palace, amplasat în apropierea Ateneului Român, este o alegere rafinată de hotel pentru pregătirea mirilor în București. Una dintre opțiunile prețioase în peisajul hotelurilor pentru nuntă în București. Acest hotel îmbină luxul cu serviciile de înaltă calitate. Cu vedere spre obiective emblematice și camere cu design elegant, acesta asigură o atmosferă modernă pentru pregătiri.

Spațiile generoase și facilitățile premium transformă momentele pre-nupțiale într-o experiență relaxantă și chic. Dacă sunteți în căutare de hoteluri pentru pregătirile mirilor în București puteți lua în calcul și InterContinental Athenee Palace.

Locație: Strada Episcopiei, București 010292

 

3. JW Marriott Bucharest Grand Hotel / zona Palatul Parlamentului

JW Marriott Bucharest hotel pregatirile mirilor Bucuresti

JW Marriott Bucharest Grand Hotel, în apropierea Palatului Parlamentului, strălucește ca o alegere remarcabilă pentru hoteluri pregătiri București. Acest hotel se evidențiază prin rafinamentul său și serviciile ireproșabile și este în topul celor mai frumoase hoteluri pentru pregătirile mirilor din București.

Pregătirea mirilor la acest hotel reprezintă o experiență de lux, cu camere spațioase și priveliști spectaculoase. Detaliile fine și facilitățile premium conferă un cadru ideal pentru un început de nuntă într-o atmosferă regală. Pentru cei ce caută hoteluri pentru pregatirile mirilor București, JW Marriott Bucharest Grand Hotel se distinge prin eleganță și opulență, transformând aceste momente în amintiri neprețuite.

Locație: Calea 13 Septembrie 90, București 050726

 

4. Conacul Coroanei Luxury Boutique Hotel / zona Foișorul de Foc

Conacul Coroanei hotel Bucuresti pentru pregatirea mirilor

Conacul Coroanei Luxury Boutique Hotel este unul dintre cele mai frumoase hoteluri pentru pregatirile mirilor din Bucuresti. Situat in zona Foișorul de Foc, hotelul ofera o locatie eleganta si intima pentru mirii care isi doresc pregătiri de vis.

Camerele si apartamentele hotelului sunt spatioase si elegante, decorate cu un stil clasic care aminteste de o alta epoca. Saloanele de frumusete si spa-ul ofera o varietate de servicii pentru a ajuta mirii sa arate perfect in ziua nuntii.

Conacul Coroanei Luxury Boutique Hotel este o alegere excelenta pentru mirii care isi doresc ca pregătirile din ziua nunții la hotel să fie cu adevărat regale. Hotelul ofera o locatie unica, servicii de inalta calitate si o atmosfera de vis.

Locație: Strada Olari 10, București 024057

 

5. Radisson Blu / zona Ateneul Român

Radisson Blu hotel nunta

Situat în inima culturală a Bucureștiului, Radisson Blu se distinge printre hotelurile care acceptă pregătirile mirilor din București. Considerat una dintre opțiunile de top pentru pregătirile mirilor, acest hotel oferă o combinație perfectă de eleganță și servicii de înaltă clasă. Pregătirea mirilor la acest hotel devine o experiență luxuriantă. Acesta are camere decorate cu bun gust și priveliști impresionante către Calea Victoriei sau către piscina interioară.

Fiecare detaliu, de la designul sofisticat până la facilitățile moderne, este gândit pentru a crea un cadru memorabil pentru aceste momente pre-nupțiale. Dacă căutați hoteluri pregătirile mirilor București care să ofere rafinament și confort, Radisson Blu este o alegere perfectă. Într-o atmosferă plină de eleganță urbană, mirii sunt îngrijiți cu atenție și profesionalism. Totul asigurându-se că pregătirile vor fi relaxante și pline de bucurie într-un spațiu care combină armonios luxul cu o priveliște de neuitat.

Un avantaj unic pe care îl oferă Radisson Blu este accesul la diferite spații inspiraționale pentru ședința foto sau first look-ul cuplului. Mesaninul elegant, holul spațios sau chiar scările hotelului pot fi utilizate pentru a crea imagini de neuitat. Aceste spații rafinate oferă fundaluri minunate pentru a imortaliza momente speciale într-un mediu cu adevărat distins. Orice fotograf profesionist de nuntă din București sau din alt oraș vă va mulțumi pentru aceste avantaje speciale.

Locație: Calea Victoriei 63-81, București 010065

 

6. Grand Hotel Bucharest / zona Universitate

Grand Hotel Bucharest, Bulevardul Nicolae Bălcescu, București hotel miri Bucuresti

Situat în preajma zonei Universitate, Grand Hotel Bucharest se impune în categoria de hoteluri pentru pregătirile mirilor din București. Aici, gătitul miresei la hotel devine o experiență specială, cu camere spațioase și facilități de lux. Această locație, una dintre opțiunile de top pentru hoteluri pentru nuntă în București, oferă o ambianță sofisticată și servicii atente. Doriți să faceți pregătirile mirilor la Grand Hotel Bucharest?

