Nuntă Secretă a.k.a. Elopement Wedding

august 21, 2018

Nunta Secreta a.k.a. Elopement Wedding Nunta Exotica

Nuntă secretă sau “elopement wedding”, cum este cunoscută în afară, este o nuntă mică și de obicei în locații mai puțin comune printre nunțile din România. Dacă alegeți să faceți o nuntă exotică, destinația este esențială, deoarece trebuie să ofere peisaje uimitoare și o atmosferă unică, de poveste, oferind condițiile necesare pentru a spori aceste amintiri fabuloase. Dacă ești pasionat de călătorii atunci o să iubești o nuntă secretă intr-o țară străină cu un peisaj de neuitat. După ore de cercetări aici se află ghidul dumneavoastră pentru tot ce trebuie să știți despre “elopement wedding”.

 

Cu toate acestea, deoarece aceste tipuri de nunți sunt adesea în țări străine, ele sunt supuse unor neobișnuiți și neașteptați factori logistici. Agenda dumneavoastră de planificare, inclusiv fotografia, poate fi afectată de acești factori. Planificarea unei nunți secrete merită un timp de gândire. Care să fie locația? Ce să purtați, cum să faceți ceva special și ce să faceți ulterior? Ca să nu mai vorbim despre părinți, alte rude apropiate sau prieteni.

 

Citește și: Cum să-ți găsești fotograful perfect pentru nuntă

 

Faceți nunta secretă pentru motivele corecte

Să fugi într-o țară străină, într-o locație impresionantă, să-ți faci nunta exotică cu partenerul cu care îți vei petrece toată viața sună de vis. Însă nunta secretă poate fi o afirmație în sine. Așa că dacă intenționezi să te căsătorești fără prieteni și familie de partea ta, asigură-te că e ceva ce vrei să faci cu adevărat. Unele motive pentru care ați vrea să fugiți este să economisiți bani. Sau poate vreți să evitați agitația, să păstrați lucrurile intime și personale, sau vreți să evitați drama familiei. Asigurați-vă că ați acordat un timp de gândire acestui lucru și asigurați-vă că asta doriți amândoi.

 

Citește și: 5 sfaturi pentru alegerea unui fotograf de nuntă

 

Să nu vă simțiți vinovați

Poate exista o cantitate mare de vinovăție asociată cu această nuntă secretă. Astfel încât acest lucru ar putea fi mai ușor de zis decât de făcut. Încercați să nu vă simțiți vinovați cu privire la decizia dumneavoastră. Nu trebuie să justificați nimănui acest lucru. Desigur, unii prieteni sau unii membrii din familie ar putea fi inițial dezamăgiți de ideea de a nu-ți împărtăși cu ei ziua această importanță din viața ta. Sunt șanse ca o dată ce trec peste șoc, să fie de acord cu decizia dumneavoastră. Până la urmă prietenii și familia trebuie să vă dorească numai binele. Încercați să nu vă supărați dacă unii oameni nu sunt la fel de entuziasmați de știrea dumneavoastră.

 

Citește și: 7 întrebari frecvent adresate fotografului de nuntă

 

Țară nouă, reguli noi

Trebuie să știți că unele țări au legislația diferită și trebuie să vă asigurați că vă puteți căsători în țara respectivă. Cu cât timp înainte trebuie să vă înregistrați? Ce documente vă trebuie? Căsătoria va fi valabilă în jurisdicția dumneavoastră? Acestea sunt câteva din lucrurile pe care trebuie să le cunoașteți dacă vă doriți o nuntă secretă în altă țară. Toți avem o noțiune de “elopement wedding”  romantică, în care rezervați doar zboruile și spuneți “Da” sau “Yes”. Din păcate, chiar și cele mai inedite gesturi au o logistică.

 

Citește și: Creează-ți propriile invitații de nuntă

 

Contactează un fotograf profesionist de nuntă

Nu uita să contactezi un fotograf profesionist de nuntă, cineva care a mai fotografiat la evenimente și stilul acesta îl definește. Rezervarea unui fotograf profesionist este o investiție sănătoasă pentru ziua nunții tale. Vei avea amintiri pe care le vei păstra toată viața. La urma urmei sunteți într-o locație specială, este o nuntă exotică. Așa că: “pics or it didn’t happen”!

Dacă vei angaja un fotograf profesionist din țara destinației trebuie să te aștepți ca acesta să aibă un preț mai mare decât majoritatea fotografilor din România. Astfel că de cele mai multe ori este nu doar mai comod, dar și mai puțin costisitor să plecați cu un fotograf nuntă București sau din orice alt oraș din țară. Mai mult decât atât, există șansa ca unii fotografi profesioniști din România să își reducă tariful semnificativ pentru nunțile din străinătate. Acest lucru este posibil atâta timp cât le sunt acoperite transportul și cazarea. În plus, trebuie să aveți în vedere și că există fotografi din străinătate care nu stau mai mult de 10 ore la o nuntă tipică.

