Nikon Z5: un aparat foto mirrorless full frame pentru fotografia de nuntă la un preț avantajos

august 8, 2020

Nikon a anunțat modelul Z5, al patrulea model din seria de aparate foto mirrorless. Este varianta mai ieftină a modelelor Z6 și Z7. Nikon Z5 este un aparat foto mirrorless full frame pentru fotografia de nuntă la doar 9.999,99 lei. Acesta vine împreună cu obiectivul de kit NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 și adaptorul FTZ.

Nikon Z5 un aparat foto mirrorless full frame pentru fotografia de nuntă la un preț avantajos

 

Aparatul Nikon Z5 este menit să ofere calitatea senzorului full frame la un preț de pornire relativ scăzut. Acest lucru îl face una dintre cele mai ieftine camere full frame, potrivită pentru un fotograf de nuntă începător. Evident, niciun fotograf de nuntă profesionist nu trebuie să excludă achiziționarea unui astfel de aparat foto. În special în cazul în care acesta are în trusă multe obiective foto cu montura F. Acestea pot fi folosite cu adaptorul FTZ fără probleme.

 

Citește și: Cele mai bune camere pentru vlogging

 

Specificațiile aparatului foto mirrorless Nikon Z5

Nikon Z5 are un senzor CMOS în format FX de 24.3MP cu noul procesor de imagini EXPEED 6 de la modelele mai scumpe. Aparatul foto are sensibilitate până la ISO 51.200 (extensibil la ISO 102.400). Poate capta fotografii de rezoluție completă în rafale de până la 4.5fps cu AF/AE.

Nikon Z5 f64.ro aparat foto mirrorless foto nunta

 

O caracteristică pe care atât fotografii, cât și videografii o vor aprecia este includerea stabilizării în cinci axe în interiorul aparatului foto. Această caracteristică vă permite să utilizați viteze mai lungi de declanșare pentru fotografii și să obțineți o imagine mai stabilă pentru video.

Nikon Z5 acceptă, de asemenea, sloturi duble SD UHS-II și puteți seta cel de-al doilea slot pentru back-up. Da! În sfârșit au făcut acest lucru, au pus două sloturi de carduri. Ceea ce este foarte important pentru un fotograf de eveniment, fie că este fotograf nuntă București, fotograf botez București sau fotograf cununie civilă București. Ca fotograf profesionist de eveniment ai întotdeauna nevoie de back-up pentru uneltele tale, dar și pentru imaginile documentate.

Conectivitatea Wi-Fi și Bluetooth vă permite să transferați și să copiați imagini fără fir. Pentru utilizatorii de video, aparatul foto mirrorless Nikon Z5 poate înregistra videoclipuri în format 4K la 30fps cu un crop de x1.7. În format FHD puteți capta imagini video până la 60fps (full frame). Intervalometrul încorporat vă permite să faceți video-uri time-lapse direct în aparat.

Nikon Z5 încorporează același sistem de autofocus de la frații mai mari Z6 și Z7 cu 273 de puncte de focus. Acesta vine direct cu versiunea 3.0 care permite folosirea de animal face detection.

 

Citește și: DSLR sau mirrorless pentru fotografia de nuntă

 

Aparat foto mirrorless pentru fotografia de nuntă

 

Corpul aparatului foto este confecționat din magneziu, ceea ce îl face foarte rezistent. O altă caracteristică utilă și importantă pentru un fotograf profesionist de eveniment este rezistență la stropii de ploaie sau la praf. Nikon Z5 este un aparat foto mirrorless sigilat împotriva umezelii și a prafului, ceea ce îl face perfect pentru un fotograf de nuntă. Un fotograf cu servicii foto nuntă sau foto botez este posibil să întâmpine situații unde aparatul foto este supus unui stres de natură externă.

Ecranul este tactil și se înclină în sus sau în jos, are 3.2” și un EVF OLED de 3.69 milioane de puncte. Ceea ce lipsește este ecranul LCD de sus, unde de obicei sunt arătate câteva informații utile despre setări. Pe partea laterală se află mufa pentru căști, microfon sau micro HDMI și portul USB-C 3.2 Gen 1 cu suport de încărcare. Camera foto poate fi folosită și ca o cameră web pentru apeluri video și live streams.

Nikon Z5 este la prețul de 9.999,99 lei pentru corpul camerei cu obiectivul NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 și cu adaptorul FTZ pentru obiective cu montură F. Poți spune că nu trebuie să spargi o banca pentru a intra în noul sistem mirrorless de la Nikon. Nikon Z5 este un aparat foto mirrorless full frame pentru fotografia de nuntă și nu numai. Orice fotograf la început de drum care dorește un aparat foto complet poate accesa sistemul mirrorless de la Nikon. Aparatul o să fie disponibil în magazine din august 2020. Obiectivul foto NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 se poate cumpăra separat. Acesta este potrivit pentru fotografia de stradă sau pentru fotografii în călătorii.

 

Fotograf București: Soulseeker

DISTRIBUIȚI ACEST ARTICOL