Sfaturi și recomandări formații de nuntă 2020

decembrie 12, 2019

Alegerea unei formații de nuntă pentru ziua ta specială este o parte esențială a procesului de planificare a nunții și una pe care vei dori să o faci corect. În acest articol vei regăsi și recomandări formații nuntă București sau în orice alt oraș! Din fericire, alegerea band-ului de nuntă potrivit pe stilul tău nu trebuie să fie complicată. Acum ai parte de ajutor prin acest articol. Vezi care sunt sfaturile în alegerea trupei de nuntă, dar și câteva recomandări de formații de nuntă.

recomandări formații nuntă București

Muzica live la petrecerea de nuntă este, fără îndoială, cea mai plăcută și interactivă modalitate de a-i scoate pe oaspeții tăi de nuntă pe ringul de dans. Dar cum decideți ce trupă de nuntă să alegeți? Ce diferențe între recomandări band-uri de nuntă există? Nu sunt toate la fel? Nu toate trupele cântă cover-uri pentru nuntă?

În această postare am încercat să răspund la unele dintre întrebările principale pe care un cuplu de viitori miri și le pune atunci când caută o formație live pentru nuntă. O întrebare des întâlnită a viitorilor cupluri de miri poate fi: “Ce formații de nuntă îmi recomandați?”. Poate să fie o etapă stresantă găsirea și alegerea band-ului de nuntă. Probabil cea mai mare dificultate pentru un cuplu este găsirea band-ului de nuntă cu muzică pe stilul lor. Dacă nu știți de unde să începeți, aici sunt câteva sfaturi pentru a vă ușura alegerea trupei de muzică sau DJ pentru nuntă.

 

Citește și: 5 sfaturi pentru alegerea unui fotograf de nuntă

 

Stilul de muzică al formației de nuntă

Oricât de neobișnuite ar fi gusturile tale muzicale, există cu siguranță o formație de nuntă care îți poate oferi o performanță potrivită stilului tău. Dacă vei explora site-ul unei agenții de divertisment, vei constata că band-urile sunt împărțite în mod convenabil în diferite genuri și stiluri. Ceea ce îți va face căutarea cu atât mai simplă. Dacă vă chinuiți să gășiți o formație de nuntă care să se potrivească stilului vostru muzical, un alt sfat este să luați legătură cu firme de impresariat artiști și trupe. Acești impresari sunt persoanele potrivite care să vă recomande formații pentru nuntă diferite. Le puteți comunica preferințele voastre muzicale și bugetul disponibil și puteți avea câteva recomandări formații nuntă în doar câteva minute.

Un sfat important pe care îl dau cuplurilor când mă întâlnesc cu aceștia pentru a discuta despre ziua nunții lor este că trebuie să planifice nunta după propriul gust. Când vă alegeți o trupa de nuntă probabil veți dori să cânte toate stilurile de muzică. Până la urmă sunt invitați membrii ai familiei, dar și prieteni. Vă doriți ca aceștia să se distreze în cinstea voastră. Nu uitați că cel mai important este să vă placă și vouă. Este ziua voastră specială și voi sunteți actorii principali. Veți avea multe recomandări formații nuntă cu multe stiluri de muzică. Alegerea band-ului de nuntă este pe stilul vostru?

 

Alegerea stilului de muzică

O dată ce cunoașteți stilul de muzică pentru formația de nuntă este timpul să vă găsiți trupa de vis. De obicei veți viziona un clip promoțional al formației de nuntă recomandate și va fi dragoste la prima vedere. Chiar dacă sunteți hotărâți asupra unui band de nuntă, ar trebui să analizați tot ceea ce oferă. Să vă asigurați că rezervați un pachet de divertisment pe gusturile tuturor cerințelor dumneavoastră.

Trebuie să vă asigurați câți soliști are band-ul de nuntă recomandat. Cât de des iau pauze și câți alți instrumestisti există în trupa lor. Vor veni cu un DJ sau vor avea instalație de lumini? Acestea sunt alte întrebări pe care trebuie să le luați în calcul atunci când căutați recomandări de formații pentru nuntă.

