Idei de cadouri pentru fotografi de Crăciun 2023

decembrie 6, 2022

Cumpărarea de cadouri de Crăciun pentru fotografi poate fi dificilă pentru cei care nu cunosc bine acest domeniu. Dacă nu sunteți sigur ce să cumpărați, atunci lista mea de idei de cadouri pentru fotografi vă va face viața mult mai ușoară.

Ai un prieten fotograf de nuntă sau o persoană din familie pasionată de fotografie și dorești să îi faci un cadou de Crăciun? Când vine vorba despre idei de cadouri pentru fotografi de eveniment trebuie să știți că există unele produse care pot fi extrem de utile. Acestea vor veni în ajutor oricărui fotograf profesionist. Crăciunul este cea mai magică perioadă din an, este o stare de spirit, un moment unic în care pacea interioară dăinuie și sufletele dragi se reunesc. Deoarece îi reîntâlnim pe cei dragi și vrem ca aceștia să se simtă fericiți, le oferim atât dragostea noastră cât și o mică atenție. Un cadou care să îi înveselească și care să facă parte din pasiunea lor, în cazul acesta fotografia.

Această listă cu idei de cadouri cu tematică fotografică conține ceva ce prietenul vostru fotograf de nuntă, fotograf de botez sau fotograf de cununie civilă va iubi cu siguranță și îl va ajuta în ceea ce privește jobul sau pasiunea sa, făcându-i munca mai plăcută și mai ușoară. Am selectat articole extrem de utile, simple dar folositoare, ușor de găsit, am început cu cele mai puțin costisitoare idei precum: cană sub formă de obiectiv, aparate foto polaroid + hârtie, hard disk extern, la unele cu un preț mai mare precum: Fujifilm Instax Smartphone Printer, calibrator profesional pentru monitor, LoupeDeck + consolă de editat, geantă Peak Design, Joby Gorillapod, curea Peak Design Quick Release Camera Strap, iar dacă banii nu sunt o problemă, un mega-cadou ar fi aparatul Leica Q2.

Citește și: Cele mai bune camere pentru vlogging

 

Idei de cadouri pentru fotografi de Crăciun sub 200 lei

Cartea  Atlasul Frumusetii (The Atlas of Beauty)

Cartea Atlasul frumuseții (The Atlas of Beauty Women of the World in 500 Portraits de Mihaela Noroc)

Un prim cadou pentru fotografi sub 200 lei poate fi reprezentat de cartea Atlasul frumuseții (The Atlas of Beauty: Women of the World in 500 Portraits de Mihaela Noroc). Această carte reprezintă munca unui fotograf profesionist român care a surprins femeile lumii în 500 de portrete. Este o emoționantă călătorie în imagini și povești de viață din toate colțurile lumii.

Fotografii vor aprecia cu siguranță acest cadou care prin fotografiile sale sărbătorește diversitatea lumii, mesajul fiind că fiecare femeie este frumoasă. Frumusețea nu ține cont de rasă, modă sau statut social. Astfel acest atlas omagiează dragostea, autenticitatea și frumusețea și va fi cu siguranță o inspirație pentru prietenul vostru fotograf.

Link produs

 

Cană termos sub formă de obiectiv foto

Cană termos sub formă de obiectiv foto cadou de Craciun pentru fotografi

 

Un al doilea cadou sub 200 de lei ar putea fi o cană termos sub formă de obiectiv foto. Aceasta ste perfectă pentru un fotograf atunci când are evenimente în exterior în perioada rece. De asemenea este perfectă atât pentru lichidele calde cât și pentru cele reci atunci cand acesta editeaza fotografiile la birou. Cana este un termos multi-funcțional din inox și are exact forma unui obiectiv foto profesional.

Totuși fotograful trebuie sa fie atent să nu confunde termosul cu un obiectiv, acestea fiind destul de asemănătoare. Acesta este un cadou cool pentru prietenul tău fotograf. Este pur și simplu o declarație a ceea ce este și a ceea ce face și va arăta bine chiar și în biroul sau studioul personal al acestuia.

Link produs

 

Role de film

Role de film

Un alt cadou de Crăciun pentru fotografi sub 200 de lei poate fi rola de film. Aceasta este perfectă dacă prietenul tău fotograf de nuntă folosește un aparat pe film. Această tehnică oferind un aspect vintage fotografiilor de cuplu, cu un efect de nostalgie. Caracteristica estetică principală este efectul de nostalgie, efect unic pe care doar fotografiile pe film îl pot reda. Ba mai mult decât atât, tocmai acest mod de obținere a fotografiilor te transpune într-o stare nostalgică. Deoarece fiecare fotografie făcută va rămâne o amintire vei fi mult mai atent în realizarea fiecărei fotografii. Vei fi atent să existe o compoziție bună, să transmită o emoție, să fie lumina bună și așa mai departe.

