Acesta este un ghid de fotografie de cuplu cu multe informații utile și sfaturi pentru ședința foto de cuplu. Fotografiile din acest ghid au scopul de prezentare. În cazul în care nu ați mai avut experiența unei ședințe foto cu un fotograf profesionist (fotograf nuntă București, fotograf botez București, fotograf cununie civilă București), înțelegem că este destul de dificil să știți cum trebuie abordată o ședință foto de cuplu sau de familie.

Din acest ghid pentru ședința foto de cuplu veți afla recomandările noastre pentru locație, timpul ideal sau outfit-ul. În timpul ședințelor foto, împreună cu asistentul meu vă vom ajuta să vă simțiți în largul vostru. Nu trebuie să fii model ca să pozezi, vă vom ajuta să vă poziționați. Vă vom îndruma, iar prin experiența noastră vă vom face să vă simțiți relaxați în fața aparatului de fotografiat, astfel încât să putem încorpora momente naturale în ziua voastră specială.

vezi mai multe detalii

Ce înseamnă o ședință foto?

Pentru noi o ședință foto înseamnă o sumă de momente intime în care ne concentrăm pe cuplu și pe sentimentele din interiorul acestuia. Considerăm că aceste momente surprinse de noi reflectă iubirea dintre cei doi parteneri, de aceea este important să ne concentrăm doar pe ei. Aceasta este oportunitatea ideală de a avea fotografii profesionale de la ședința foto de cuplu, de familie, de la ședința foto din ziua nunții sau a cununiei civile.

Recomandăm ca la ședința foto să vină doar cuplul pentru a își exprima liber sentimentele și a facilita procesul creativ. Vezi mai jos care sunt locațiile și sfaturile noastre pentru ședința foto de cuplu sau de familie!

fotograf sedinta foto Ateneul Roman Bucuresti sedinta foto cuplu fotografii logodna

Recomandări locații ședință foto

Când vine vorba despre locația potrivită pentru ședința foto de cuplu sau de familie prima întrebare pe care o adresez cuplului este: „Vă doriți o ședință foto în natură sau o ședință foto urbană?”.

Locația pentru ședința foto este extrem de importantă pentru fotografiile voastre. Aceasta setează tonul fotografiilor și al vibe-ului general! Bineînțeles, recomand ca locația ședinței foto să reprezinte ceva pentru voi. Poate fi un loc sentimental sau un loc care vă place mult și pe unde vă plimbați des.

În București după părerea mea puteți alege între trei feluri de ședințe foto:

– în natură
– urbană
– în studio

Ședința foto în natură se realizează de obicei într-un parc plin de verdeață și copaci. Această locație pentru ședința foto este una cu un vibe natural și este aleasă de foarte multe cupluri. Dacă este ziua nunții și vă doriți o ședință foto într-un parc din București trebuie să țineți cont că este posibil să întâlniți alte mirese. Ziua nunții este o zi specială, iar voi veți fi îmbrăcați elegant, așa că toate privirile vor fi asupra voastră!

Ședința foto urbană pe străzile orașului este o altă opțiune minunată. Puteți opta pentru o ședință foto urbană pe o stradă sau lângă o clădire emblematică din București. Dacă simțiți că o ședință foto urbană este ceea ce vă doriți, atunci ne vom descurca foarte bine pe străzile micului Paris.

Ședința foto în studio sau într-o locație acoperită este de obicei planul B pentru zilele ploioase. În cazul ședinței foto în ziua cununiei civile sau în ziua nunții recomand să avem și un plan secundar pentru locația ședinței foto. Există multe studio-uri în București unde se pot realiza ședințe foto minimalistice și nu numai.

03

02

01

Recomandări locații ședință foto în studio în București:

Recomandări locații ședință foto urbană în București:

Recomandări locații ședință foto în natură în București:

– The Brewery
– Little Corner
– The White Loft
– Studio 82
– Cuib Studio
– Dă Space

- Ateneul Roman

- Curtea Muzeului National de Arta, Mi-Du: 10:00-18:00

- Curtea Muzeul National de Arta Contemporana al Romaniei, Mi-Du: 11:00-18:00

- Coloane Muzeul National de Istorie a Romaniei Bucuresti

- Casa Oamenilor de Stiinta, taxa foto 500 lei/ora

- Piata Victoriei - Dorobanti - Aviatorilor (strazile cu nume de orase)

- Parcul Carol I

- Parcul Bordei

- Parcul Kiseleff

- Parcul Herastrau (Parcul Regele Mihai I)

- Parcul Tineretului

- Gradina Botanica (taxa pt foto 100 lei + 200 lei sere)

- Parcul Mogosoaia (taxa pt foto aproximativ 400 lei)

Dacă aveți în minte altă locație îmi puteți spune. Vezi și articolul cu 29 de locații superbe pentru ședința foto de nuntă în București!

fotograf sedinta foto cuplu lavanda Bucuresti fotografii lavanda sedinta foto in lavanda Romanta Lavandei Calarasi (43)

Ora – Pentru a beneficia de o lumină foarte bună pentru fotografii recomand ca ședințele foto în aer liber să se realizeze cu două ore înainte de a apune soarele. Acesta este un sfat pentru ședința foto esențial fotografiilor voastre!

Locația – Un factor foarte important pentru cum vor arăta fotografiile este locația. Recomand un loc special sau un loc preferat unde vreți să mergem. Accesul pentru fotografiere în locația respectivă trebuie să fie permis.

Durata – Ședința foto de cuplu durează până la 2 ore, însă dacă ne distrăm și nu ne grăbim nu vom ține cont de un număr fix de ore. Am realizat ședințe foto și în 20 de minte într-o locație frumoasă cu o lumină perfectă, însă recomand sa avem destul timp la dispoziție. Recomand să luați în calcul și deplasările către locații.