Decorul clasic și atenția pentru detalii creează un mediu perfect pentru pregătiri. Cu priveliști panoramice către oraș și servicii personalizate, Grand Hotel Bucharest garantează o atmosferă elegantă și relaxantă. Dacă sunteți în căutarea hotelurilor pentru pregătirile mirilor care îmbină confortul cu rafinamentul, acest hotel reprezintă alegerea ideală. Într-un cadru care emană istorie și eleganță, mirii sunt înconjurați de lux și atenție. Totul asigurându-se că fiecare moment înaintea nunții este de neuitat.

Locație: Bulevardul Nicolae Bălcescu 4, București 010051

 

7. Hotel Lido by Phoenicia / zona Universitate

Hotel Lido by Phoenicia hotel pregatiri mireasa si mire

Hotel Lido by Phoenicia este unul dintre cele mai frumoase hoteluri din București, situat în zona Universitate. Hotelul oferă o varietate de servicii pentru pregătirile mirilor, inclusiv camere și apartamente spațioase, saloane de frumusete și spa-uri. Camerele și apartamentele hotelului sunt decorate într-un stil elegant și modern.

Hotel Lido by Phoenicia este o alegere excelentă pentru mirii care doresc să se simtă ca în filme în ziua nunții lor. Hotelul oferă o locație elegantă, servicii de înaltă calitate și o atmosferă de vis. Acesta se distinge printre cele mai frumoase hoteluri pentru pregătirile mirilor în București.

Locație: Bulevardul General Gheorghe Magheru 5-7, București 010321

 

8. Epoque Hotel Relais & Châteaux / zona Cismigiu

Epoque Hotel Relais & Châteaux hotel nunta Bucuresti

Pentru cei ce caută cele mai frumoase hoteluri pentru pregătirile mirilor, acest hotel reprezintă un loc unde fiecare detaliu este pus în valoare pentru a crea o experiență memorabilă. Camerele și apartamentele hotelului sunt decorate într-un stil clasic și elegant. Hotelul are mobilier din lemn masiv și tapițerie de lux. Saloanele de frumusete oferă o gamă largă de servicii, de la coafură și machiaj la manichiură și pedichiură. Spa-ul oferă o varietate de tratamente corporale și faciale.

Epoque Hotel este o alegere excelentă pentru mirii care doresc să se simtă ca regi și regine în ziua nunții lor. Hotelul oferă o locație exclusivistă, servicii de înaltă calitate și o atmosferă de poveste.

Dacă sunteți în căutarea celor mai frumoase hoteluri pentru pregătirile mirilor în București, Epoque Hotel reprezintă alegerea ideală. Aici fiecare detaliu contribuie la o experiență de neuitat.

Locație: Intrarea Aurora 17C, București 010213

 

9. Penthouse Orhideea / zona Orhideea

Penthouse Orhideea hotel pentru gatitul mirilor la nunta

Penthouse Orhideea, în inima zonei Orhideea, se remarcă fiind printre cele mai căutate hoteluri pentru pregătirile mirilor în București. Căutând hoteluri pentru miri București care să ofere un aer modern și luxos, acesta impresionează prin designul său elegant și vedere panoramică.

Gătitul mirilor la hotel poate deveni o experiență plăcută în camerele spațioase. Acest hotel redefinește standardele pentru pregătirile mirilor în hotel. Combinând confortul cu rafinamentul, cu detalii atent gândite și servicii de înaltă calitate. Cei ce aleg acest loc pentru pregătirile mirilor pot să se bucure de intimitate și de priveliști spectaculoase asupra orașului.

Pentru cei în căutarea unor hoteluri pentru gătitul mirilor în București, acesta oferă facilități moderne și spații bine concepute. Într-un ambient de rafinament contemporan, mirii pot să înceapă ziua nunții cu confort și stil. Toate acestea făcând din Penthouse Orhideea alegerea perfectă pentru pregătirile într-un apartament de hotel.

Locație: Calea Plevnei 145B, București 060012

 

10. Hilton Garden Inn Bucharest Old Town / zona Centru Vechi

Hilton Garden Inn Bucharest Old Town hotel pregatirile mirilor Bucuresti

Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, în inima Centrului Vechi, este una dintre opțiunile prețioase în rândul hotelurilor pentru pregătirile mirilor în București. Căutând hoteluri pentru miri în București care să ofere o combinație între istorie și modernitate, acesta se remarcă prin designul său contemporan și priveliștile pitorești. Hotelul oferă o varietate de servicii pentru pregătirile mirilor, inclusiv apartamente spațioase, saloane de frumusete și spa-uri.Pregătirile mirilor în apartament de hotel devin o experiență rafinată în acest spațiu elegant și spațios. Căutați un hotel în centrul Bucureștiului pentru pregătirile mirilor?

