Tendințe în fotografia de nuntă în 2024

ianuarie 15, 2024

Ești fotograf de nuntă profesionist sau la început de drum și vrei să afli cele mai noi tendințe în fotografia de nuntă în 2024? Fotografia de nuntă continuă să evolueze, îmbrățișând constant noile tehnologii, concepte creative și tehnici artistice. În timp ce așteptăm cu nerăbdare sezonul de nunți 2024, este interesant să explorăm tendințele inovatoare care vor modela industria fotografiei de nuntă.

De la tehnici captivante cu viteză de expunere scăzută până la utilizarea AI sau a aparatelor pe film sau a polaroidelor. Iată cele mai noi trenduri în fotografia de nuntă pentru 2024, unele începând în sezonul de nunți precedent. Aceste tendințe fotografice continuie să crească și vor fi din ce în ce mai populare pentru anul acesta.

 

Citește și: 29 de locații superbe pentru ședința foto de nuntă în București

 

Trenduri în fotografia de nuntă pentru 2024

Căutați cele mai tari tendințe de nuntă din 2024? Urmărirea îndeaproape a ultimelor tendințe de nuntă vă va permite să fiți cu un pas înainte. Iată la ce vă puteți aștepta să le vedeți în fotografii de nuntă din ce în ce mai mult pe rețelele de socializare în 2024:

  1. Fotografii în mișcare intenționate
  2. Creșterea nevoii unui wedding content creator pentru ziua nunții
  3. Fotografia de nuntă cu drona
  4. Fotografie de nuntă pe film și polaroid/Fotografii cu flash-ul direct
  5. Ochelari de soare albi sub forma de inimă
  6. Galerii de nuntă online private
  7. Un stil de editare natural
  8. AI în fotografia de nuntă

 

Citește și: 15 locații de nuntă cu hambar din România

 

Fotografii în mișcare intenționate

Fotografii in miscare Tendințe în fotografia de nuntă în 2024
Una dintre cele mai des întâlnite tendințe în fotografia de nuntă pentru 2023 care va fi preluată și în noul sezon este aceea a fotografiilor în mișcare într-un mod intenționat. Fotografia de nuntă în 2024 va înregistra o creștere a fotografiilor neclare, în mișcare, cu intenție. Fotografiile încețoșate și-au găsit drumul în nunți din lumea fotografiei fotojurnalistice. Această tendință a câștigat o popularitate imensă, deoarece adăugă mișcare și un aspect idilic imaginilor. Oferă o modalitate unică de a infuza profunzime și romantism în fotografii, făcându-le mai captivante.

Cel mai bun moment pentru a obține fotografii în mișcare într-un mod intenționat în ziua nunții este atunci când cuplul de miri este în mișcare. Poți face fotografii cu timpul de expunere mic atunci când se țin de mâini și merg. Alte ocazii pot fi atunci când dansează, fie la primul dans, fie o simplă repetiție în timpul ședinței foto. Nu sunt adeptul fotografiilor în mișcare atunci când există un subiect static, cum ar fi fotografierea detaliilor la pregătirea mirilor.

Întreaga idee din spatele acestui trend de nuntă văzut des pe Pinterest este să obții fotografii care să nu fie regizate. În schimb, sunt neclare în mod intenționat, creând efectul de mișcare. Rezultatul final se simte autentic și spontan.

 

Citește și: Creează-ți propriile invitații de nuntă

 

Creșterea nevoii unui wedding content creator pentru ziua nunții

@honey_igotyou

And IT IS A MOMENT ✨ . . . . #grandentrance #weddingentrancegoals #weddingentrance❤️ #weddingtiktok #weddingdayvibes #weddingcontentcreator #weddingtrends

♬ gimme gimme gimme BOBW party – Best of Both Worlds Party

Ce este un wedding content creator? Un wedding content creator sau creator de conținut este un furnizor pentru ziua nunții care captează ziua de nuntă din spatele acesteia, așa cum se dezvăluie ea, în cel mai natural mod posibil. Acesta oferă servicii de fotografie și videografie autentice în format portrait, deseori făcute cu telefonul mobil, fie personal fie al miresei. Acesta nu înlocuiește fotograful sau videograful de nuntă, ci oferă propriile servicii specializate ca un guru al povestirii pe rețelele de socializare. Crează postari pe rețelele de socializare are mirilor și postează pentru aceștia pe stories sau în alte locuri asemănătoare. Creatorii de conținut sunt un trend de nuntă recent și vor deveni o considerație mai înrădăcinată ca parte a planificării nunții. Personal, cred că există o mare flexibilitate aici pentru cupluri și oportunități interesante pentru a avea conținut nou și autentic.

