Creează-ți propriile invitații de nuntă

aprilie 21, 2019

Această piesă importantă de papetărie este mult mai mult decât ceea ce pare. Invitația ta de nuntă este primul contact al oaspeților cu ziua nunții, așa că dorești ca aceasta să fie memorabilă. Nu sunteți siguri de unde să începeți? Trebuie să țineți cont de câteva elemente importante atunci când vă creați propriile invitații de nuntă sau când vă alegeți un model interesant din sutele de modele de invitații disponibile. Acestea sunt cele mai importante sfaturi de care trebuie să țineți cont în alegerea sau crearea invitațiilor de nuntă.

 

Citește și: De ce să angajezi un organizator de nuntă

 

Definiți stilul de nuntă

Împreună cu locația și perioada anului în care se organizează nunta, formalitatea nunții tale mai este reprezentată și de stil. La fel cum trebuie să luați în calcul și stilul în alegerea unui fotograf profesionist de nuntă. Ar trebui să aveți o idee despre tipul de eveniment pe care îl organizați. Este clasic și elegant, casual și relaxat sau glam și modern? Acest detaliu este recomandat să fie stabilit înainte de a începe să cumpărați invitațiile de nuntă. Toate trebuie să fie în aceeași notă. Puteți să navigați pe site-urile de papetărie, respectiv de invitații de nuntă și inspirați-vă.

Acesta este pasul cel mai important dacă doriți să vă creați propriile invitații de nuntă. Puteți arunca o privire pe Pinterest, unde există sute de stiluri de unde puteți alege. Cel mai ușor lucru este să alegeți culorile nunții și un font preferat. Începeți cu asta în alegerea invitațiilor de nuntă.

 

Citește și: Alegeți fotograful de nuntă potrivit!

 

Cunoaște-ți culorile

Gândește-te și la culorile nunții tale. Poate doriți să vă încorporați culorile și tema nunții în invitațiile de nuntă. Apoi puteți să le aveți și în restul papetăriei, de exemplu în meniul de nuntă sau pe panoul cu lista de invitați, totul pentru un aspect omogen.

Crem sau alb sunt printre cele mai utilizate culori, asociate cu un font de culoare neagră sau aurie. Acestea reprezintă alegerea clasică pentru invitațiile de nuntă formale. Puteți, de asemenea, lumina invitațiile de nuntă cu fonturi colorate sau metalice. Doar țineți minte, culorile contează pentru o nuntă cu temă.

 

Citește și: 6 motive pentru a merge la târguri de nunți

 

Forma și dimensiunea invitațiilor de nuntă

O invitație de nuntă de dimensiunea 11.5x17cm este foarte tradițională. Mirii pot să canalizeze vibrații mai jucăușe sau moderne cu invitații circulare sau pătrate. Totul depinde de preferințele dumneavoastră și cum puteți încorpora această formă în tema nunții.

 

Citește și: Cum să-ți găsești fotograful perfect pentru nuntă

 

Textul invitației de nuntă

Pe măsură ce luați în considerare culorile și modelele, nu uitați de text. Informațiile pe care le puneți pe invitație reprezintă motivul principal de a le trimite în primul rând.

În general evitați textul deschis pe fundaluri deschise sau cerneală închisă pe fundaluri întunecate. Galben și culorile pastel sunt culori greu de citit. Asigurați-vă că fundalul contrastează suficient pentru ca textul să iasă în evidență.

De asemenea, fiți atenți la fonturile greu de citit. Nu doriți să sacrificați lizibilitatea literelor doar pentru că scrisul are un aspect vizual plăcut.

 

Citește și: Planifică-ți nunta cu o aplicație de telefon

 

Alegeți-vă cuvintele cu înțelepciune

Aflați regulile pentru a vă exprima pe invitația de nuntă. În mod tradițional, cel care găzduiește este listat primul pe invitație. În mod obișnuit, ar trebuie să scrii totul, inclusiv ora la care începe ceremonia.

Un sfat bun este să nu aglomerați invitația de nuntă. Listează numai punctele cheie ale invitației. Acestea pot fi ora și locația ceremoniei, numele restaurantului sau numele miresei și al mirelui. Opțional puteți adăuga un “dress code” sau un “RSVP”, dacă doriți să vi se răspundă la invitație pentru a vă face o idee la câți invitați să vă așteptați.

Dacă optați pentru mai multe informații pe invitațiile de nuntă, acestea pot deveni prea încărcate și vor fi greu de citit. De asemenea, nu vor mai arăta la fel de elegant.

Formularea se poate schimba în funcție de detaliile privind locația, așa că asigurați-vă că ați verificat totul înainte de a printa câteva zeci sau sute de invitații de nuntă.

 

Citește și: 5 motive pentru a închiria o cabină foto la nuntă

 

Verificați invitația

Înainte de a trimite comanda pentru printarea invitațiilor de nuntă este esențial să o verificați încă o dată. Întreabă-ți prietena aceea expert în gramatică dacă poate arunca un ochi peste invitație. Ați fi surprinși câte lucruri puteți omite. Acordați o atenție deosebită detaliilor precum data, ora și ortografia.