Apartamentele hotelului sunt decorate într-un stil modern și elegant, cu mobilier confortabil și accesorii de lux. Saloanele de frumusete oferă o gamă largă de servicii, de la coafură și machiaj la manichiură și pedichiură. Spa-ul oferă o varietate de tratamente corporale și faciale. Hotelul oferă o locație centrală, servicii de înaltă calitate și o atmosferă vibrantă.

Pentru cei ce caută hoteluri pentru pregătirile mirilor în București care să îmbine confortul cu accesul facil la obiectivele orașului posibil pentru ședința foto din ziua nunții, acesta este alegerea ideală. Orice fotograf de nuntă vă va mulțumi pentru proximitatea locației de pregătiri.

Locație: Strada Doamnei 12, București 030055

 

Citește și: 29 de locații de nuntă în aer liber din România

 

Pregătirile mirilor în doua camere de hotel sau într-un apartament de hotel?

Pregătirile mirilor în două camere de hotel sau într-un apartament de hotel pot aduce o notă distinctă și intimă înainte de ziua cea mare. Alegerea dintre cele două opțiuni depinde de preferințele și nevoile cuplului.

Pregătirile în două camere de hotel pot oferi un grad de separare, dar totuși apropiere. Fiecare parte a cuplului își poate păstra intimitatea în timp ce se pregătește, însă există și oportunitatea de a se reuni înainte de ceremonie. Această alegere poate crea o atmosferă de anticipație și surpriză când mirii se văd pentru prima dată îmbracați în hainele din ziua nunții. Acest moment se numeste first look, și devine un trend pentru nunțile din România.

Pe de altă parte, alegerea unui apartament de hotel pentru pregătiri poate adăuga un plus de confort și spațiu. Cuplurile pot avea parte de un mediu mai relaxant și de o atmosferă mai puțin formală. Într-un apartament, există adesea spații comune unde prietenii și familia pot să se alăture pentru a împărtăși momentele de pregătire. Acest aranjament poate crea o atmosferă mai jovială și în legătură cu cei dragi.

Indiferent de opțiunea aleasă, fiecare moment în timpul pregătirilor este valoros și special. Fotografiile captate în aceste momente intime vor păstra amintiri vii și autentice ale emoțiilor și anticipărilor. În cele din urmă, alegerea între două camere separate sau un apartament de hotel depinde de stilul și dorințele cuplului, iar ambele opțiuni pot contribui la o zi de nuntă memorabilă și fericită.

 

Citește și: Cele mai frumoase 10 biserici pentru nuntă din București

 

Avantajele si dezavantajele pentru pregatirile mirilor la hotel

Alegerea de a opta pentru pregătiri la un hotel aduce cu sine avantaje și dezavantaje importante. Este esențial ca si cuplurile să ia în considerare nevoile lor specifice, stilul dorit al evenimentului și preferințele personale atunci când decid asupra locației pentru pregătiri. Doar ințelegând impactul pe care îl are mediul asupra rezultatelor finale in fotografiile din ziua nuntii puteti face alegerea voastra adecvata.

 

Avantajele pentru a face pregatirile mirilor la hotel:

 1. Lumina naturala: Majoritatea camerelor de hoteluri pentru pregătirile mirilor în București sunt concepute pentru a maximiza lumina naturală prin intermediul ferestrelor inalte și a designului optimizat al încăperilor. Această lumină naturală abundentă poate să creeze un mediu ideal pentru pregatirile fotografiile de la pregatirea mirilor la hotel. Lumina naturală are un impact profund asupra calității fotografiilor. Ea poate evidenția detaliile, culorile și expresiile cu o autenticitate și căldură greu de replicat cu iluminarea artificială.
 2. Decor potrivit: Majoritatea camerelor de hotel sunt amenajate cu un decor neutral și plăcut, care oferă un fundal potrivit pentru fotografii. Efortul de a personaliza decorul poate fi mai mic comparativ cu alte locații.
 3. Locații pentru fotografii: Camerele de hotel sunt echipate cu facilități esențiale precum oglinzi mari, piese de mobilier din acelasi vibe, iluminare adecvată și facilități pentru coafură și machiaj. În anumite hoteluri mirii și fotograful de nuntă se pot folosi de diverse locații precum holul, scarile, liftul, barul sau mesaninul hotelului pentru fotografii. Acestea pot contribui la producerea unor imagini creative.
 4. Disponibilitatea serviciilor: Multe hoteluri oferă servicii suplimentare, cum ar fi room-service, personal de concierge sau servicii de catering, care pot face pregătirile mai ușoare și mai relaxante.
 5. Timp eficient: Faptul că mirii și echipa de fotografi se află deja în același loc poate economisi timp și poate permite desfășurarea mai lină a pregătirilor și a sesiunilor foto.