Creatorii de conținut vor face fotografii și videouri cu telefonul, abordând idei și trenduri creative. Ceea ce poate fi drăguț pentru miri, însă acest lucru poate fura din timpul și așa restrâns dintr-o zi de nuntă. Recomandarea mea este că mirii care au echipă foto-video, dar și creator de conținut în ziua nunții să își acorde un timp suplimentar pentru a crea ideile tuturor.

În 2024, așteptați-vă să vedeți o creștere uriașă a acestei tendințe în fotografia de nuntă, de creatori de conținut pentru ziua nunții. Tot ce aceștia au nevoie este un telefon decent, idei creative și un cont de social media.

 

Citește și: De ce să angajezi un organizator de nuntă?

 

Fotografia de nuntă cu drona

@_gmvisions_

taking our drone to weddings has been a game changer! it has elevated our photos so much and allows us to capture such a unique perspective from a wedding day to tell our clients stories. Investing in a from may be scary but it’s so worth it and such a fun way to incorporate some amazing photos for your clients! #weddingphotographer #weddingphotography #dronephotography #drone

♬ original sound – GMVISIONSPHOTOGRAPHY

Acest trend de fotografii cu drona în ziua nunții va avea o cerere din ce în ce mai mare pentru 2024. Această tendință ar putea implica fotografii cu mirii sau a petrecerii de nuntă în ansamblu. Este o modalitate eficientă pentru un fotograf nunta Bucuresti de a surprinde spiritul și entuziasmul zilei. În plus, îi oferă fotografului diferite unghiuri și puncte de vedere din care să lucreze, ceea ce optimizează atractivitatea multor fotografii. Fotografiile cu drona vor avea un impact semnificativ pentru noile tendințe în fotografia de nuntă în 2024.

Odată cu creșterea numărului de drone și a camerelor acestora, această tendință în fotografia de nuntă devine un alt instrument pe care fotografii îl folosesc pentru a face ceva unic pentru mirii lor. De asemenea, este un serviciu extra benefic pentru orice fotograf profesionist de nuntă.

Utilizarea dronelor în fotografia de nuntă a câștigat deja popularitate, dar în 2024, ne putem aștepta să asistăm la aplicații și mai inovatoare. Dronele vor deveni mai mici, mai agile și vor fi echipate cu camere avansate capabile să surprindă fotografii aeriene uimitoare și videoclipuri cinematografice. Perspectivele aeriene creative vor oferi o dimensiune cu totul nouă albumelor de nuntă, permițând cuplurilor să-și aprecieze locația de nuntă și să surprindă vederi de neuitat ale sărbătorii lor speciale.

 

Citește și: Locații cool de nuntă din România

 

Fotografie de nuntă pe film și polaroid/Fotografii cu flash-ul direct

fotografie pe film nunta
O tendință de fotografie de nuntă din 2023 care se va muta în anul 2024 este aceea a fotografiilor cu blitz direct pe miri. Cine nu vrea să simtă că a fost surprins de paparazzi în hotelul în care sunt pregătirile mirilor? Fotografiile cu bliț direct necesită blițul orientat către un subiect (gândiți-vă la o imagine a unei celebrități care iese la plimbare). Fotografii au nevoie doar de o cameră foto și un blitz pentru a obține o imagine asemănătoare.

Cred că dragostea pentru stilul documentar/fotojurnalistic este motivul pentru care flash-ul este în trend în acest moment. Fotografiile cu bliț direct în stil paparazzi sunt populare și acest trend în ziua nunții nu se va pierde în curând. Toată lumea vrea să se simtă ca o celebritate, iar aceste fotografii cu contrast ridicat dau sentimentul de a trăi o viață de lux. Dar chiar dacă fotografia cu blitz (și film) este tendința de nuntă a generației Z (Gen Z) în acest moment, este perfectă pentru orice cuplu, deoarece estetica de lux și vintage este atemporală.

Renașterea polaroid-urilor, a camerelor instantanee, a creșterii inteligenței artificiale și a mai multor fotografi care introduc fotografia pe film în pachetele lor, va crește fără îndoială cererea de a surprinde momente sincere cu caracter, așa cum sunt, greșeli, estompare și tot ce este autentic în ziua nunții. Cererea de fotografie pe film la nunți va deveni (încet, dar sigur) mai populară în următorul an. Acest stil vintage este unul atemporal care va fi prezent în tendințele pentru fotografia de nuntă în 2024.

Așteptați-vă să vedeți și camerele de unică folosință care vor fi prezente la mesele pentru invitați. Atât Kodak, cât și Fujifilm oferă reciclare pentru acestea acum.