Pentru fotografii de nuntă sau pentru fotografii de cununie civilă această tehnică îi va ajuta să surprindă momentele unice și reale. Așteptarea și curiozitatea pentru ce fotografii ai făcut este cu atât mai mare deoarece le vei putea vedea doar după ce vor fi developate. Într-un cuvânt fotografia pe film presupune o bucurie autentică atât pentru fotograful de eveniment, cei care crează imaginile cât și pentru cei fotografiați care le vor viziona după developare.

Link produs

 

Cutie rigidă pentru carduri de memorie

Cutie rigida pentru carduri de memorie cadou pentru fotograf de nunta de Craciun

 

Cardul de memorie este un dispozitiv de mici dimensiuni, creat pentru a stoca informații de pe anumite dispozitive. Cardurile de memorie joacă un rol extrem de important în activitatea unui fotograf de nuntă, ele având toată informația din aparatul de fotografiat. Astfel, un alt cadou util pentru fotografi este un suport pentru cardurile de memorie.

Acesta este un cadou ceva mai dificil deoarece va trebui să stalkărizezi fotograful și să vezi ce model de carduri folosește astfel încât cutia să fie potrivită și să mențină cardurile respective. O cutie rigidă pentru carduri este un cadou de Crăciun pentru fotografi atât experimentați cât și la început de drum.

Link produs

 

Kit de curățare aparate și obiective foto

Kit de curatare aparate si obiective foto

Kit-ul de curățare se regăsește în geanta oricărui fotograf de nuntă, fotograf de cununie civilă sau fotograf de botez. Vine într-o cutie de depozitare robustă pentru a le menține în siguranță împiedicând astfel pierderea elementelor sau murdărirea. Acest set poate fi transportat ușor, poate fi luat la evenimente sau chiar în călătorii. Nu ocupă mult spațiu și este extrem de util atunci când există pete de praf pe aparate sau obictive. Probabil unul dintre cele mai utile cadouri pentru fotografi de Crăciun!

Se pot îndepărta ușor firele de praf, nisip sau puf, folosind pompita. Lichidul de curățare de asemenea poate fi folosit de către fotografii de eveniment pentru curățarea și înlăturarea petelor și amprentelor, fără a afecta suprafața lentilei obiectivelor.

Link produs

 

Joby Gorillapod

Joby Gorillapod pentru telefoane si aparate foto

Joby Gorillapod este un minitrepied flexibil util atât pentru camere foto de mici dimensiuni cât și pentru smartphone-uri sau camere de acțiune cu accesoriile de prindere potrivite. Este destul de mic în dimensiuni si este potrivit pentru crearea de video-uri de calitate profesionala tip vlog sau alt conținut pentru YouTube.

Poate fi așezat pe diverse suprafețe plane sau poate fi prins de anumite obiecte cu ajutorul piciorușelor flexibile. Acesta este un ajutor de nădejde pentru prietenul tău fotograf și o idee de cadou cu un preț sub 200 de lei!

Link produs

 

Citește și: Obiective foto pentru fotografia de nuntă

 

Idei de cadouri pentru fotografi de Crăciun sub 500 lei

Hard disk extern

Hard Disk extern

Unitățile hard disk externe sunt portabile, ușor de utilizat și pot oferi o cantitate mare de spațiu de stocare. De mult spațiu de stocare are nevoie un fotograf nuntă București, botez sau de cununie civilă unde poate capta mii de fotografii la un eveniment. Dacă cauți un cadou util pentru fotografi atunci vei da lovitura cu un hard disk extern. În functie de dimensiunea de stocare a acestora poți găsi hard disk-uri externe sub 500 de lei.

Un alt avantaj în a deține un hard disk extern este că puteți crea o copie de rezervă a unor evenimente. Acestea vor fi păstrate în siguranță în cazul în care cele originale sunt modificate sau șterse accidental. Chiar dacă nu sunt utilizate în scopuri de rezervă, hard disk-urile externe oferă o modalitate ușoară de a vă extinde spațiul de stocare existent.