 

Dezavantajele unei camere de hotel pentru pregătirile mirilor:

 1. Limitări de spațiu: În funcție de dimensiunile camerei, spațiul ar putea să fie mai restrâns, ceea ce poate limita mișcarea echipei foto/foto-video. Daca alegeti sa faceti pregatirile la hotelurile recomandate din Bucuresti o rezolvare pentru spatiul restrans este sa optati pentru un apartament spațios.
 2. Personal necunoscut: Pregătirea într-un hotel poate implica interacțiuni cu personal necunoscut, ceea ce poate să nu creeze aceeași atmosferă de intimitate ca în cazul unei locații familiare.
 3. Decor standardizat: Deși un decor neutru poate fi un avantaj, poate exista și riscul ca fotografiile să arate prea “hoteliere” sau lipsite de personalitate.
 4. Costuri suplimentare: În funcție de serviciile oferite și de nivelul de lux al hotelului, există posibilitatea ca și costurile să fie mai mari decât în cazul altor opțiuni. Înainte de a face o rezervare. Un sfat este sa rezervati apartamentul de hotel sau camerele doar pentru 3 ore (timpul necesar pentru pregatirea mirilor la hotel).
 5. Gestionarea lucrurilor personale: Un dezavantaj important al alegerii pregătirilor mirilor la hotel este gestionarea lucrurilor personale și a detaliilor importante într-un spațiu restrâns și neobișnuit. Într-un hotel, este posibil ca spațiul să fie limitat pentru depozitarea bagajelor, accesoriilor, cadourilor și altor elemente esențiale pentru ziua nunții. Acest aspect poate duce la o anumită confuzie și stres în timpul pregătirilor, în special când există mai multe persoane implicate și multiple elemente care trebuie organizate și menținute în ordine. O rezolvare a acestui lucru este delegați persoane pentru gestionarea lucrurilor personale și a detaliilor în cazul pregătirilor mirilor la hotel. Invitații apropiați sau membrii familiei pot fi implicați în procesul de organizare și depozitare a lucrurilor, contribuind astfel la reducerea aglomerației și la menținerea lucrurilor în ordine.

 

Citește și: 53 de locații pentru ședința foto trash the dress în România și Europa

 

Puncte cheie în alegerea hotelului pentru pregătirea mirilor din București

Alegerea hotelului în București pentru pregătirea mirilor este esențială. Iată câteva puncte cheie de luat în considerare:

 • Locație convenabilă: Optați pentru un hotel situat într-o zonă ușor accesibilă și aproape de locul bisericii sau al ședinței foto pentru a reduce stresul călătoriei în ziua evenimentului.
 • Atmosferă și stil: Alegeți un hotel care corespunde stilului și personalității voastre, fie că este vorba de o ambianță modernă, clasică sau boemă.
 • Locații pentru fotografii: Hotelul ar trebui să ofere spații interesante pentru sesiunile foto, fie că este vorba de holuri elegante, grădini sau priveliști panoramice.
 • Spații generoase: Cautați un hotel care oferă camere spațioase sau un apartament potrivit pentru pregătiri alături de domnișoare de onoare sau cavaleri de onoare.
 • Lumină naturală: Spațiile luminoase și bine iluminate sunt ideale pentru fotografii reușite la pregătiri.
 • Priveliști pitorești: Un hotel cu priveliști frumoase către oraș, natură sau obiective de interes poate adăuga o notă specială pregătirilor.
 • Servicii personalizate: Alegeți un hotel cu servicii atente și personalizate care să răspundă nevoilor voastre și să creeze o experiență unică.
 • Facilități de lux: Spa-uri, piscine, restaurante rafinate sau facilități pentru îngrijire personală pot adăuga un plus de răsfăț înainte sau după ziua nunții.
 • Buget: Stabiliți un buget clar pentru pregătiri și căutați opțiuni care se potrivesc acestuia fără a compromite calitatea și confortul.

 

În cele din urmă, alegerea unor camere sau a unui apartament de hotel pentru pregătiri ale mirilor depinde de preferințele acestora. Un factor important de luat în calcul este și stilul de fotografie dorit și de necesitățile specifice ale evenimentului. După părerea mea, fotograf profesionist de eveniment din București, avantajele sunt cu mult peste oricate dezavantaje găsiți pentru a face pregătirile voastre într-un apartament de hotel. Imaginile de la pregătirea miresei sau pregătirea mirelui vor fi mult mai frumoase și creative în sensul acesta.

DISTRIBUIȚI ACEST ARTICOL