 

Citește și: 5 motive pentru a face pregătirile mirilor la hotel

 

Ochelari de soare albi sub forma de inimă

@celine_clark

💍 BEST NIGHT OF MY LIFE! 👰🏽‍♀️🤵🏽 Save this to do at your wedding/next event 😍 #weddingtoktok #bride #photography #trending #partyglasses #weddingday #blowthisup #savethis #glasses #reception #mrandmrs #married #brideandgroom #partytime #partyidea

♬ original sound – Emily Stahlman

În primul rând în predicția mea pentru tendințele fotografiei de nuntă din 2024 este ascensiunea TikTok. De aici tendința video pentru ochelari de soare sub formă de inimă. Imagini vizuale scurte, extrem de captivante, care implică adesea tranziții inteligente.

Acum nu intrați în panică dacă TikTok nu este locul vostru și vă simțiți complet lăsați în urmă. Ceea ce am văzut adesea în 2023 și va crește în următoarele 12 luni este utilizarea imaginilor și a videoclipurile de nuntă chiar de către miri pentru crearea de conținut pe rețelele de socializare. Nu trebuie să fii un influencer pentru a aborda aceste tendințe în fotografia de nuntă. Oamenii o fac și pentru că sunt distractive și singurul instrument necesar este un smartphone.

 

Citește și: Cele mai frumoase 10 biserici pentru nuntă din București

 

Galerii de nuntă online private

Smugmug cod de reducere pentru fotografi referral code for discount

Tendința de utilizare a galeriilor online pentru fotografia de nuntă a crescut exponențial, ceea ce nu este deloc surprinzător având în vedere nenumăratele avantaje față de USB-uri. Mai mulți fotografi de nuntă adoptă galerii online. Cuplurile adoră oportunitatea și comoditatea de a-și primi imaginile în acest mod. Stick-urile USB pot da erori fără ca acestea să fie utilizate des sau supuse unor șocuri. Acestea se pot pierde și este enervant să folosești un adaptor pentru noile porturi USB-C.

Galeriile de nuntă online private pot fi protejate prin parola și doar cine are linkul acestora și parola pot vizualiza/descarca fotografiile din ziua nunții. Invitații pot alege să descarce o singură fotografie sau pe toate. Unele galerii foto de nuntă dau posibilitatea oamenilor pentru a printa fotografii sau pentru a selecta fotografiile favorite. Galeria de nuntă online sigură și prietenoasă. Este una dintre tendințe în fotografia de nuntă în 2024 în continuă creștere!

Folosește linkul meu pentru o reducere de 20% pe SmugMug. Click Aici!

 

Citește și: Link-uri și coduri de reducere pentru fotografi și videografi

 

Un stil de editare natural

stil de editare natural fotografii de nunta cuplu sedinta foto toamna

Să știi stilul de editare al fotografiilor de nuntă este un lucru important! Dar câte stiluri de editare există? Sunt o groază! Stilul natural, light & airy, moody, teal & orange. Veți vedea acești termeni încorporați pe site-urile fotografilor de nuntă profesioniști. Stilul rămâne unul dintre cei mai importanți factori pentru cupluri în alegerea fotografului de nuntă. Stilul meu de editare este unul natural, culorile fiind reprezentate când mai realistic. Iar stilul meu de fotografiere aparține unul gen numit fotojurnalism.

Cred că un accent mai mare pe stilurile sincere și jurnalistice va continua pe parcursul noului an. Acest lucru se va reflecta în modul în care fotografii se promovează. Pentru cuplurile care înclină spre fotografii fără regizare este posibil să observați o utilizare mai intensă a cuvintelor „natural” și „relaxant”. Consider că stilul de editare natural va fi o tendință în fotografia de nuntă pentru anul 2024 în continuă creștere.

 

Citește și: 5 motive pentru a angaja un fotograf profesionist de nuntă

 

AI în fotografia de nuntă

tendinte fotografia nunta fotografii nunta AI cuplu nunta fotografie inteligenta artificiala

 

Poți realiza atât de multe acum cu AI! Poți doar să apeși un buton și să lași roboții să se ocupe de asta? Puterea instrumentelor generative Adobe va avea un efect masiv asupra imaginilor. Așteptați-vă să vedeți mai multe elemente de fantezie, expansiuni și căutarea perfecțiunii. A devenit mai ușor ca niciodată să eliminați elementele care distrag atenția.

O tendință în fotografia de nuntă în 2024 este cu siguranță un accent mai mare pe fotografiile AI. Fie că mirii își vor alege fotografiile preferate din ziua nunții și le vor altera într-un mod perfect cu ajutorul AI, fie o persoană specializată va face acest lucru.

Implicarea AI în fotografia de nuntă poate avea multiple beneficii. Doar timpul ne va arăta unde se va ajunge cu aceasta.

DISTRIBUIȚI ACEST ARTICOL