Link produs

 

Aparat foto polaroid + hârtie

Aparat foto polaroid instant Fujifilm Instax Mini 40 + Set 20 Hartii Foto

La fel ca în cazul aparatelor pe film, aparatul foto polaroid a rămas la modă pentru fotografi. Este motivul pentru care cele mai bune aparate foto instant sunt încă de actualitate, chiar și în era digitală de astăzi. Tehnologia care stă la baza celor mai bune aparate foto instantanee există încă din anii 1940. Tocmai această simplitate este cea care face ca acest tip de fotografie să fie încă atrăgător atât pentru fotografii de eveniment cât și pentru fotografii amatori.

Aceste aparate polaroid instant se pot găsi sub diverse forme și culori, unele sunt chiar foarte simpatice iar fotografia se realizează instant. Pozele ies imediat după ce ai apăsat butonul de declanșare iar în două-trei minute se developează. Acest cadou este potrivit pentru prietenul tău fotograf și poate fi folosit în momentele spontane când dorești să ai amintirile cât de repede posibil. Ca fotograf de eveniment poți capta amintirile de la nuntă sau botez și le poți oferi pe loc invitațiilor ceea ce cu siguranță îi va face fericiți și va fi o surpriză pentru ei. Aceasta este o idee de cadou de Crăciun pentru fotografi amatori sau profesionisti sub 500 de lei.

Link produs

 

Curea de umăr Peak Design Slide Lite

Curea Peak Design Quick Release cadouri pentru fotografi de Craciun

 

Cureaua de umar pentru aparate foto Peak Design Slide Lite este o curea care permite fotografului să care un aparat foto într-un mod comfortabil. Această curea este utilă pentru fotografii de nuntă sau de orice alt eveniment și mai ales atunci când ești grăbit, sau când ai nevoie să-ți folosești ambele mâini pentru altceva.

Cureaua de umăr Peak Design Slide Lite este un cadou unic pentru fotografi. Este sigură, susținând până la 90kg de greutate. Un produs foarte util și o idee de cadou pentru fotografi de Crăciun sub 500 de lei.

Link produs

 

Citește și: 7 instrumente software de care ai nevoie ca fotograf de nuntă

 

Idei de cadouri pentru fotografi de Crăciun în jur de 1000 lei

Imprimantă Fujifilm Instax Link Wide pentru smartphone

Imprimanta Fujifilm Instax Link Wide pentru smartphone

Ce este mai grozav decât a avea fotografiile pe loc? Fujifilm Instax Mini Link este o imprimantă care poate scoate instant fotografii de pe telefonul tău sau de pe orice alt aparat. Pentru început este nevoie să descarci aplicația compatibilă cu imprimanta Fujifilm iar apoi să o conectezi la telefonul smartphone și să printezi imaginile dorite. Făcând din aceasta cadoul perfect pentru fotografi!

Link produs

 

Colorimetru profesional pentru monitor

Colorimetru profesional pentru monitor Calibrite Colorchecker Display

Editarea fotografiilor poate fi o pacoste pentru orice fotograf. Indiferent că utilizați un sistem desktop PC, laptop, iMac sau Macbook, tehnologia de calibrare este importantă pentru calibrarea monitorului la nivel hardware. Acesta permite optimizarea acurateței culorilor și uniformizarea pentru a asigura un nivel de luminozitate consistent pe întreaga suprafață a ecranului. Cu ajutorul colorimetrului Calibrite ColorChecker Display culorile vor fi redate precis, nuanțele de gri vor fi consistente, detaliile din umbre și din zonele supraexpuse vor fi protejate, iar tonurile pielii vor fi redate natural.

Pentru fotograful de nuntă acest dispozitiv este extrem de util pentru a vedea culorile clar atunci când editează un eveniment. Orice monitor este recomandat sa fie calibrat la fiecare 6 luni, făcând din acest calibrator o idee de cadou pentru un fotograf experimentat.

Link produs

 

Consola de editat fotografii LoupeDeck+

Consola de editat fotografii LoupeDeck+ idei de cadouri pentru fotografi de Craciun 2022

 

Obținerea editării perfecte a fotografiilor devine mai rapidă cu consola de editat LoupeDeck+. Daca bugetul va permite, un astfel de dispozitiv este un cadou perfect de Crăciun pentru fotografi profesionisti. Consola odată conectată la un sistem cu Windows sau MacOS îi va permite fotografului sa editeze mii de fotografii si clipuri video intr-un timp mai scurt. Cu ajutorul Loupedeck+ fotografii de eveniment pot edita fotografii in Adobe Lightroom, Camera RAW si Photoshop. Loupedeck+ este compatibila si cu aplicatiile video precum Final Cut Pro X si Premiere Pro.