 

Citește și: 5 motive pentru a angaja un fotograf profesionist de nuntă

 

Setează-ți bugetul pentru DJ sau formație de nuntă

Aveți recomandări de formație de nuntă sau DJ pentru nuntă cu prețuri diferite? Prețul la care te poți aștepta să îl plătești pentru o trupă de nuntă live variază dramatic. Bugetul dumneavoastră va fi probabil factorul decisiv. Un DJ bun pentru ziua nunții poate să aibă prețuri de la 100 euro pe oră. În timp ce o formație de top pentru nuntă poate costa de la 3000 euro în sus. O trupă nuntă este formată de obicei din 2 cântăreți și aproximativ 4-5 instrumentiști. În general, cu cât sunt mai mulți instrumentiști sau membrii ai unei trupe, cu atât mai mult trebuie să vă așteptați să plătiți. Cu toate acestea este posibil să economisiți bani dacă negociați numărul de muzicieni sau cât timp să stea la nuntă. Aveți nevoie într-adevăr de 2 cântăreți?

Unul dintre motivele principale pentru care un band de nuntă este angajat este faptul că oamenii adoră muzica live. O voce bună, fie trupă rock pentru nuntă sau care cântă orice alt gen, aceea o să fie apreciată mai mult de invitați. O formație de muzică pentru nuntă va ține invitații pe ringul de dans de la început până la sfârșit. Alți factori în recomandarea unei formații de nuntă țin de experiența acesteia și popularitatea lor.

 

Bugetul formației de nuntă

La fel ca și la setarea bugetului pentru un fotograf de nuntă sau fotograf cununie civilă, acesta se poate schimba după ce veți face câteva cercetări amănunțite. Unii DJ pot costa mai mult decât unele trupe. În timp ce un band de nuntă renumit poate ajunge și la peste 5000 euro. Trebuie să vă faceți bine calculele. La fel ca și cu bugetul pentru band nuntă, faceți o listă și cu recomandări formații nuntă.

O modalitate rapidă de a afla bugetul formației de nuntă este contactarea acesteia prin telefon sau email. Puteți accesa site-ul band-urilor de nuntă recomandate și verificați pachetele lor, dar și disponibilitatea.

 

Citește și: Cum să economisești bani pentru nuntă

 

Recomandările prietenilor pentru alegerea formației de nuntă

Cea mai ușoară modalitate pentru a alege o formație de nuntă rămâne cu adevărat recomandarea unui prieten. Probabil ai prieteni care au avut nuntă recent sau care au fost invitați la nuntă. Întreabă-ți prietenii care sunt recomandările lor pentru alegerea formației de nuntă. Cu siguranță au câteva recomandări formații nuntă București care le-au rămas în minte. Care a fost nunta unde s-au distrat cel mai mult? Unde au dansat până dimineață și au uitat să mănânce? Atunci când ești invitat la o nuntă probabil vei reține multe lucruri precum locația, mâncarea, dar și muzica de la nunta respectivă. Dacă a fost pe placul prietenilor tăi, atunci există mari șanse să fie și pe placul tău. Până la urmă prietenii tăi sunt viitori invitați la nunta ta.

La fel ca și în alegerea serviciilor foto video nuntă, probabil cea mai folosită modalitate este recomandarea. Band-ul de nuntă la fel ca și un fotograf nuntă București, fotograf botez București sau în orice alt oraș sunt persoane care se ocupă cu prestarea serviciilor. În orice domeniu de prestare de servicii recomandările sunt pe primul loc în alegerea acestora. Să nu uităm că înainte de Instagram, Facebook și Google, recomandările erau pe primul loc.

 

Recomandarea formației de nuntă din partea prietenilor

Dacă invitații de la nuntă nu știu exact cum se numește trupa care a cântat, cu siguranță mirii știu pe cine au angajat pentru nunta lor. Luați legătură cu respectivul cuplu de miri care a avut cea mai tare formație la nunta lor. Vă puteți face o lista cu recomandări formații nuntă ale prietenilor pentru alegerea de band pentru nuntă și puteți face cercetări mai amănunțite pe site-ul acestora sau pe canalul de Youtube.