De asemenea, un fotograf profesionist de nuntă trebuie să creeze o poveste din această experiență și trebuie să fie lângă dumneavoastră de la început până la sfârșit. Vreți să aveți pe cineva căruia îi face plăcere să fotografieze, astfel încât să surprindă fiecare moment din călătoria dumneavoastră. Un fotograf profesionist are experiență în documentarea evenimentelor și oferă servicii foto nuntă de calitate. Nunta secretă cu fotograful de nuntă potrivit este un bonus!

 

Citește și: 5 motive pentru a angaja un fotograf profesionist de nuntă

 

Gândiți-vă la destinație

Vreți o nuntă secretă în mijlocul Parisului cu Turnul Eiffel în spate în poze sau printre străzile înguste din Roma, mâncând o felie de pizză autentică? Vreți să faceți cununia religioasă pe o plajă exotică din Insulele Bermude sau Tailanda? Sau doriți să bifați o destinație în Barcelona, Londra sau Amsterdam? Odată ce v-ați hotărât unde doriți să mergeți și simțiți că doriți să faceți acolo “elopement wedding” puteți începe să puneți la punct un plan. Un mic sfat este să verificați ghidurile de destinație pentru inspirație. Fotografiile de la nunta secretă sunt influențate pozitiv de aceste locații impresionante.

 

Citește și: Planifică-ți nunta cu o aplicație de telefon

 

Vorbiți cu persoanele responsabile

Deși acest lucru nu este unul strict, este foarte recomandat! Chiar dacă sunteți persoane timide încercați să vă faceți curaj să vorbiți cu persoanele care se vor ocupa de restaurant și încercați să obțineți o reducere. Dacă nunta secretă este organizată într-o zi de duminică unde de obicei nu se petrec multe evenimente este bine de știut că puteți negocia o reducere pentru timpul petrecut în respectivul local. Dacă nu puteți să vă întâlniți în față cu respectivele persoane puteți să folosiți Skype sau puteți comunica cu ajutorul telefonului său prin email. Vorbiți din timp cu persoana responsabilă de restaurant, cu fotograful, florarul său orice altă persoană care este responsabilă de un aspect al nunții dumneavoastră.

Un organizator de nunți locale dă întotdeauna rezultate dacă vreți să investiți, astfel încât puteți sta puțin mai relaxați. Acesta vă poate sfătui cu privire la legislația din țara respectivă. Mai mult de atât vă poate recomanda și localuri pentru nuntă sau locuri pentru sesiunea foto. Poate aranja transportul și vă poate sfătui cu locuri unde puteți lua masa și alte “know how-uri” locale.

 

Citește și: Cum să economisești bani pentru nuntă

 

Trimite un mesaj de căsătorie

Trimiteți un mesaj de “elopement” unde anunțați prietenii și familia despre intenția dumneavoastră de a organiza o nuntă exotică. Unii oameni s-ar putea întreba ce s-a întâmplat cu logodna dumneavoastră. Sau dacă o să primească o invitație la nuntă în curând. Un anunț de căsătorie permite oamenilor să știe că deja ați ajuns la un acord și au ocazia să vadă acele poze minunate capturate în ziua voastră specială. Și, desigur, există întotdeauna o șansă ca destinatarii să vă trimită un răspuns sub formă de cadouri. Dacă primiți dumneavoastră un astfel de mesaj de la prieteni și nu sunteți invitați în acea escapadă puteți trimite un cadou pentru casa nouă și le puteți ura casa de piatră și fericire.

 

Citește și: Locații cool de nuntă din România

 

Creați amintiri speciale

Doar pentru că nu aveți 120 de invitați la nuntă nu înseamnă că nunta secretă nu ar trebui să fie specială. Normal că o să fie specială, o faceți altfel decât majoritatea oamenilor din România. Fie că este vorba despre jurăminte personalizate, închirierea unei limuzine, mâncând tortul de nuntă la micul dejun sau mergând la un restaurant Michelin pentru cină. Faceți tot ce puteți pentru a simți că ziua nunții dumneavoastră este una specială și cu adevărat memorabilă. Creați acele amintiri speciale din ziua nunții!

 

Citește și: Ești în căutarea unui fotograf de nuntă? Iată ce trebuie să știi!

 

Nunta cu destinație în altă țară

Nunta cu destinație în altă țară poate să fie privită ca pe o vacanță exotică bine meritată. Îmi place ideea de nuntă secretă. Noțiunea de a elimina listă de oaspeți, foaia de calcul bugetară și fantezia de a zbura undeva romantic doar voi doi sună incredibil. Ce poveste pentru nepoți! Chiar dacă preferați să optați pentru o nuntă exotică, fără mare “tam-tam”, trebuie să planificați fuga. Alegerea unui fotograf de nunți internationale cu experință și ca fotograf botez sau fotograf cununie civilă este de asemenea esențială.

 

Fotograf de nuntă: Soulseeker

DISTRIBUIȚI ACEST ARTICOL