Vei impresiona orice fotograf sau videograf cu acest cadou util!

Link produs

 

Geantă Peak Design Everyday Sling Bag 6L v2

Geanta Peak Design Everyday Sling Bag 6L V2

Geanta Peak Design Everyday Sling Bag v2 este o geantă de transport versatilă, compacta și atent realizată. Orice fotograf poate transporta cu ușurință și cu grijă aparatele, obiectivele și alte dispozitive în această geantă. Aceasta are două divizoare interioare pliabile pentru personalizare și alte buzunare interioare care pot servi pentru depozitarea bateriilor și a cardurilor de memorie. De asemenea prezintă un buzunar extern care poate fi folosit pentru cărți, agende sau gustări. Fermoarele sunt durabile și rezistente iar curelele de transport externe permit fixarea echipamentelor și a accesoriilor. De asemenea cureaua antiderapantă căptușită poate fi purtată atât pe umăr cât și în jurul taliei.

Această geantă este versiunea de 6L (litri), însă Peak Design mai fabrica si de 3L sau 10L. Este o idee de cadou de Crăciun pentru fotografi începători dar și pentru cei experimentați. Fotografii de eveniment pot opta pentru varianta de 6L pentru a căra în ea obiectivele foto interschimbabile în timpul ședinței foto de cuplu.

Link produs

 

Citește și: DSLR sau mirrorless pentru fotografia de nuntă?

 

Un mega-cadou pentru fotografi

Aparatul foto Leica Q2

Leica Q2 aparat foto mirrorless

Am păstrat acest minunat aparat Leica pentru sfârșitul listei cu cadouri de Crăciun pentru fotografi. Acesta este un aparat foto pe care prietenul tău fotograf îl va păstra cu mare drag pentru tot restul vieții. Camerele Leica sunt cunoscute pentru optica lor superbă și construcția de neegalat. Leica Q2 oferă o nouă dimensiune fotografiei cu senzorul sau performant full-frame de 47.3 de megapixeli si procesorul de imagine. Senzorul poate capta până la cele mai mici detalii, fiind astfel un aparat foto ideal pentru toți fotografii. Q2 depășeste barierele tehnologiei, creând un senzor cu o sensibilitate ISO de până la 50000, capabil să redea imagini clare chiar si în condiții de lumină slabă. Este construit de specialiști si asamblat manual, componentele fiind atent îmbinate.

Aparatul are un design compact si ergonomic, ceea ce îl face preferatul multor fotografi. De asemenea, discreția este unul dintre avantajele principale ale aparatelor foto Leica Q2. De la design-ul minimalist, compact, până la obturatorul silențios, Q2 este un aparat foto super performant care cu siguranță va fi apreciat la adevărata lui valoare de către prietenul tău fotograf. Obiectivul foto este fix 28mm f1.7, însă există posibilitatea de a fotografia 35mm, 50mm sau 75mm cu decuparea digitală internă. Acest aparat are un preț ceva mai mare însă dacă banii nu sunt o problemă, cu siguranță un aparat Leica Q2 va fi un mega-cadou pentru prietenul tău fotograf. Dacă te gândești să-i cumperi prietenului tău aparatul acesta, tare aș vrea să am un prieten ca tine!

Link produs

 

Citește și: Nikon Z5: un aparat foto mirrorless full frame pentru fotografia de nuntă la un preț avantajos

 

Cadoul de Crăciun pentru fotografii de eveniment contează

Sper că ați găsit cele mai bune variante și idei în lista mea cu cadouri pentru fotografi de Crăciun. Toate produsele menționate sunt utile, se pot găsi ușor și îi vor ajuta pe prietenii voștri fotografi experimentați sau care prezintă doar o pasiune pentru acest domeniu. Cu ajutorul acestor mici daruri prietenului vostru fotograf de nuntă îi va fi ușurată munca și va fi cu siguranță încântat și mulțumitor pentru darul primit.

În această perioada contează să dăruim atât dragoste cât și un pic din timpul nostru și să împărtășim pasiuni și gânduri bune cu toți din jurul nostru. Această perioadă a Crăciunului este cu siguranță una magică și se simte asta în sufletele noastre și a celor dragi. Sărbători frumoase!

DISTRIBUIȚI ACEST ARTICOL