 

Citește și: 10 site-uri cu rochii de mireasă la prețuri accesibile

 

Formații de nuntă recomandate de wedding planner

Un organizator de nuntă are relații cu toți furnizorii de nuntă. Vă poate recomanda persoane capabile să vă îndeplinească visele din ziua nunții, precum recomandări formații nuntă. Un wedding planner profesionist din România probabil are pe lista de recomandări câțiva fotografi de nuntă profesioniști sau câteva formații nuntă cu prețuri ce variază. Astfel încât să vă încadrați în orice buget aveți. Vă poate economisi timp în cercetarea fiecărei formații de nuntă. Puteți accesa rapid website-urile acestora sau vă poate arată filmulețe de la nunți recente unde aceste band-uri de nuntă au făcut spectacol.

Investiția într-un organizator de nuntă (wedding planner) poate să fie una majoră după planul bugetar al viitorilor miri. Ați stă mai liniștiți dacă vă spun că acest cost merită? Organizarea unei zile de nuntă implică mult timp. Și timpul este probabil cel mai de preț lucru al unei persoane. Ai alege să vorbești personal cu fiecare furnizor de nuntă, să te întâlnești și să povestești despre nevoile tale de nuntă cu un fotograf profesionist de nuntă, candy bar nuntă, formații nuntă București, Brașov, Sibiu sau orice alt oraș? Ai alege să te întâlnești și să semnezi un contract pentru nuntă cu fiecare dintre aceștia? Timpul acesta se poate reduce semnificativ dacă alegi să angajezi un organizator de nuntă pentru nevoile tale speciale din ziua ta unică.

 

Recomandări de formații pentru nuntă din partea organizatorului de nuntă

Agențiile de divertisment sunt, de asemenea, o modalitate de alegere a unei formații nuntă București, Iași, Cluj sau orice alt oraș. Consilierii cu experiență vor lua legătură cu dumneavoastră pentru a vă cunoaște preferințele muzicale și alte detalii despre nuntă. Vă vor face sugestii pe baza cerințelor voastre. Aceștia vă pot face recomandări formații nuntă în București sau în orice alt oraș.

Organizatorul de nuntă vă poate face recomandări band nuntă pentru anul 2020 care să fie pe placul vostru. Acesta având deja mai mulți factori de la voi pentru a influența alegerea potrivită.

 

Citește și: De ce să angajezi un organizator de nuntă?

 

Band de nuntă recomandat de localul de petrecere pentru nuntă

Multe localuri de nuntă vă pot recomanda trupe nuntă cu care colaborează sau care au cântat la anumite nunți în acel loc. În această situație este posibil să fie “hit and miss”. Adică aveți 50% șanse ca acel band de nuntă să fie unul spectaculos. Acea trupă de cover pentru nuntă recomandată de localul pentru petrecerea de nuntă poate să fie exact ceea ce căutați. Sfatul meu este să cercetați foarte atent când aveți recomandări formații nuntă din partea localului pentru nuntă.

Înainte de a rezerva o formație de nuntă, trebuie să rezervați localul pentru petrecerea de nuntă. Din anumite motive, unele localuri de nuntă impun restricții pentru muzica live. Vorbiți despre acest lucru cu administratorul localului/șeful de sală. Este esențial să verificați dacă locația de nuntă aleasă permite band-uri de nuntă care cânta live și dacă au restricții de volum. Un alt lucru pe care trebuie să-l aflați este dacă restaurantul furnizează echipament de sunet și iluminat. În caz contrariu trebuie să discutați acest aspect cu formația de nuntă aleasă.

 

Band-uri de nuntă recomandate de localul pentru nuntă

În cazul în care aveți recomandări formații nuntă de către localul de petrecere, aveți avantajul de a economisi bani. Acestea au un contract de colaborare cu localul respetiv și vor fi prezenți pe toată durata evenimentului. Band-ul de nuntă recomandat de local va face cel puțin aceeași atmosfera ca la celelalte nunți.

Dacă doriți să vă ușurați munca puteți merge pe recomandările band-ului pentru nuntă venite din partea localului ales. Dar dacă faceți această alegere aveți grijă ce fel de muzică cântă band-ul respectiv. Muzica de la petrecerea de nuntă este foarte importantă pentru voi și pentru invitații voștri. Sfatul meu este să alegeți recomandări trupe nuntă care au o reputație bună!