 

Citește și: De ce să angajezi un organizator de nuntă

 

Comandați extra

Comandați suficiente invitații de nuntă pentru lista voastră. Plus 25 extra în cazul în care trebuie să retrimiteți câteva invitații. Dacă aveți o listă de oaspeți de “backup” puteți folosi aceste invitații pentru a le trimite celor de pe listă B. Astfel vă puteți ocupa toate locurile de la restaurant.

 

Citește și: 7 întrebări frecvent adresate fotografului de nuntă

 

Meniul, programul, carduri de masă și notele de mulțumire

Dacă doriți ca nunta dumneavoastră să fie specială și doriți o atingere personalizată puteți adăuga acest lucru în diverse alte lucruri. Meniul, programul cu invitații de nuntă și notele de mulțumire sunt foarte folosite în alte țări și acest lucru asigură că tot designul elementelor are o coerență.

Cardurile de masă cu numele invitaților reprezintă probabil primul lucru pe care invitații pun ochii când ajung la masă. Aici invitații pot observa stilul vostru și munca dedicată în planificarea nunții. Fiecare atingere personală contează!

 

Citește și: 5 motive pentru a angaja un fotograf profesionist de nuntă

 

Cum să-ți creezi propriile invitații de nuntă?

Înțelegem că invitațiile de nuntă sunt printre cele mai semnificative mărturii din viața oaspeților. Există sute de modele pe internet de unde vă puteți inspira. De la clasic la obișnuit, de la tradițional la modern. Puteți adăuga detaliile personalizate în fonturi și culori frumoase pentru invitațiile de nuntă, dar este suficient ca să fie unice? Pentru o atingere personală le puteți crea ajutându-vă de programe speciale precum Photoshop, Illustrator sau Indesign. Pentru a vă face viața mai ușoară am câteva modele de invitații de nuntă pe care le puteți personaliza după bunul plac.

 

Citește și: Esti in căutarea unui fotograf de nuntă? Iată ce trebuie să știi!

 

Watercolor

invitatie de nunta model watercolor

Aceste frumoase invitații clasice exprimă eleganță și lux. Designul cu imprimare florală și cerneală roz ar fi potrivit pentru un cuplu clasic modern care apreciează invitațiile tradiționale de nuntă. Fonturile elegante funcționează perfect în ceea ce privește coeziunea.

 

DESCARCĂ INVITAȚIA DE NUNTĂ MODEL WATERCOLOR

 

Eucalyptus

invitatie de nunta model eucalyptus

Puneți culoarea verde a frunzelor de eucalipt pe invitațiile de nuntă pentru a realiza o dinamică frumoasă cu fonturi elegante. Această invitație minimalistică, dar cu un stil luxos în același timp, creează o paletă clasică de culori. Alegeți să folosiți frunzele de eucalipt și pentru meniu sau pentru cardurile de masă, împreună cu un design floral de nuntă asemănător la fiecare masă.

 

DESCARCĂ INVITAȚIA DE NUNTĂ MODEL EUCALYPTUS

 

Geometric

invitatie de nunta model geometric

Dacă vă organizați o nuntă în aer liber includeți un patern floral pe hârtie. Această invitație de nuntă simplă, dar captivantă, acordă un omagiu primăverii. Mixați și potriviți detaliile de pe invitație pentru a crea o impresie rafinată și elegantă.

 

DESCARCĂ INVITAȚIA DE NUNTĂ MODEL GEOMETRIC

 

Cum se pot personaliza invitațiile de nuntă?

Creeaza-ti propriile invitatii de nunta in Photoshop 2

Puteți downloada aceste modele de invitații și le puteți personaliza în Photoshop. Toate elementele se pot schimba, dacă vă place un font mai minimalistic puteți downloada unul din Google Fonts și îl puteți schimba foarte ușor. Fiecare model de invitație vine însoțit de toate elementele specifice papetăriei pentru nuntă. În setul fiecărui model există atât meniu, RSVP, carduri de masă pentru numele invitaților, cât și fonturi și detalii despre cum se pot edita invitațiile de nuntă în Photoshop.

Fișierele sunt PSD și aveți nevoie de Photoshop pentru a le deschide. Limita modificărilor este doar limita imaginației. Puteți alterna invitațiile de nuntă în câte feluri doriți, totul pentru acele mici detalii personalizate care contează.

Indiferent de stilul invitației de nuntă pe care o veți avea, există cu adevărat ceva pentru toată lumea. De la îndrăznețe și extravagante, luxoase și detaliate, până la delicate, sau complet ciudate.

Dar pentru cine nu este guru în Adobe este mai ușor să apelați la o firmă care vă poate oferi deja multe modele interesante.

 

Fotograf nuntă București: Soulseeker

DISTRIBUIȚI ACEST ARTICOL
COMENTARII
ADAUGĂ UN COMENTARIU