Machiaj – Recomandăm un machiaj subtil. Nu trebuie făcut la salon. Totul trebuie să fie casual. Este o zi normală petrecută cu persoana iubită. Vrem amintiri naturale!

Accesorii – Pălării, ochelari de soare, eșarfe sau bijuterii, combinate frumos cu diferite opțiuni de îmbrăcăminte. Evitați să purtați ceasul, acesta distrage atenția când se privesc fotografiile.

Outfit – Dacă organizăm o ședință foto în ziua nunții veți sti exact cum vă îmbrăcați! Pentru o ședință foto de cuplu sau de familie recomand outfit-uri în culori neutre.

Confort – Este important să alegeți haine care vă reprezintă personalitățile, dar este la fel de important să alegeți haine confortabile. Aveți grijă ca acestea să se potriveasca în context. Gândiți-vă la locație și la condițiile meteo.

Culori – Contează ce haine purtați și contează ce culori purtați. Recomand să purtați culori neutre cu tonuri pământii.

Modele – Evitați hainele cu modele mari, ciudate și nebunești. Cuvântul cheie este subtilitate. Vrem că voi să ieșiți în evidență în fotografii.

Detalii fotografii

Numărul fotografiilor – Numărul fotografiilor de la ședința foto diferă în funcție de timpul petrecut. În mod normal veți primi cel puțin 50 de fotografii editate profesional în stilul celor de pe site-ul www.soulseeker.ro.

Print-uri – Opțional veți avea ocazia să alegeți fotografii pentru print sau crearea unui album foto.

Dronă – Opțional puteți beneficia de fotografii sau video cu drona. Recomand în spațiu deschis, nepopulat.

vezi cele mai frecvente întrebări

întrebări frecvente

Fie că vorbim despre o ședință foto de cuplu, din ziua nunții, din ziua cununiei civile sau din ziua botezului recomandarea noastră este să participe doar cuplul/cuplul și copiii acestuia. Datorită faptului că avem un timp limitat pentru a crea fotografii profesionale cu voi nu recomandăm să vină și alți invitați. Ne vom concentra pe voi ca pe un cuplu sau familie și vă vom da sfaturi utile pentru poziționări. În acest timp, ceilalți invitați s-ar putea plictisi. Datorită faptului că vom merge dintr-o locație în alta este posibil ca alți invitați să obosească. Recomandarea noastră este „keep it simple”.

Cine participă la ședința foto?

Puteți purta ce haine doriți. Dacă este ziua nunții veți ști exact ce haine veți purta. Altfel, pentru o ședință foto de cuplu, de familie sau individuală recomand să purtați haine care vă reprezintă și în care sunteți confortabili. Deși hainele cu modele pot părea o alegere bună, acestea pot distrage atenția când se privesc fotografiile. Încercați să purtați haine simple, cu mai puține modele pe ele. În cazul unei ședințe foto în natură recomandăm să purtați haine care au culori neutre sau pământii. Pentru alegerea outfit-ului ținem cont și de alegerea locației pentru ședința foto!

Ce vom purta?

Ne vom plimba destul de mult și vom crea multă mișcare pentru fotografiile noastre. În principiu vrem să fii confortabilă așa că este total decizia ta dacă asta te reprezintă.

Este o idee bună să port tocuri?

Dacă avem mai multe outfit-uri unde ne vom schimba?

Pentru sesiunile foto în natură în cel mai bun caz vă veți schimba în mașină. Dacă există un restaurant prin apropiere cu siguranță au o toaletă unde puteți proba alt outfit.

Ne putem aduce câinele?

Sigur, suntem iubitori de animale și ne vom asigura să le surprindem în fotografii. Vezi și ultima ședință foto de cuplu cu câini!

Unde facem fotografiile?

Alegeți una sau câteva locații care înseamnă ceva pentru voi. Dacă locația este semnificativă pentru voi doi atunci lucrul acesta va influența în mod pozitiv fotografiile. O altă idee este să alegeți un loc unde vreți să ajungeți de ceva timp, aceasta este o ocazie de a merge acolo.

Câte fotografii vom primi?

Vă garantez un număr de 50 de fotografii, însă mi se întâmplă des să livrez mult mai multe.

În cât timp primim fotografiile?

Înțeleg cât de importante sunt fotografiile de la orice sesiune foto de cuplu sau de familie, așa că încerc de fiecare dată să le editez cât pot de repede, acordând însă atenția necesară fiecărei fotografii. În funcție de complexitate, durata fotografiilor poate să fie între 7 zile și 30 de zile.

Câte fotografii vor fi editate?

Voi edita personal toate fotografiile pe care vi le voi livra. Sunt de părere că toate fotografiile formează povestea ta și a persoanei iubite, astfel încât trebuie să existe o consistență în toate fotografiile pe care le primiți.

Vom primi toate fotografiile?

Câteodată o poziție nu iese așa cum intenționăm, așa că nu putem garanta livrarea tuturor fotografiilor. Ne concentrăm pe calitate, nu pe cantitate.

În ce oraș poți oferi serviciile de fotografie?

Suntem o echipă de fotografi profesioniști, disponibili oriunde în lume. Sediul echipei Soulseeker este în București, însă în funcție de provocări suntem disponibili să ne deplasăm și în alte orașe din România, precum și în alte țări. Sesiunea foto creativă de cuplu cu destinație în altă țară este un vis pentru orice fotograf de nuntă. În funcție de beneficii, prețurile se pot reduce considerabil.