 

Citește și: Planifică-ți nunta cu o aplicație de telefon

 

Rezervați formația de nuntă

Una dintre cele mai frecvente întrebări legate de formația de nuntă este: “Cu cât timp înainte rezerv formația de nuntă?”. Răspunsul cel mai simplu este: cât mai repede posibil! Există band-uri de nuntă live care cânta doar cover-uri și doar pentru evenimente precum nunțile. Acestea pot fi rezervate și cu 2 ani în avans. Pot există mulți DJ și formații pentru nunți de top, însă sunt doar câteva săptămâni în an când aceștia pot fi disponibili. Alegeți band-ul de nuntă din recomandări formații nuntă sau din propriile cautări. Acest lucru poate să fie evident, însă, dacă vă gășiți o formație de nuntă care vă place, nu așteptați. Rezervați formația de nuntă ASAP!

După ce vizualizați site-ul potențialelor formații de nuntă sau DJ de nuntă, urmează să va întâlniți cu aceștia. În cazul în care nu știți ce întrebări să puneți va recomand câteva întrebări cheie precum: Câte pauze faceți și cât durează? Veți face playback în timpul interpretării? Ce stil de muzică abordați? Care sunt tarifele pentru orele suplimentare? Ce fel de plan de rezervă veți implementa în cazul unei probleme? Este posibil ca unele trupe să vă invite la o vizionare live sau puteți obține mai multe video-uri de la aceștia. Fiți atenți la calitatea sunetului, dar și la atmosfera creată la eveniment.

 

Top formații de nuntă

Cele mai bune formații nuntă sunt rezervate și cu 2 ani înainte, în special în weekend-urile din vara. Nu rata să rezervi formația de nuntă pe care o adori. Odată ce ați rezervat band-ul de nuntă preferat sau DJ-ul, puteți alege împreună melodiile ce vor cânta la momentele cheie de la petrecerea de nuntă. Nu aștepta și vezi mai jos cele mai bune recomandări formații nuntă București!

 

Citește și: 7 întrebări frecvent adresate fotografului de nuntă

 

Recomandări formații nuntă București

Fiind un fotograf profesionist de nuntă, botez sau cununie civilă am luat parte la multe evenimente. Aș spune că sunt o persoană potrivită pentru a vă recomanda formații nuntă București. Unele dintre acestea este posibil să se deplaseze și în alte orașe precum Iași, Sibiu, Brașov, Cluj sau Constanța. În funcție de proiectul ales și un fotograf nuntă București ar putea face acest lucru. Mai jos regăsiți recomandări formații nuntă profesioniste.

Aici găsiți câteva exemple, fie că sunteți în căutarea de recomandări de formație pentru nuntă sau vreți doar să vedeți care sunt cele mai bune formații pentru nuntă. Experiența mea ca fotograf de nuntă m-a făcut sa cunosc mulți furnizori de nuntă din Romania. Sfaturile mele nu se opresc doar la recomandări formații nuntă București. Vă pot recomanda videografi, candy bar, design floral, cabină foto pentru nuntă, dar și multe altele. Iată recomandările pentru formații de nuntă:

 

Colors In Stereo

Colors In Stereo

Foto credit: –

Una dintre cele mai spectaculoase band-uri de muzică live pe care am auzit-o cântând la nuntă. Este în topul meu ca recomandări formații nuntă București! Am luat parte împreună la nunta Alinei și a lui Radu și îmi aduc aminte că au făcut atmosferă pe tot parcusul petrecerii. Costumele lor sunt la același nivel cu cele ale lui Horia Brenciu, iar instalația de lumini a fost perfectă din punctul de vedere al unui fotograf de nuntă. În spatele acestei trupe de muzică pentru nuntă stau persoane profesioniste de la inginer de sunet, light designer și tehnician de scenă până la tour manager.

Sunteți în căutarea unei formații de nuntă cu un stil variat? Stilul lor de cântat variază de la underground dance la pop-funk alternativ. Puteți vizualiza mai multe fotografii, playlist-ul dar și video-uri pe site-ul lor super cool.

 

Life On Mars

Life On Mars

Foto credit: –

Dacă vorbim despre recomandări formații nuntă, atunci vorbim despre trupa Life On Mars. Pasiunea pentru muzică înseamnă band nuntă Life On Mars. Nu am avut ocazia să văd această trupă cântând, însă am auzit de la alți fotografi de nuntă că au făcut show și sunt foarte profesioniști. Band-ul Life On Marș au o implicare și o energie pozitivă, este acel band recomandat de prietenul tău cel mai bun. Acea formație pentru nuntă care pur și simplu știi că dacă îi contactezi pentru nunta ta o să facă o treaba excelentă.

