Încetează să faci poze. Începe să faci fotografii

august 27, 2018

“O poză face cât 1000 de cuvinte”, asta dacă aveți imaginea potrivită. Vrei să începi să faci fotografii? Ei bine, încetează să mai faci poze. Astăzi oamenii au o perioadă de atenție de mai puțin de nouă secunde. Drept urmare, imaginile sunt mai importante decât oricând și trebuie să captezi atenția imediat, mai ales în era social media.Încetează să faci poze. Începe să faci fotografii

O mare partea a creierului se concentrează pe procesul vizual și pe viteza incredibilă în care ochiul analizează imaginea. Creierul uman poate recunoaște un obiect familiar în numai 100 milisecunde. Toate aceste lucruri fac din imagini calea perfectă de a comunica în lumea noastră contemporană.

De când popularitatea pozelor digitale a crescut, este mult mai comun să facem multe poze. Acest lucru înseamnă să capturăm cât de multe poze putem, fără să ne gândim prea mult la acestea, ceea ce este total greșit. Concentrarea principală nu se mai pune pe faptul că putem face poze frumoase și cum putem îmbunătăți acest lucru, ci mai degrabă pe faptul că putem rata ceva.

Atunci când îți schimbi gândirea în privința modului în care captezi imaginile, fie că fotografiezi cu aparate pe film sau digitale, vei realiza ceea ce trebuie să faci ca să creezi fotografii mai bune.

 

Citește și: Drumul spre succes

 

Fotografii plăcute

Oamenii au instinctul de a comunica și acest lucru poate lua multe forme. Prima formă de comunicare este aceea vizuală. Prin fotografii poți captura momente din viața cuiva și le poți împărtăși cu viitoarele generații. Putem să expunem povești prin fotografii, povești ce ne transpun în diferite locuri și timpuri. Cu un aparat de fotografiat ai posibilitatea să înregistrezi zile de naștere, momente haioase, dramatice și ciudate.

Să faci o fotografie înseamnă să vezi ceva cu ochii tăi și să capturezi acel moment cu o cameră. Ține minte că pozele tale nu trebuie să fie super profesioniste sau uimitoare ca să fie speciale. Atâta timp cât înseamnă ceva pentru tine și pentru alți oameni ele valorează ceva.

 

Impactul emoțional

Imaginile spun o poveste; uneori o imagine este mai bună la comunicarea unei povesti decât un cuvânt scris. Momentele sunt trecătoare, timpul trece rapid înaintea ochilor și peisajele se schimbă în mod constant. Cred că ceea ce face o fotografie de succes este ceva subiectiv. Cel mai important element este să te facă să simți ceva. Imaginile noastre pot exprima bucurie și tristețe, mirare și simpatie. Fiecare emoție umană poate găsi un loc în fotografie. Fotografiile ne pot atrage atenția și pot vorbi direct cu emoțiile noastre.

 

Fotografiile în era social media

Social media este un spațiu aglomerat, iar utilizarea fotografiilor este o modalitate excelentă de a atrage atenția. Un post de social media însoțit de o fotografie este de zece ori mai probabil să aibă un impact, deoarece creierul nostru răspunde atât de rapid la imagini și culoare în comparație cu alte tipuri de informații. Imaginea este un mod rapid de a transmite emoții în era social media. Pentru a obține cu adevărat atenția pe care o doriți, desigur, trebuie să partajați fotografiile care reprezintă interes pentru publicul țintă. Pentru a vă menține atenția publicului, asigurați-vă că utilizați o varietate de imagini.

 

Poze sau artă

Fotografia înregistrează istoria și o păstrează pentru ca generațiile viitoare să o vadă, să se bucure sau să interpreteze așa cum doresc. Fotografia poate schimba păreri a milioane de oameni în privința unui subiect major sau poate schimba părerea individuală când vine vorba de ceva nesimnificativ. Cu toate acestea, fotografiile au un impact emoțional, au valoare, credința și uneori chiar și promisiuni.

Fotografia ne permite să ne exprimăm printr-o formă de artă. Fiecare dintre noi avem un motiv diferit de a capta o fotografie și de a exprima ceva în aceasta. În esență, vrem să creăm ceva. Capturarea unei imagini ne face un artist și acest lucru se simte bine.

 

Încetează să faci poze, începe să faci fotografii!

 

Fotograf de evenimente din București: Soulseeker

 

DISTRIBUIȚI ACEST ARTICOL