Dacă îți organizezi ziua nunții și vrei să ai un band de nuntă profesionist atunci recomand trupa Life On Marș. Această trupa se află în topul meu de recomandări band-uri nuntă 2020 și nu numai.

 

Alex Porro & Band

Alex Porro & Band

Foto credit: –

Vorbim despre muzică rock și petrecere nebună? Vorbim despre formații nuntă care fac spectacol? Vorbim despre Alex Porro & Band! Una dintre cele mai spectaculoase band-uri de muzică rock pentru nuntă. Atenție, nu cânta doar muzică rock, ci și cover-uri esențiale pentru fiecare nuntă.

Sunt o trupă nuntă care exprimă talent și recomandările lor sunt peste așteptările oricui. Acest band se află pe lista de recomandări formații nuntă a multor fotografi de nuntă care au avut ocazia sa colaboreze cu ei. Dacă vrei să rezervi un band nuntă și să te simți că la un concert atunci Alex Porro & Band sunt cei de care ai nevoie!

 

Trupa Othello

recomandari de formatie pentru nunta Trupa Othello

Foto credit: Soulseeker

Una dintre cele mai plăcute formații nuntă București cu care am avut onoarea de a colabora. Pe artiștii trupei i-am întâlnit când am avut ocazia să fiu fotograf profesionist la nunta Anei și a lui Cristi. Dacă vă organizați ziua nunții și doriți recomandări de formații de nuntă atunci trupa Othello trebuie trecută pe lista voastră. Cu o prezență de peste 20 de ani în industria muzicală, liderul trupei, Florentin Milcof a compus și ochestrat foarte mulți artiști români.

Trupa Othello este printre primele recomandări de formație de nuntă pe care o propun unui cuplu cu care iau legătura pentru prima oară. Distracție premium și all inclusive, trupa Othello are în repertoriu cover-uri românești și internaționale, folclor dar și cafe concert. Dispun și de DJ și sunet Hi-Fi cu lumini profesionale. Cu un pachet complet precum al celor din trupa Othello cu siguranță rămâne recomandarea mea ca trupă de nuntă.

 

Trupa 2 Zece

recomandari trupa de nunta Bucuresti trupa 2 zece

Foto credit: Soulseeker

O altă trupa încântătoare cu care am avut ocazia să lucrez când mi-am exercitat serviciile foto nuntă la ziua spectaculoasă a Gabrielei și Cosmin. Trupa 2 Zece au bucuria aceea în suflet atunci când sunt pe scenă, și transmit un vibe de petrecere pe tot parcursul nunții. Sunt pe lista mea de recomandări de formații pentru nuntă deoarece sunt foarte profesioniști și cânta cu pasiune.

Dacă sunteți în toiul organizării zilei de nuntă și căutați recomandări formații nuntă atunci trebuie să aruncați o privire pe website-ul trupei 2 Zece. Acolo puteți observa multe video-uri de la evenimentele la care au luat parte.

 

Citește și: Locații cool de nuntă din România

 

Concluzii în alegerea formației de nuntă

Bugetul poate să fie o parte importantă în alegerea formației de nuntă, a serviciilor foto video pentru nuntă dar și a celorlalți furnizori. Probabil veți avea multe liste, printre care și aceea cu recomandări formații nuntă și veți face multe calcule. Însă, după experiență mea cu viitorii miri pot spune că cel mai important lucru este să organizați o nuntă după placul vostru. Este important să aveți un band de nuntă care este pe stilul vostru muzical și să aveți fotografii profesionale de nuntă exact că pe site-ul fotografului pe care îl admirați.

Oricât de multe exemple vizualizați pe Google cel mai important lucru este să luați legătură cu formația de nuntă și să observați dacă există o conexiune între voi. Vreți să colaborați cu persoane în preajma cărora va simțiți bine în ziua voastră de nuntă. Sper că acest articol cu sfaturi și recomandări pentru alegerea formației de nuntă v-a ajutat să luați o decizie bună și vă urez distracție plăcută!

 

PS: Rog toti fotografii care își recunosc fotografiile să-mi trimită un mesaj pentru a-i menționa corespunzător.

 

Foto nuntă: Soulseeker

DISTRIBUIȚI ACEST ARTICOL